ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Συλλαλητήριο ενάντια στον νόμο «λαιμητόμο»

Δημοσίευση: 02 Απρ 2016 0:53

 

Πανεργατικό συλλαλητήριο με κεντρικό αίτημα να μην περάσει από τη Βουλή ο νόμος για το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πραγματοποιήθηκε χθες στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας από το Εργατικό Κέντρο.

Βασικός ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας του ΕΚΛ, Πάρις Λιόλιος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το κύριο για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι, να μην αποδεχθούν τη λογική της αναμονής και της ανοχής των διαφόρων προπαγανδιστικών ελιγμών της κυβέρνησης. Το πιο σημαντικό ακόμα είναι να μην αποδεχθούν ότι είναι στη μοίρα τους και πρέπει ζούνε μέσα στη μιζέρια, χωρίς σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, υγεία, παιδία. Γιατί η κυβερνητική προπαγάνδα εκεί στοχεύει : Ο λαός, λένε, πρέπει να κάνει υπομονή, να περιμένει, να στηρίξει ενεργά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεών της με τους δανειστές. Η επιχείρηση εξαπάτησης συνεχίζεται με στόχο να γίνει ο λαός συνένοχος, να συναινέσει στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να δεχθεί δηλαδή να του αφαιρέσουν και άλλα δικαιώματα, να δεχθεί τη φτώχεια του και να λέει και ευχαριστώ!».

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ θέτει ως στόχους για την εργατική τάξη τα εξής : Να μην περάσει το νέο αντι-ασφαλιστικό Ν/Σ και να καταργηθούν όλοι οι αντι-ασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν την τελευταία 25ετία.

Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Αναπλήρωση όλων των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και των άλλων παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας με επαναφορά στα επίπεδα του 2009, επαναφορά του ΕΚΑΣ στους ασφαλισμένους κάτω των 65 ετών.

Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι ενόψει της 48ωρης απεργίας που έχει ήδη προκηρυχθεί για τις μέρες που το νομοσχέδιο θα συζητείται στη Βουλή, το Εργατικό Κέντρο έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία την πρώτη μέρα και μαζική κάθοδο με λεωφορεία στην Αθήνα τη δεύτερη μέρα.

Η χθεσινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία των συγκεντρωμένων στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass