ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

Επέζησε 1 μήνα στη ζούγκλα

30χρονος που έτρωγε έντομα και σκουλήκια

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2023 9:30

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η απίστευτη ιστορία επιβίωσης ενός άνδρα από τη Βολιβία, που χάθηκε επί έναν μήνα στη ζούγκλα του Αμαζονίου και όλο αυτό το διάστημα έτρωγε έντομα και σκουλήκια, μάζευε νερό της βροχής στις μπότες του και έπινε τα ούρα του για να επιβιώσει.

Αν επιβεβαιωθεί η ιστορία του, ο 30χρονος Τζόναταν Ακόστα θα είναι ένας από τους λιγοστούς που κατάφεραν να παραμείνουν για τόσο διάστημα στη ζωή στη ζούγκλα του Αμαζονίου. «Με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι γνώριζα τεχνικές επιβίωσης. Αναγκάστηκα να τρώω έντομα, να πίνω τα ούρα μου, να τρώω σκουλήκια. Μου επιτέθηκαν άγρια ζώα», δήλωσε στο δίκτυο UnitelTV. Η οικογένεια του Ακόστα είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στα τέλη Ιανουαρίου. Είχε βγει για κυνήγι με τέσσερις φίλους στο δάσος του Αμαζονίου, αλλά στις 25 Ιανουαρίου χωρίστηκε από την ομάδα του. Ακριβώς έναν μήνα αργότερα, το περασμένο Σάββατο τον βρήκαν συνεργεία έρευνας και διάσωσης. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τον μισό χρόνο της παραμονής του στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου έβρεχε κι ο 30χρονος χρησιμοποιούσε τις γαλότσες του για να μαζεύει βρόχινο νερό. Αλλά όταν σταμάτησαν οι βροχές, αναγκάστηκε να πίνει τα ούρα του για να μην πεθάνει από τη δίψα. «Παρακαλούσα τον Θεό να βρέξει. Αν δεν είχε βρέξει, δεν θα είχα επιζήσει», είπε. Έχοντας χάσει τον προσανατολισμό του μέσα στο δάσος του Αμαζονίου ο 30χρονος βάδισε κάπου 40 χλμ. προσπαθώντας να βρει ίχνη πολιτισμού, αλλά σύντομα ανακάλυψε ότι έκανε κύκλους. Στη διάρκεια της οδύσσειάς του έχασε κάπου 17 κιλά, ενώ εξαρθρώθηκε ο αστράγαλός του. Εκτεθειμένος στα στοιχεία της Φύσης τις νύχτες, δέχθηκε επιθέσεις από διάφορα ζώα, ενώ τον τσίμπησαν διάφορα πλάσματα. Η αδελφή του, η Μιλάντε Ακόστα, είπε ότι ο αδελφός της αναγκάστηκε να παλέψει με έναν αγριόχοιρο κι ότι ένα τζάγκουαρ παραμόνευε εκεί κοντά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass