Ελεύθεροι εγκληματίες απειλούν δικαστίνες!

ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2021 16:03

ΚΑΜΠΟΥΛ
Οι 250 Αφγανές δικαστίνες φοβούνται για τη ζωή τους καθώς άνδρες που κάποτε εκείνες είχαν στείλει στη φυλακή έχουν από χθες απελευθερωθεί από τους Ταλιμπάν και τις καταδιώκουν. Παρότι τις περασμένες εβδομάδες κάποιες γυναίκες δικαστές κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα, οι περισσότερες παρέμειναν και προσπαθούν ακόμη να την εγκαταλείψουν με δικαστές και ακτιβιστές να εργάζονται νυχθημερόν προς αυτόν τον σκοπό.


Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία τον περασμένο μήνα καθώς οι ΗΠΑ απέσυραν τα στρατεύματά τους, είχαν απαγορεύσει στις γυναίκες να ασκούν τα περισσότερα επαγγέλματα όταν ήταν στην εξουσία και πάλι πριν από 20 χρόνια.
Έχουν πει ότι θα προστατεύσουν τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά ακόμη δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες.
Οι γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της δικαιοσύνης είναι ήδη στόχοι. Τον Ιανουάριο δολοφονήθηκαν με σφαίρες δύο γυναίκες δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Τώρα οι Ταλιμπάν έχουν απελευθερώσει κρατούμενους σε όλη τη χώρα, γεγονός το οποίο «στ’ αλήθεια θέτει τις ζωές των γυναικών δικαστών σε κίνδυνο», δήλωσε μια υψηλόβαθμη Αφγανή δικαστής, η οποία διέφυγε στην Ευρώπη, αλλά δεν αποκάλυψε σε ποια χώρα.
Στην Καμπούλ, «τέσσερα ή πέντε μέλη των Ταλιμπάν ήρθαν στο σπίτι μου και ρώτησαν: ‘Πού είναι αυτή η δικαστής; Ήταν άτομα που είχα στείλει στη φυλακή», δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στο Reuters ζητώντας να μην κατονομαστεί.
Οι κρατούμενοι που έχουν απελευθερωθεί «τηλεφωνούν απειλώντας τις ζωές των γυναικών δικαστών, των γυναικών εισαγγελέων και των γυναικών αξιωματικών της αστυνομίας λέγοντάς τους ‘’θα σας κυνηγήσουμε’’», λέει η ίδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass