ΙΣΠΑΝΙΑ

Δεν θα βλέπουν τα παιδιά τους...

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2021 15:42

ΜΑΔΡΙΤΗ
Στην Ισπανία όσοι καταδικάζονται για ενδοοικογενειακή ή έμφυλη βία δεν θα έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται τα ανήλικα παιδιά τους, ένα μέτρο το οποίο υιοθέτησε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και τέθηκε χθες σε ισχύ.


Σύμφωνα με την τροποποίηση του ισπανικού ποινικού κώδικα, η δικαιοσύνη θα μπορεί να στερεί το δικαίωμα των επισκέψεων αν ο χωρισμένος γονιός που δεν έχει την επιμέλεια των παιδιών του κριθεί ένοχος για φόνο ή απόπειρα φόνου, επίθεση ή κακοποίηση του/της συντρόφου του ή των παιδιών του ή αν υπάρχουν «βάσιμες ενδείξεις ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας».
Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις δικαστής θα μπορεί να επιτρέπει επισκέψεις ή επαφή με τα παιδιά «λαμβάνοντας πάντα υπόψη το συμφέρον τους (...) και εκτιμώντας την κατάσταση της σχέσης» μεταξύ του γονέα και του παιδιού.
Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, «το πιο πιθανό» σενάριο είναι ότι ο πατέρας τους, που δεν δεχόταν τον χωρισμό του από τη μητέρα τους, σκότωσε τα παιδιά για «να προκαλέσει τον μεγαλύτερο πόνο που μπορούσε να φανταστεί στην πρώην σύντροφό του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass