«Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους»

ΑΝΟΙΞΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 11ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ *ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2024 7:00

«Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους», είναι το θέμα του φετινού και 11ου κατά σειρά μαθητικού συνεδρίου που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Το φετινό συνέδριο έχει τίτλο «Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Εκπαίδευσης), και το διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας καθώς και το Διεθνές Δίκτυο Π.Ε. «Μαθαίνω για τα δάση», το οποίο έχει εθνικό χειριστή την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) και συντονιστή φορέα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Σήμερα, δεύτερη και τελευταία μέρα του συνεδρίου, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις 8.30 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. στο πάρκο Αλκαζάρ. Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια περιβάλλοντος και πολιτισμού, τα οποία θα συντονιστούν από τους εξής φορείς: Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας / Γνωρίζουμε το δάσος, το αγαπάμε και το προστατεύουμε, Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας - Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας / Ιστορίες και Μύθοι της Λάρισας, Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας / Ζωγραφίζοντας την παράδοση του τόπου μας, Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας / Γνωριμία με τα παραδοσιακά όργανα, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» / Μεταλαμπαδεύοντας τη Σαρακατσάνικη Παράδοση στη νέα γενιά, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας / Διαχρονικός Πόντος, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρβανιτοβλάχων Αργυροπουλίου σε συνεργασία με το ΔΣ Αργυροπουλίου / Παρουσίαση Λαϊκής Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης (σε συνεργασία με το 2ο ΔΣ Πλατυκάμπου) / Μουσική Παράδοση Ανατολικής Ρωμυλίας-Χορός, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας / Μουσική κληρονομιά των Μικρασιατών, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ξηροκρανιά» σε συνεργασία με το 31ο ΔΣ Λάρισας / Μαθαίνουμε και παρουσιάζουμε τις Παραδόσεις του τόπου μας, Αθλητική Ένωση Λάρισας (ΑΕΛ) σε συνεργασία με το 31ο ΔΣ Λάρισας / ΑΕΛ - Η Ομάδα της καρδιάς μας - Η Ομάδα της γειτονιάς μας, Σύλλογος Κρητικών Λάρισας «Ο Ψηλορείτης» / Η πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης, Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας / Η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, Τμήμα Τροχαίας Λάρισας / Οδική Ασφάλεια, 2ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας Σερρών / Γεύση από τον Πολιτισμό της Νιγρίτας Σερρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass