Πρεμιέρα πανελλαδικών σήμερα στα ΕΠΑΛ

* ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ * ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΝΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΓΕΛ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2024 14:30

Ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις 2024 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Συμμετέχουν 600 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ σε 4 εξεταστικά κέντρα (2 Λάρισα, 1 Ελασσόνα και 1 Τύρναβο).
Αύριο Παρασκευή 31 Μαϊου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.
Συνολικά θα διαγωνιστούν από τον νομό Λάρισας 2.500 υποψήφιοι σε 28 εξεταστικά κέντρα.
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΛ
Στα Γενικά Λύκεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).
Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ
Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, την 1η Ιουνίου, θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).
Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί και η ώρα έναρξης έχει οριστεί στις 8.30 π.μ..
Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις ώρες.
ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024.
Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.
ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ  ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ
Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του γυμνασίου θα αρχίσουν την επόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου 2024.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass