Η γνώση είναι δύναμη

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΠ. ΜΙΧΑΛΟΥΛΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2020 15:22

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και τους γονείς τους πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Σ.Ε.Π.) κ. Σπύρος Μιχαλούλης, παρουσίασε αναλυτικά τα Πανεπιστήμια, τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών, έξυπνα μεταπτυχιακά που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του, εναλλακτικές καριέρας, τι ζητάει η αγορά εργασίας σήμερα και ποιες είναι οι δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες σήμερα. Ο κ. Μιχαλούλης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη οι μαθητές-υποψήφιοι φοιτητές να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα πανεπιστήμια, τις προοπτικές τους, τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, κάτι που θα τους βοηθήσει να θέσουν εφικτούς στόχους.

«Η γνώση είναι δύναμη. Το να σπουδάσει κάποιος Νομική δεν σημαίνει ότι θα γίνει και απαραίτητα δικηγόρος. Μπορεί με ένα κατάλληλο μεταπτυχιακό να αλλάξει δρόμο. Είναι βασικό να κατανοήσουν τα παιδιά τα καινούρια επαγγέλματα που έρχονται και να επιλέξουν με προσοχή τις σπουδές που θα ακολουθήσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους στον κ. Μιχαλούλη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΖΟΓΛΑΝΙΔΗ

Τα φροντιστήρια «Μποζογλανίδη» πραγματοποιούν σήμερα Σάββατο 1 Φεβρουαρίου ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού μόνο για τους μαθητές του φροντιστηρίου (Α', Β' και Γ’ Λυκείου), σε συνεργασία με την εταιρεία ORIENTUM. Η ενημέρωση αυτή θα γίνει στην αίθουσα διαλέξεων του φροντιστηρίου από τον σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Σπύρο Μιχαλούλη. Ο κ. Μιχαλούλης θα αναφερθεί λεπτομερώς σε όλα τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τους, καθώς και στον τρόπο εισαγωγής σ' αυτά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass