Δεν κλείνουν τα σχολεία λόγω γρίπης…

* «ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ * ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ * ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2020 18:24 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Φεβ 2020 19:58

Εντείνεται η ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της γρίπης, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των μαθητών που απουσιάζουν από τα σχολεία.

Το γεγονός ότι αρκετά σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, φαίνεται ότι επηρεάζει αρκετούς διευθυντές σχολικών μονάδων του νομού Λάρισας, που επικοινωνούν με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τον Δήμο Λαρισαίων, προκειμένου να αναφέρουν το ποσοστό απουσιών των μαθητών τους, ώστε αν χρειαστεί να παρθεί απόφαση για να κλείσει το σχολείο.

Όπως τονίζει όμως η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Παπαδοπούλου, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, δεν χρειάζεται πανικός και υπογραμμίζει ότι τα σχολεία δεν κλείνουν έτσι απλά. «Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν σχολεία όπως για παράδειγμα το Νηπιαγωγείο Γόννων όπου απουσιάζει το 70% των μαθητών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα κλείσουμε το σχολείο. Μιλάω καθημερινά με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Τμήμα Επιδημιολογίας και με διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσει ένα σχολείο λόγω έξαρσης της γρίπης. Και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας λείπουν 170 μαθητές, αλλά το σχολείο έχει συνολικά 500 μαθητές. Δεν κλείνουν έτσι τα σχολεία. Δεν χρειάζεται πανικός. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νηπιαγωγεία και οι απουσίες τις περισσότερες φορές είναι όχι επειδή νοσούν τα παιδιά, αλλά επειδή πολλοί γονείς για λόγους πρόληψης τα κρατούν στο σπίτι και καλά κάνουν. Το αντιμετωπίζουμε μέρα τη μέρα».

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η εικόνα είναι καλύτερη και οι περισσότερες απουσίες καταγράφονται στα Γυμνάσια. Σύμφωνα με την προϊσταμένη των εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Ηλιάδη, σε κάποιες σχολικές μονάδες αναφέρονται μεγάλα ποσοστά απουσιών που αγγίζουν το 50% όπως στη Νίκαια, στο 4ο και στο 2ο Γυμνάσιο.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήρης Βούλγαρης, με αφορμή το γεγονός ότι υπάρχουν σχολικές μονάδες που επικοινωνούν με τον Δήμο ρωτώντας αν θα πρέπει να παρθεί απόφαση για να κλείσει ένα σχολείο, εξηγεί ότι ο Δήμος κλείνει ένα σχολείο μόνο όταν υπάρξει εισήγηση από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου αναφέρει «Για μας είναι μια φυσιολογική περίοδος. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρατηρείται μείωση των παιδιών που έρχονται στον Παιδικό. Πολλοί γονείς που έχουν την ευχέρεια τα κρατούν προληπτικά στο σπίτι. Είμαστε ανοιχτοί, όλα τα παιδάκια είναι εμβολιασμένα και υπάρχει συχνή παρακολούθηση από τους παιδιάτρους μας».

Μάλιστα όπως είπε, από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν οι γονείς που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κολύμβησης των παιδικών σταθμών να κάνουν τις αιτήσεις τους. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 2.30 με 3.30 το μεσημέρι και αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Η εξάπλωση του κοροναϊού έχει προκαλέσει ανησυχία και στη σχολική κοινότητα. Στη Λάρισα, σύμφωνα με την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας κ. Παπαδοπούλου, τρία παιδιά φοιτούν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εκ των οποίων μόνο το ένα ταξίδεψε στη χώρα για την Κινεζική Πρωτοχρονιά. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις οδηγίες που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, θα απέχει από τα μαθήματα για 14 ημέρες. Για τα δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχουν υπάρξει αναφορές.

Χαρακτηριστικά οι οδηγίες αναφέρουν τα εξής: «Μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας (π.χ. μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εργαζόμενοι, κλπ.) με ιστορικό ταξιδιού στην πόλη Wuhan της επαρχίας Hubei στην Κίνα, ή άλλες περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού ή ιστορικό στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον νέο κοροναΐό 2019-nCoV, εντός των προηγούμενων 14 ημερών, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί, συστήνεται να περιορίσουν τις επαφές τους, να απέχουν από τα μαθήματα ή την εργασία τους, μέχρις ότου παρέλθουν τουλάχιστον 14 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής τους από το ταξίδι στην πόλη Wuhan (ή σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού) ή την ημερομηνία τελευταίας στενής επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό 2019-nCoV και να παρακολουθούν στενά την υγεία τους».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass