Πάντα επίκαιρο το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2020 17:00

Τους Μεγάλους Δασκάλους , τους Τρεις Ιεράρχες, γιόρτασε η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Λάρισας, με πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων παρέστησαν στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ι.ν. Αγίου Αχιλλίου. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ευυδρίου Λόφου κ. Δημήτριος Παπαποστόλου, ο οποίος μίλησε για τις τρεις αθάνατες  μορφές που ξεχώρισαν ως φωτεινό παράδειγμα στη συλλογική συνείδηση, όχι μόνο μέσα από τη δράση και τα συγγράμματά τους αλλά, πρωτίστως, μέσα από το ήθος τους.

«Αναθρεμμένοι με ήθος και ευγένεια, σπουδασμένοι στα καλύτερα κέντρα της γνώσης και μεγαλωμένοι αναπνέοντας αδιάλειπτα τον ευαγγελικό λόγο, οι Τρεις Ιεράρχες δε διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά, να καταγγείλουν τους υπεύθυνους των συγκρούσεων και των πολέμων αλλά και την πλεονεξία των πλουσίων .

Αναμετρήθηκαν με την ανθρώπινη δυστυχία απαλύνοντας τον πόνο του πλησίον . Τα μεγάλα και ποικίλα χαρίσματα, που έλαβαν δωρεάν από τον Θεό, τα έδωσαν με τη σειρά τους στον κόσμο, δοξάζοντας έτσι εκείνον, που τους τα έδωσε και ανακουφίζοντας και στηρίζοντας τους ανθρώπους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα των Τριών Πατέρων της Εκκλησίας παραμένει πάντα επίκαιρο, ανέφερε και πρόσθεσε « έρχεται να μας θυμίσει τη χριστιανική αυθεντικότητα, να προτείνει λύσεις και να δώσει κατευθύνσεις, που γεμίζουν ελπίδα. Οι Τρεις Ιεράρχες υπήρξαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες που διακρίθηκαν σε όλους τους τομείς. Όλοι τους χαρακτηρίζονταν για τη θεολογική αλλά και την ευρύτερη επιστημονική τους συγκρότηση, την ανοικτότητα του πνεύματος και την κριτική στάση τους απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία.

Γιορτάζοντας την Ημέρα της Ελληνικής Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων, τιμούμε και μνημονεύουμε όλους όσοι υπηρέτησαν τα γράμματα, τους δασκάλους του Γένους, τους επώνυμους και ανώνυμους εκπαιδευτικούς και όλους τους άλλους που πρόσφεραν με οποιοδήποτε τρόπο στη διάδοση των ελληνικών γραμμάτων και που αντίκρισαν το έργο της διαπαιδαγώγησης ως λειτούργημα και ηθική υποχρέωσή τους».

Ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με ανοιχτά τα σχολεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, ενώ ακολουθήθηκε κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass