«Οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Κιλελέρ λειτουργούν υποδειγματικά»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 15:24

Στη δημοσιότητα δίνουν τα στοιχεία του απολογισμού λειτουργίας των σχολικών επιτροπών του Δήμου Κιλελέρ, οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κιλελέρ, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ. Σπύρος Καλέτσιος και Τριαντάφυλλος Τσινούλης.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν τα παρακάτω: «Το πρώτο μέλημά μας ως Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ήταν να αποπληρώσουμε οικονομικές εκκρεμότητες προηγούμενων ετών που ανέρχονταν στις 195.000 ευρώ (αφορούσαν ανεξόφλητους λογαριασμούς σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ και ΜΤΠΥ).

Σύμφωνα με την έκθεση του ορκωτού λογιστή, στον οποίο αναθέσαμε να συντάξει σχετική έκθεση για τα οικονομικά των σχολικών επιτροπών, το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δημιουργήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία δεν προέβη στην εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ και Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων).

Από το 2011 δεν πληρώνονταν οι λογαριασμοί και το χρέος αυξανόταν συνεχώς.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι με χρηστή διοίκηση έγινε αποπληρωμή του ΟΤΕ 28.000 ευρώ με μετρητά, προς τη ΔΕΗ 115.000 ευρώ με ρύθμιση 36 δόσεων και εξοφλήσαμε τον προηγούμενο μήνα το ΙΚΑ στη Β’/βάθμια επιτροπή και απομένει ένα μικρό ανεξόφλητο ποσό στο ΙΚΑ για την Α’/βάθμια, το οποίο θα αποπληρωθεί άμεσα.

Οι σχολικές επιτροπές πλέον λειτουργούν υποδειγματικά. Με την οργάνωση, τον σχεδιασμό, τον καινούριο τρόπο λειτουργίας αλλά και τη συνεργασία των μελών της σχολικής επιτροπής, των υπαλλήλων, διευθυντών και προϊσταμένων των σχολικών μονάδων και των εργαζόμενων σε αυτές ήρθαν αξιοζήλευτα αποτελέσματα, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι οι διευθυντές των σχολείων, με τους οποίους έχουμε συνεχή επαφή, επανειλημμένα μας ευχαρίστησαν δημόσια για την άριστη συνεργασία μας. Να ενημερώσουμε επίσης ότι είμαστε από τους λίγους δήμους της χώρας που πληρώνουμε ανελλιπώς τον μισθό των καθαριστριών, όπως οφείλουμε, οι οποίες επιτελούν κι αυτές σημαντικό έργο.

Πέρα από αυτό επισκευάσαμε τα σχολικά κτίρια και τα εξοπλίσαμε με μηχανογραφικό εξοπλισμό. Ειδικότερα, ξεκαθαρίσαμε το καθεστώς και νομιμοποιήσαμε τα Δημοτικά Σχολεία Πλατυκάμπου και Γαλήνης, για τα οποία πήραμε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για επέκταση αιθουσών. Με το Υπουργείο συνεργαζόμαστε για να δώσουμε λύση στη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας. Τέλος, ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων (Γυμνασίου και Λυκείου) Νίκαιας και Πλατυκάμπου. Τα σχολεία σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο χάρη στην ορθή λειτουργία των επιτροπών και το μεράκι των διευθυντών και των διδασκόντων.

Πιστοί στις απόψεις μας για τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων και των συμβουλίων, ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι πραγματοποιήσαμε το 2017 και το 2018 πενήντα τρεις συνεδριάσεις των επιτροπών στις οποίες πάρθηκαν καθοριστικές αποφάσεις για τα σχολεία του Δήμου».

Παράλληλα οι κ. Καλέτσιος και Τσινούλης, σχολιάζουν την επιστολή που δημοσιοποίησαν οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης: «Πραγματοποιήσαμε σε δύο χρόνια, το 2017 και το 2018, πενήντα τρεις συνεδριάσεις των επιτροπών όταν εσείς, επί μια τετραετία, πραγματοποιήσατε μόνο δεκαεπτά, καταδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πόσο σοβαρά παίρνατε τη θεσμική λειτουργία των οργάνων, πόσο σέβεστε τις δημοκρατικές διαδικασίες. Σας ενημερώνουμε δε ότι «δια περιφοράς» έχουν παρθεί μόνο αποφάσεις που αφορούσαν την άμεση χρηματοδότηση από τακτικές ή έκτακτες επιχορηγήσεις για την αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μονάδων. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων είναι στη διάθεση κάθε συμπολίτη μας για να καθίσει, επιτέλους, «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Τέλος, φαίνεται πως έχετε υιοθετήσει στο ακέραιο τη φράση του Γκέμπελς «πες, πες, κάτι θα μείνει», αυτή την προσφιλή μέθοδο δυσφήμισης όσων αντιστέκονται στους ισχυρούς σας. Κύριοι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, σας ενημερώνουμε ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του χρέους των 195.000 ευρώ των σχολικών επιτροπών δεν δημιουργήθηκε από τους πρώην «Καποδιστριακούς Δήμους», όπως συκοφαντικά ισχυρίζεσθε αλλά επί της θητείας του «Καλλικρατικού» Δήμου Κιλελέρ. Κι αυτό όταν εσείς, δυστυχώς όπως αποδείχθηκε, κρατούσατε τα ηνία του Δήμου (κάποιοι από σας ευελπιστούν -ματαίως- να τα ξαναπάρουν μετά τις επερχόμενες εκλογές).

Όλα τα στοιχεία υπάρχουν αναλυτικά στη γραμματεία της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου. Κάντε τον κόπο να τα αναζητήσετε. Συστήνουμε καλόπιστα να ενημερώνεστε σωστά και να αναγνωρίζετε τις αστοχίες σας. Σε κάθε περίπτωση να είστε σίγουροι ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τον σχεδιασμό και την επόμενη θητεία γιατί οι δημότες μας και κρίση έχουν και άποψη και μνήμη. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να οδηγηθούν σε ολέθρια για το μέλλον του τόπου τους πισωγυρίσματα.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών μας παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα και δηλώνουμε ότι στο εξής δεν θα ασχοληθούμε με αβάσιμους χαρακτηρισμούς και ύποπτες δημοσιεύσεις που γίνονται για ψηφοθηρικούς λόγους».

Ανεξόφλητες υποχρεώσεις μέχρι 31/8/2014 (το τέλος της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής):

Α΄ ΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΕΗ    ΟΤΕ   ΙΚΑ     Μ.Τ.Π.Υ

52.282,49 ευρώ       27.570,00 ευρώ       24.122,65 ευρώ       15.575,90 ευρώ

Β΄ ΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΕΗ    ΟΤΕ   ΙΚΑ     Μ.Τ.Π.Υ

38.473,00 ευρώ       8.410,50 ευρώ        3.514,27ευρώ         6.862,96 ευρώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass