Νέο καινοτόμο πρόγραμμα Λογοθεραπείας

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 15:24

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της οργανωμένης παρέμβασης αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, και απευθύνονται σε ευπαθείς κατοίκους της πόλης, ανακοινώνει τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για τα οποία η λογοθεραπευτική παρέμβαση και υποστήριξη έχει κριθεί ως αναγκαιότητα.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων «ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί από το 2015 και είναι ένα οργανωμένο τμήμα στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους).

Συγκεκριμένα αναπτύσσει δράσεις για τον εντοπισμό, την καταγραφή και αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, επιδιώκοντας την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες για τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και την προαγωγή ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσής τους ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα την τοπική κοινότητα για κοινωνικά ζητήματα.

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας, ο Συμβουλευτικός Σταθμός έχει δεχθεί και ικανοποιήσει μέσω των υφιστάμενων προγραμμάτων και δράσεων περισσότερα από 25.000 αιτήματα.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό οργανώνονται και συντονίζονται οι Κοινωνικές Δομές και Δράσεις: Κοινωνικό Παντοπωλείο. Συσσίτιο. Δομή Υποστήριξης. Κοινωνικό Φαρμακείο. Κέντρο Κοινότητας. Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά. Πρόγραμμα Ύπατης Αρμοστείας για τους Προσφυγές «Εστία». Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών. Δημοτικό Πολυιατρείο. Κοινωνικό Οδοντιατρείο. Κινητή Μονάδα Μετακίνησης ΑμεΑ (Λευκό Ταξί). Κοινωνικό Φροντιστήριο. Πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΥΑΛ και δημοτικών τελών.

Η ένταξη των ωφελουμένων στα διάφορα προγράμματα γίνεται με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Συμβουλευτικό Σταθμό της Διεύθυνσης Πρόνοιας, Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, τηλ.: 2410-680243, 2410-680220, υπεύθυνοι υπάλληλοι: Δαλακώνη Κερασία, Μπουχώρη Αντιγόνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass