ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εκπαιδευτικοί στο Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2017 16:14

Το Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της 1ης Στρατιάς Λάρισας επισκέφθηκαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του θεματικού 40ωρου σεμιναρίου με τίτλο: «Θεσσαλία-Τοπικός πολιτισμός» διοργάνωσε την 4η Ενότητα η οποία ήταν αφιερωμένη στο Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της 1ης Στρατιάς.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί και να παροτρύνουν τους μαθητές τους στο ενδιαφέρον αυτό ταξίδι στις άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λάρισας με κύριο πρεσβευτή το άλογο που ταυτίζεται με την ιστορία της Λάρισας.

Τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης ο οποίος αφού τους καλωσόρισε και τους συνεχάρη για το ενδιαφέρον, επαίνεσε τις δραστηριότητες των υπευθύνων και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να εντείνουν το ενδιαφέρον τους για την πολιτιστική συνεισφορά της 1ης Στρατιας στην πόλη της Λάρισας και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο διοικητής έκανε εκτενή αναφορά στη σπανιότητα του Στρατιωτικού Κτηνιατρικού Μουσείου αλλά και στη φροντίδα των ανθρώπων που το επιμελούνται με άοκνο ενδιαφέρον. Επίσης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και για άλλα μουσεία της περιοχής, όπως το Στρατιωτικό Μουσείο της Μάχης του Σαρανταπόρου στο Χάνι Χατζηγώγου (όπου υπάρχει σημαντικό υλικό από την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, και δίνεται και η δυνατότητα οπτικοακουστικής περιγραφής της μάχης, με τη βοήθεια της οποίας ο επισκέπτης πραγματικά βιώνει τα γεγονότα της εποχής).

Στη συνέχεια ο αξιωματικός του Μουσείου, λοχαγός κ. Κων/νος Ζήγρας και ο ανθυπολοχαγός κ. Νικόλαος Δήμζας, ξενάγησαν τους εκπαιδευτικούς στο μουσείο, το οποίο είναι μοναδικό στην Ευρώπη και περιέχει φωτογραφίες, αντικείμενα και έγγραφα από τη ζωή και τη δράση του ιππικού (ανθρώπων και ιπποειδών) όπως και στοιχεία για την εργασία όλων των συνεργαζόμενων τεχνιτών (πεταλωτών, σαγματοποιών κλπ). Επίσης περιέχει εκθέματα που σχετίζονται με την πολυσχιδή δράση των κτηνιάτρων και την προσφορά τους στο στρατό και τη δημόσια υγεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass