Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΟΓΚΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Λιγότερα φέτος τα «πρωτάκια»

*Εκδήλωση για την πρώτη ημέρα στο δημοτικό σχολείο από τον Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Λάρισας

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2017 22:40

Αφιερωμένη στα «πρωτάκια», στα μικρά παιδιά που για πρώτη φορά φέτος θα περάσουν την πόρτα των δημοτικών σχολείων ήταν η χθεσινή εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λάρισας που διοργάνωσε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Η διοίκηση του Συλλόγου Τριτέκνων με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Πρώτη ημέρα στο Δημοτικό». Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της Α΄ τάξης του δημοτικού σχολείου. Ωστόσο κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Γκόβαρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τρίτεκνη οικογένεια και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσθέτοντας ότι «το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει σε λίγες μέρες, αλλά η αγκαλιά των δημοτικών σχολείων του νομού μας θα φιλοξενήσει φέτος στην Α’ τάξη δημοτικού λιγότερα παιδιά σε σχέση με πέρσι, μέγεθος που αντιστοιχεί με “λουκέτο” σε ένα δεκαθέσιο δημοτικό σχολείο. Ανάλογη μείωση εμφανίζεται και στα προνήπια και στα νήπια και όπως δείχνουν τα στοιχεία η υπογεννητικότητα διογκώνεται. Αυτά είναι παιδιά της κρίσεως, γεννήθηκαν από το 2011 και μετά».

Για τη μετάβαση του παιδιού από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό μίλησε ο σχολικός σύμβουλος της Β΄ Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης, Αναστάσιος Δαραράς. «Η μετάβαση του παιδιού από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό είναι μια κρίσιμη περίοδος της παιδικής ηλικίας με επιπτώσεις στην παραπέρα σχολική πορεία και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς. Κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι αυτό της προσαρμογής, δηλαδή προβλήματα σε έναν ή περισσότερους τομείς των σχολικών απαιτήσεων. Προβλήματα προσαρμογής 10 - 15% στην Ευρώπη, έως 40% στις ΗΠΑ. Απαιτούνται λοιπόν ικανότητες προσαρμογής, δηλαδή αλλαγή του ρόλου στη νέα κοινωνική ομάδα. Το νήπιο γίνεται μαθητής και οι γονείς γίνονται γονείς μαθητή.

Η αλλαγή του ρόλου απαιτεί αλλαγή συμπεριφοράς παιδιών και γονέων. Οφείλουν να προσαρμοστούν στους κανόνες λειτουργίας του δημοτικού σχολείου, όπως είναι στο ωράριο, στην κατάλληλη προετοιμασία και να συνεργαστούν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διανομή δώρων στα παιδιά του Συλλόγου που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη δημοτικού σχολείου. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπέμπης και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταής.

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass