ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Μειωμένο εισιτήριο με την τσάντα στο χέρι…

* «Απορροφούμε τον ΦΠΑ χωρίς να επιβαρύνουμε τον πολίτη, ενώ οι υπηρεσίες παραμένουν υψηλές ποιοτικά» εξηγεί στην «Ε» ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Μ. Σακελλαρίου

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2017 22:50

Μειωμένο, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, θα είναι το εισιτήριο του αστικού για μαθητές, φοιτητές και σε σπουδαστές των ΙΕΚ στη Λάρισα καθώς η εταιρία του Αστικού ΚΤΕΛ ΑΕ συνεχίζει την εφαρμογή μικρότερου κόστους μετακίνησης των νέων που ανήκουν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Πρόκειται για απόφαση που σύμφωνα με τη διοίκησή της, υλοποιείται με γνώμονα τις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι πολίτες αλλά παράλληλα λειτουργεί ως επιβράβευση για την επί σειρά ετών εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού. Οι εκπτώσεις αφορούν σε παιδιά δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, πανεπιστημίου, ΤΕΙ ακόμα και σπουδαστές των ΙΕΚ που βρίσκονται στην πόλη.

Με αφορμή τη νέα σχολική σεζόν και την παραπάνω απόφαση μίλησε στην «Ε» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μιχάλης Σακελλαρίου που στάθηκε μεταξύ άλλων στην υπέρβαση της εταιρίας και ταυτόχρονα στη διατήρηση της υψηλής παροχής υπηρεσιών.

«Με αυτήν την απόφαση ικανοποιούμε επί της ουσίας τα χρόνια αιτήματα των πολιτών. Σε άλλες πόλεις τα αστικά δεν κάνουν τέτοιες κινήσεις εμείς όμως κάνουμε την υπέρβαση. Οι υπόλοιποι στο θέμα των μειωμένων εισιτηρίων βαδίζουν πάνω στις αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου από και προς τα σχολεία. Όμως τα παιδιά έχουν κι άλλες ανάγκες. Πάνε αγγλικά, φροντιστήρια, έχουν εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητες και γι’ αυτό η δική μας έκπτωση επεκτείνεται και σε δρομολόγια αλλά και σε χρόνο».

Για την ανταπόκριση του κόσμου τονίζει: «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Εμείς νιώθουμε πως δημιουργούμε παιδεία για τους νεαρούς Λαρισαίους να μάθουν να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτός είναι ο στόχος μας. Παράλληλα διατηρούμε την υψηλή ποιότητα παροχών με πολλά και τακτικά δρομολόγια και υπερσύγχρονο στόλο. Όλα αυτά μάλιστα» καταλήγει ο κ. Σακελλαρίου «γίνονται σε μια δύσκολη εποχή και σε συνδυασμό με το γεγονός πως έχουμε απορροφήσει τις αυξήσεις του ΦΠΑ χωρίς να επιβαρύνουμε τους επιβάτες».

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Όλοι οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων δημόσιων και ιδιωτικών, σύμφωνα με το Αστικό ΚΤΕΛ ΑΕ, μπορούν να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% κάθε μέρα (καθώς και Σάββατο, Κυριακή και αργίες) για όλες τις ώρες της ημέρας και για κάθε δραστηριότητα με μόνη υποχρέωση την επίδειξη του μαθητικού πάσο που θα φέρει σφραγίδα θεώρησης μόνο από τον διευθυντή του σχολείου. Το χρώμα του μαθητικού πάσο θα είναι κίτρινο και οι μαθητές θα το προμηθεύονται από τα βιβλιοπωλεία της πόλης.

ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ

Επίσης όλοι οι μαθητές Δημοτικών - Γυμνασίων και Λυκείων δημόσιων και ιδιωτικών μπορούν να μετακινούνται, όπως αναφέρει η εταιρία, με μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές Α' και Β' Ζώνης με κόστος 35€. Η κάρτα εκδίδεται στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας (Κύπρου 84, 5ος όροφος). Για την έκδοσή της δεν απαιτείται φωτογραφία, αλλά την πρώτη φορά η αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου μαζί με το μαθητικό του πάσο.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ

Για τους σπουδαστές των ΙΕΚ, ανακοινώθηκε ότι παρέχεται το δικαίωμα να μετακινούνται με τη χρήση της φοιτητικής - μαθητικής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές Α' και Β' Ζώνης με κόστος 35€, αντί 50€ ή 65€ για την Α' και Β' Ζώνη αντίστοιχα. Για τις μεμονωμένες μετακινήσεις τους θα καταβάλλουν εισιτήριο με έκπτωση 25% και συγκεκριμένα για την Α' Ζώνη χρώμα κίτρινο με κόστος 0,90€ αντί 1,20€ & για τη Β' Ζώνη χρώμα καφέ με κόστος 1,30€ αντί 1,70€. Απαραίτητη προϋπόθεση για τις μετακινήσεις τους με μειωμένο εισιτήριο είναι να έχουν μαζί τους το σπουδαστικό πάσο το οποίο θα φέρει θεώρηση από τον διευθυντή του ΙΕΚ και από το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε.. Οι σπουδαστές τα πάσο θα τα προμηθεύονται από τα ΙΕΚ που θα φοιτούν. Οι σπουδαστές ΙΕΚ για την έκδοση της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών απαιτείται πέραν της αυτοπρόσωπης παρουσίας, να φέρουν μαζί τους το σπουδαστικό πάσο και την αστυνομική τους ταυτότητα.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Για τους πρωτοετείς φοιτητές, τέλος, που φοιτούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Λάρισας, σύμφωνα με το Αστικό, παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% όπως ισχύει ήδη για το σύνολο των φοιτητών που φοιτούν στην πόλη με μόνη υποχρέωση να φέρουν μαζί τους την βεβαίωση ηλεκτρονικής εγγραφής. Όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές έως τις 31 Οκτωβρίου του 2017 θα πρέπει να έχουν φροντίσει για την έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας την οποία θα χρησιμοποιούν καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Οι φοιτητές μπορούν να μετακινούνται με την ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών η οποία ισχύει από 1/10/2017 έως 30/9/2018 με κόστος 250€.

Δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο έχουν όλοι οι μαθητές από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι την λήξη των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων Σαββάτων, Κυριακών και αργιών, ενώ για τους φοιτητές ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος όλοι μπορούν να κάνουν χρήση των πακέτων προσφορών, 10 εισιτήρια +1 εισιτήριο δώρο. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίου προσφέρει έκπτωση επί της ουσίας 10%.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass