Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ «ΗΛ» ΠΕΤΥΧΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΜΕ 4-2 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (2-2 κ.α., 3-3 παρ.)

Όρθωσε ανάστημα η Κοιλάδα

* Ανατροπή σε 1’ για τον Σμόλικα *Ο Παναγροτικός κέρδισε 3-2 τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο ΠΑΟΛ Αβέρωφ *Προκρίθηκαν τα φαβορί Αχιλλέας Φ. και Απόλλων Λ. *Στα πέναλτι το Βλαχογιάννι έκαμψε την αντίσταση στου Πουρναρίου

Δημοσίευση: 05 Νοε 2015 10:41
Στιγμιότυπο από το παιχνίδι στη Φαλάνη Στιγμιότυπο από το παιχνίδι στη Φαλάνη

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Αν και κατά δύο κατηγορίες μικρότερη η Κοιλάδα κοίταξε κατάματα τη Δήμητρα Γιάννουλης και έκανε το… «μπαμ» της ημέρας κερδίζοντας με 4-2 στα πέναλτι (2-2 κ.α., 3-3 παρ.). Η ομάδα του Θ. Εμμανουήλ πίστεψε στις δυνάμεις της και παίζοντας με αποφασιστικότητα σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού περιμένοντας τον νικητή της αναμέτρησης Αμπελωνιακός-Τύρναβος την ερχόμενη Τετάρτη.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Αχιλλέας Φαρσάλων ξεπέρασε το εμπόδιο της Αμπελιάς με 2-1 κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων, ο Απόλλωνας Λάρισας απέκλεισε με 2-0 τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας, ενώ η Δόξα Βλαχογιαννίου τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Αναγέννηση Πουρναρίου την οποία νίκησε με 5-4 στα πέναλτι (0-0 κ.α., παρ). Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε στη Νίκαια και ο Παναγροτικός με 3-2 επί του κατά μία κατηγορία μεγαλύτερου ΠΑΟΛ Αβέρωφ, ενώ στη Φαλάνη, στο ντέρμπι του Γ’ Ομίλου ο Σμόλικας κατάφερε μέσα σε ένα λεπτό να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση με 2-1 απέναντι στον Αετό Μακρυχωρίου.

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΖΑΓΓΑΝΑ

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων πέρασε από την Αμπελιά κάμπτοντας την αντίσταση της τοπικής ομάδας με 2-1 με τον τεχνικό Γιάννη Μπουρνάκα να δίνει ευκαιρίες σε παίκτες με μικρή ή καθόλου συμμετοχή στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ο παίκτης κλειδί για τους φιλοξενούμενους ήταν ο επιθετικός Ζαγγανάς που άνοιξε το σκορ με το καλημέρα (1’), ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 62’ από κοντά μετά από σέντρα του Κουρούμαλου διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Οι γηπεδούχοι που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες ισοφάρισαν στο 52’. Ένα δοκάρι για τον Αχιλλέα είχε ο Κομισόπουλος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Μποτρνάκας): Κουτσοκέρας, Πατσιούρας, Τσούλης, Καραθανάσης (75’ Καραμπούζης), Τλούπας, Κομισόπουλος, Τσετιροκλής, Ξυνογαλάς (60’ Φιλιππούλης), Αναγνώστης, Πλιάγκας (60’ Κουρούμαλος), Ζαγγανάς.

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΣΤΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας Λάρισας πέρασε από τη Μελιβοία. Το σκορ για το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Μιχάλη Ζιώγα άνοιξε στο 20’ ο Χαρούλης με σουτ, ενώ στο 27’ ο Νάστας με φάουλ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων.

Η ομάδα του Φιλοκτήτη, προσπάθησε για το καλύτερο και είχε τις δικές της καλές στιγμές (Πασιάς, Καπετάνιος) αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ (Παπαντωνίου): Γεωργούλας Μ., Πασιάς Π. (70’ Νούμος), Πασιάς Δ., Γκουντάρας Ν., Ρέντζας, Παπαηλίας, Μυλωνάς, Γεωργούλας Θ., Μπουζώνας (60’ Γκουντάρας Ηλ.), Καπετάνιος, Τσιαγκάλης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ζιώγας): Κουρδής Τ., Νάτσης, Καρακώστας, Κολιός, Σκάκος, Κουρδής Γ. (46’ Κούρο), Κολοβός, Νάστας, Κόλα, Μπόντε (46’ Γιαννακόπουλος), Χαρούλης (80’ Παλάσκας)

ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Η μεγάλη νίκη της ημέρας σημειώθηκε στην Κοιλάδα όπου η ομώνυμη ομάδα απέκλεισε την κατά δύο κατηγορίες μεγαλύτερη Δήμητρα Γιάννουλης με 4-2 στα πέναλτι (2-2 κ.α., 3-3 παρ.). Ήταν μία παλικαρίσια νίκη για το συγκρότημα του «Ηλ», η οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν σκεφτεί κανείς, ότι επετεύχθη επί ενός αντιπάλου που διαγράφει ανοδική πορεία στην Α’ Ερασιτεχνική, με πολύ καλές εμφανίσεις. Και φυσικά η νίκη αυτή φέρει την υπογραφή του Γκέρσι Καζάνι ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, δίνοντας ισάριθμες φορές το προβάδισμα στην ομάδα του και του τερματοφύλακα Τέρπου που στη διαδικασία των πέναλτι κατέβασε ρολά αποκρούοντας τις δύο πρώτες εκτελέσεις των αντιπάλων.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί το πίστεψαν και αγωνίστηκαν με πάθος και αποφασιστικότητα απέναντι σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο» σχολίασε αμέσως μετά το παιχνίδι ο τεχνικός της Κοιλάδας, Θ. Εμμανουήλ.

Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 9’ με κεφαλιά του Γκ. Καζάνι, για να ισοφαρίσει στο 23’ ο Χατζηγρηγορίου (1-1).

Στο 36’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (στην ίδια φάση) ο Γκαλγκανόπουλος.

Στο 60’ ο Γκ. Κζάνι με πέναλτι (που κέρδισε ο ίδιος) έκανε το 2-1, όμως στο 87’ ο Μπαμπάλης ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Στο 109’ ο Γκ. Καζάνι «χτύπησε» για τρίτη φορά (3-2), για να ισοφαρίσει στο 114’ ο Μαντζαφλάρας (3-3).

Στη διαδικασία των πέναλτι ο τερματοφύλακας Τέρπος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Κατσαμάκα και Μπαμπάλη, ενώ από την Κοιλάδα σκόραραν οι Γκ. Καζάνι (1-0), Ευθυμιάδης (2-0), Γκομοσίδης (3-1) και Ζδράλης Β. (4-2).

ΚΟΙΛΑΔΑ (Εμμανουήλ): Τέρπος, Σδράλης Β., Μπούρας (65’ Αβραμούλης), Ανδρεάκης Γ., Τριανταφύλλου, Τσιαδήμος, Καζάνι Γκ., Γκομοσίδης, Μπούρης (80’ Ευθυμιάδης), Καζάνι Κ. (91’ Πρασάς), Κατσούλης.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Μπακογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Μπέτσιος (46’ Γκουντρουμπής), Καλούσης, Εμμανουήλ, Αμπατζίδης, Θώμος, Μανάκας (55’ Μπαμπάλης), Γκαλγκανόπουλος, Χατζηγρηγορίου (75’ Μαντζαφλάρας), Κατσαμάκας, Μακρής.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ

Ένα λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για τον Σμόλικα Φαλάνης για να φέρει τα πάνω κάτω και να πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Η ομάδα του Νίκου Κακανούλια με δύο γκολ στο 80’ και στο 81’ ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 από το 11ο λεπτό και θα τεθεί αντιμέτωπη στο Συκούριο με τον τοπικό Κίσσαβο στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παιχνίδι ανοικτό με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες και γενικά να διεκδικούν τη νίκη. Ο Αετός ήταν πιο επικίνδυνος στο πρώτο μέρος με τον Νικούλη στο 8ο λεπτό να χάνει την πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του όταν το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν τρία λεπτά αργότερα με το κοντινό πλασέ του Κουσιώρα μετά από επιθετική ενέργεια που ξεκίνησε από τα δεξιά.

Στο 20’ και πάλι ο Νικούλης έχασε πολύ καλή ευκαιρία για τον Αετό όταν βγήκε απέναντι στον Μόρα μετά την ωραία μπαλιά του Δαλαμπύρα όμως σούταρε εκ νέου άουτ.

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 36’ όταν ο Μπαρούτας έπιασε την κεφαλιά από πολύ κοντά αλλά ο τερματοφύλακας Κωνσταντίνου με εντυπωσιακή ενέργεια και ταχύτητα αντανακλαστικά παραχώρησε κόρνερ.

Το 0-1 διατηρήθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων, πίεσαν τον αντίπαλό τους και έδειξαν ότι πίστευαν στην ανατροπή. Μόλις στο 46’ ο Κακαβίτσης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ι. Δάσσιου βγήκε τετ α τετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κωνσταντίνου. Στο 55’ ένα καλό σουτ του Δαλαμπύρα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 67’ μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Κακαβίτσης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά πλάσαρε άουτ.

Τελικά οι προσπάθειες των γηπεδούχων καρποφόρησαν στο 80’ όταν ο Μπαρούτας με έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και σαν μην έφτανε μόνο αυτό στην αμέσως επόμενη φάση μετά από ενέργεια και σέντρα του Σκούπρα, ο Ι. Δάσσιος σταμάτησε την μπάλα με το χέρι με αποτέλεσμα να καταλογισθεί πέναλτι με παράλληλη αποβολή του κεντρικού αμυντικού των φιλοξενουμένων. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κ. Κολοβός γράφοντας το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στο 90’+3’ ο Κουσιώρας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όταν με κοντινή προβολή στη σέντρα-σουτ του Νικούλη σημάδεψε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Υποδειγματική η διαιτησία της κ. Τσιοφλίκη και των βοηθών της κ. Γκαρέλη και Καραμπούλα.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Κακανούλιας): Μόρας, Πατσής, Δολιάνης (46’ Χρ. Κολοβός), Κ. Κολοβός, Μάρκου, Τσούπρας (46’ Σκούπρας), Κακαβίτσης, Λιανός (76’ λ.τ. Στυμονιάρης), Μπαρούτας, Κόκρας, Τανάγιας.

ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Τσέτσιλας): Κωνσταντίνου, Γκαμπέτας (65’ Τέας), Δ. Δάσσιος, Πολύζος, Ι. Δάσσιος, Παπαδημητρίου, Αποστόλου (46’ Παυλόπουλος), Καλπίας, Δαλαμπύρας (87’ Γεωργίου), Νικούλης, Κουσιώρας.

Ο ΧΑΛΚΙΑΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ

Η απόκρουση του Χαλκιά στο τρίτο πέναλτι των γηπεδούχων αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας για την πρόκριση της Δόξας Βλαχογιαννίου στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Νίκου Φακίτσα δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε -είχε χαμένο πέναλτι του Δ. Κοντοθανάση στο 40’ – και χρειάστηκε να πάει στη ρουλέτα των πέναλτι για να πάρει τη νίκη (5-4). Από την άλλη πλευρά η Αναγέννηση Πουρναρίου διαφύλαξε την άμυνά της και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον αντίπαλό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 119’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σουφχάρας της Δόξας.

ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Φακίτσας): Χαλκιάς, Αθανασούλης, Μπουζούκας (46’ Κοντοθανάσης Βρ.), Σουφχάρας, Ιωαννίδης, Μήσιος Ν., Κοκόμπελης (70’ Γκουρομπίνος), Μήσιος Δ. (46’ Αλεξίου), Ζηρδέλης, Πατσιωτός, Κοντοθανάσης Δ.

ΟΡΘΙΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ

Νοκ άουτ τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερό του ΠΑΟΛ Αβέρωφ έθεσε ο Παναγροτικός που ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι με τα γκολ των Χριστοδούλου (20’) και Τριανταφυλλόπουλου (25’, 40’) πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα. Το σκηνικό του αγώνα άλλαξε στην επανάληψη καθώς οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με τα γκολ των Ζαφειρούλη (62’) και Σχοινά (77’ πέν.) μείωσαν σε 3-2 ενώ έχασαν ευκαιρίες για την ανατροπή όπως τα δοκάρια του Ελευθέρογλου στο 55’ και στο 80’.

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ (Κώτσιος): Γρηγορίου, Παπαχρήστου (70’ Γκερλιώτης), Σταυρινάκης (65’ Τίκας), Χονδρονάσιος, Παπακώστας, Πανδρεμένος, Ολομάνι, Τσιάρας, Τριανταφυλλόπουλος, Χριστοδούλου (50’ Μπούκας), Καραφέριας.

ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ (Γκαλίτσιος): Μαλλιόπουλος, Ντελόπουλος, Μούτασιος, Γενιτσεφτσής, Γκουτζιούδης, Κουτσάκης (65’ Σιαμαντούρας), Κωφός, Γιώργης (70’ Χατζής), Σχοινάς, Ζαφειρούλης, Ελευθερογλου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Αργυροπούλι-Αστέρας Τυρνάβου              2-1

Πουρνάρι- Βλαχογιάννι  4-5 πέν. (0-0 κ.α., παρ.)

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11

Φαλανιακός-Οικονόμος

Π.Ο. Ελασσόνας-Δωτιέας

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Βλαχογιάννι- (Π.Ο.Ε. ή Δωτιέας)

Αργυροπούλι- (Φαλανιακός ή Οικονόμος)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Βούναινα-Πύρασος         (προκρίνονται ά.α. τα Βούναινα)

Αγ. Ανάργυροι-Ρ. Φεραίος (προκρίνονται ά.α. οι Αγ. Ανάργυροι)

Παναγροτικός- Αβέρωφ 3-2

Αμπελιά -Αχιλλέας Φ.      1-2

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναγροτικός- Αχιλλέας Φ.

Βούναινα - Αγ. Ανάργυροι

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Συκούριο-Χειμάδι            3-0

Κοιλάδα – Δήμητρα Γιάνν. 4-2 πέν. (2-2 κ.α., 3-3 παρ.)

Σμόλικας-Μακρυχώρι     2-1

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11

Αμπελωνιακός-Τύρναβος

3η αγωνιστική

Κοιλάδα- (Αμπελωνιακός ή Τύρναβος)

Συκούριο- Σμόλικας

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Ελευθεραί-Αμπελόκηποι               0-1

Αστραπή Ν.Π.-Νίκη Β.    (προκρίνεται ά.α. η Αστραπή)

Φιλοκτήτης-Απόλλων Λ. 0-2

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11

Τοξότης-Ηρακλής Λάρ.

3η αγωνιστική

(Τοξότης ή Ηρακλής Λάρ.)- Αστραπή Ν.Π.

Αμπελόκηποι- Απόλλων Λ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass