ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Αυτή ήταν η απόφαση παραχώρησης στη ΓΓΑ του «φιλέτου» των 140 περίπου στεμμάτων το 1988

ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ - Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΕΡ ΛΙΓΚΕΡ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ), ΓΗΠΕΔΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΡΙΨΕΩΝ ΣΤΟ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2023 11:05

Του Σωτ. Κέλλα

Η «Ελευθερία» σήμερα με μοναδικό γνώμονα την ενημέρωση των Λαρισαίων πολιτών φέρει στο φως την απόφαση «Παραχώρησης δημοτικής έκτασης στη Γ.Γ.Α. και υπόδειξη χώρων για την κατασκευή τριών γηπέδων ποδοσφαίρου συμπληρωμένων με γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ» που πάρθηκε στις 3 Οκτωβρίου (ημέρα Πέμπτη, τι σύμπτωση, όπως προχθές…) του 1988, που προέβλεπε ότι θα γινόταν μεταβίβαση, αλλά την κυριότητα της χρήσης θα έχει ο Δήμος Λαρισαίων, που, όμως, ουδέποτε είχε στη συνέχεια!


Η απόφαση αυτή, που ήταν ομόφωνη, φέρει την υπογραφή του σημερινού δημάρχου Αποστόλη Καλογιάννη ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (τότε με την παράταξη του ΚΚΕ, τώρα ανήκει σε άλλη), ενώ σύντομα θα φέρουμε στο φως και άλλα στοιχεία που αφορούν τη σχέση Δήμου-ΑΕΛ και τα οποία έχουν ιστορική σημασία!
«Στο Δημοτικό Κατάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λάρισας συνήλθε σε συνεδρίαση, ύστερα από την υπ’ αριθ. 5862/27-10-88 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού, η οποία έγινε σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 83 και 109 του Ν. 1065/1980 παρευρεθέντων από τα μέλη του των κ.κ. Ι) Αποστ. Καλογιάννη, ως προέδρου, 2). Αθ. Αραμπατζή, 3) Ροδ. Βακάλη, 4) Δημ. Γιαννούκα, 5) Χριστ. Δαμάνη, 6) Βασ. Δημητρίου, 7) Αρ. Δημότσιο, 8) Αχ. Δήμτσα, 9) Νικ. Θάνο, 10) Χρ. Θεοδωρόπουλο, 11) Εμ. Καγγά, Ι2) Ιωάνν. Λαΐνα, 13) Νικ. Μάρκα, 14) Αγ. Παπαστεργίου, 15) Ευανθία Σαΐτη-Ζαχαρακοπούλου, 16) Νικ. Σούρλα, 17) Ιωάνν. Σωτηρίου,18) Ιωάνν. Τερζούδη, 19) Παύλου Τριανταφύλλου, 20) Κων/νο Τσαντίλη, 21) Αδάμο Τσιάχα, 22) Γεωργ. Φιλιππίδη, 23) Παντ. Φωτάκη, 24) Ιωάνν. Χαϊδά, 25) Χρ. Χαλκιά, 26) Ιωάνν. Χλιάπη, 27) Βασίλη Χολέβα και του παρέδρου Ιωάννη Πράππα μη προσελθέντων των κ.κ. Ι) Χρ. Κερμελιώτη, 2) Κων/νο Καλαϊτζή, 3) Αντ. Λάμαρη, 4) Ειρήνη Λύτρα-Κατσίγρα, 5) Νικ. Μηλιώνη, 6) Γεωργ. Μπατάλη, 7) Κων/νο.... Σαμαρίνα, 8) Μιχ. Ταμπάρα.
ΘΕΜΑ: Παραχώρηση δημοτικής έκτασης στη Γ.Γ.Α. και υπόδειξη χώρων για την κατασκευή τριών γηπέδων ποδοσφαίρου συμπληρωμένων με γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.
Ο κ. Αντιδήμαρχος ζήτησε την ένταξη του θέματος στην Ε.Δ. και το Δ.Σ. το ένταξε. Αναπτύσσων το θέμα ο αντιδήμαρχος κ. Εμμ. Καγγάς είπε τα εξής: Κ.κ. σύμβουλοι, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το 27515/24-10.1988 έγγραφό της που αναφέρεται στην παραχώρηση δημοτικής έκτασης στη Νεάπολη, που είχε χαρακτηρισθεί με τις με αριθμούς 372/83 και 306/84 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως πυρήνας Β’ μας παρακαλεί να προωθήσουμε το συντομότερο δυνατόν τη διαδικασία παραχώρησης αυτής της έκτασης για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου 5.000 θέσεων.
Συγκεκριμένα, ζητά να της στείλουμε: 1) Τίτλους ιδιοκτησίας και πιστοποιητικά μεταγραφής. 2) Τοπογραφικό διάγραμμα. 3) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και 4) Εγκριτική Απόφαση του Νομάρχη.
Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Λάρισας μετά από κοινή σύσκεψη με αθλητικούς φορείς της πόλης προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραχώρηση της δημοτικής αυτής έκτασης των 140 περίπου στρεμμάτων στον πυρήνα Β’ της Νεάπολης για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου, θέτοντας ως προϋπόθεση την άμεση υλοποίηση του προγράμματος κατασκευής από τη Γ.Γ.Α. με ελάχιστο όρο τη δημοπράτηση και έναρξη του έργου στις αρχές του 1989 και την υπόδειξη από το Δημοτικό Συμβούλιο προς τη Γ.Γ.Α. των παρακάτω χώρων για την κατασκευή τριών γηπέδων ποδοσφαίρου, συμπληρωμένων με γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.
1) Χώρος Ομέρ Λιγκέρ. Το γήπεδο να τοποθετηθεί στις προβλεπόμενες από τον σχεδιασμό του Δήμου θέσεις.
2) Χώρος γηπεδικών εγκαταστάσεων Ανθούπολης για ολοκλήρωση των έργων που άρχισε ο Δήμος.
3) Χώρος δίπλα από το ΕΑΚ για διαμόρφωση γηπέδου χώρου ρίψεων.
Ύστερα από διαλογική συζήτηση και αφού όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν στην παραχώρηση του χώρου με τον όρο της έναρξης των εργασιών από τη Γ.Γ.Α. για το Κλειστό Γυμναστήριο των 5.000 θέσεων το Α’ πεντάμηνο του 1989 και την υπόδειξη των προαναφερομένων χώρων για την κατασκευή τριών γηπέδων ποδοσφαίρου συμπληρωμένων με γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ υπό τον όρο θα έχει την κυριότητα της χρήσης ο Δήμος Λάρισας, το Δημοτικό Συμβούλιο
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Εγκρίνει την παραχώρηση δημοτικής έκτασης 140.450 με που είναι γραμμένη στο κτηματολόγιο του Δήμου Λάρισας με αύξοντα αριθμό 1 και βρίσκεται νότια της νότιας παρακαμπτηρίου της πόλης στη διασταύρωσή της με την οδό Καρδίτσης, όπως λεπτομερώς φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας υπό στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Η-Θ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου 5.000 θέσεων και τη σταδιακή ολοκλήρωση των αθλητικών έργων στον πυρήνα Β.
Θέτει ως όρο την έναρξη εργασιών για το Κλειστό Γυμναστήριο το Α’ 5μηνο του 1989.
Β. Προτείνει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τους παρακάτω χώρους για την κατασκευή τριών γηπέδων ποδοσφαίρου συμπληρωμένων με γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, υπό τον όρο η κυριότητα, κατοχή και νομή των χώρων αυτών θα παραμείνει στον Δήμο.
Ι. Χώρος Ομέρ Λιγκέρ. Το γήπεδο να τοποθετηθεί στις προβλεπόμενες από τον σχεδιασμό του Δήμου θέσεις.
2. Χώρος γηπεδικών εγκαταστάσεων Ανθούπολης για ολοκλήρωση των έργων που άρχισε ο Δήμος.
3. Χώρος δίπλα από το ΕΑΚ για διαμόρφωση γηπέδου χώρου ρίψεων.
Εις τον κ. Δήμαρχο αναθέτει την κατά νόμο τοιχοκόλληση του παρόντος και υποβολή αποσπασμάτων εις την Νομαρχία.
Το παρόν συντάχθηκε, αναγνώσθηκε και αφού βεβαιώθηκε υπογράφεται όπως παρακάτω.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Απ. Καλογιάννης
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ε. Σαΐτη Ζαχαρακοπούλου
ΤΑ ΜΕΛΗ
Πιστό αντίγραφο
Λάρισα 7-11-1988
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass