Αμεση εξιχνίαση των πλαστών αθλητικών διακρίσεων για τα ΑΕΙ

Γ. ΜΑΥΡΩΤΑΣ: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2023 9:45

Άμεση υπήρξε η συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στις έρευνες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες οδήγησαν στην εξιχνίαση πλαστογράφησης βεβαιώσεων αθλητικών διακρίσεων και χρήσης αυτών για ευεργετική μοριοδότηση υποψήφιων στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και για αναβάθμιση προπονητικής βαθμίδας, προσκομίζοντας όσα στοιχεία της ζητήθηκαν.


Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης έχει ήδη προβεί σε διοικητικές ενέργειες της αρμοδιότητάς της.
Η αποκάλυψη και η παραδειγματική τιμωρία τέτοιων ανήθικων πρακτικών αποτελεί το ελάχιστο καθήκον, απέναντι στους χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες που με τον κόπο τους διεκδικούν διακρίσεις και δεν τις «αγοράζουν».
Κάθε χρόνο, κατά μέσον όρο, 1.000 μαθητές και μαθήτριες τυγχάνουν αυτών των προνομίων. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι αθλητές – σπουδαστές δεν παίρνουν τη θέση κάποιου άλλου μαθητή, διότι οι εισαγωγές γίνονται καθ’ υπέρβαση. «Το σύστημα της μοριοδότησης των αθλητών – μαθητών χρειάζεται αξιολόγηση και πιθανή αναμόρφωση γιατί κάποιες φορές παρατηρούνται στρεβλώσεις. Πιστεύω, για παράδειγμα, ότι θα έπρεπε, σε αντιπαραβολή με μία μεμονωμένη επιτυχία, να αποτελεί κριτήριο και να επιβραβεύεται η διάρκεια της αγωνιστικής παρουσίας για έναν αθλητή – μαθητή», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass