Η Θεσσαλία στο επίκεντρο της παγκόσμιας ποδηλασίας

Ο ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2022 20:10

Η Θεσσαλία στις 30 Απριλίου θα βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας ποδηλασίας με τη διοργάνωση του 4ου ετάπ στην απόσταση Καρδίτσα-Λίμνη Πλαστήρα-Λάρισα (174,0 χλμ.) του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Επίσης το 5ο ετάπ θα ξεκινήσει ανήμερα της Πρωτομαγιάς από τα Μετέωρα.
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (στην οδό Θεοφράστου) ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και παρουσία των δημάρχων των νομών που εμπλέκονται στη διοργάνωση θα παρουσιάσουν μία από τις κορυφαίες ποδηλατικές διοργανώσεις στον κόσμο. Για το Διεθνές Ποδηλατικό Γύρο θα μιλήσουν ακόμα ο Γιώργος Λεβεντάκης πρόεδρος της Cycling Greece και ο διευθυντής των Παράλληλων Εκδηλώσεων Θάνος Γεωργίου.
Η εκδήλωση αυτή φέρνει τη βροχή που περίμενε η ανομβρία στον χώρο της ποδηλασίας στη χώρα και δημιουργεί υπεραξία τόσο αθλητικά όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Παράλληλα αποτελεί και μια οικολογική επιτυχία κάθε φορά που ένας πολίτης επιλέγει να μετακινηθεί αθόρυβα και καθαρά με το ποδήλατο.
Προτεραιότητα άλλωστε του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι μαζί με την ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας στη χώρα, να μπουν και τα θεμέλια στην ελληνική κοινωνία να εμπεδώσει μία ποδηλατική συνείδηση σημαντική σε μία περίοδο κλιματικής και ενεργειακής κρίσης.
Η διοργάνωση που λαμβάνει χώρα σε 5 Περιφέρειες, Κρήτη, Αττική, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο καθώς και σε 9 μεγάλους Δήμους με εκκινήσεις και τερματισμούς, έχει σαν μεγάλο στοίχημά της να αγκαλιάσει κάθε περιοχή και να αφήσει το οικονομικό αλλά και το οικολογικό της αποτύπωμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass