Ο τηλεοπτικός αγώνας των πέντε ηπείρων!

* ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2022 20:25
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον περιφερειάρχη  Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και όλους τους Θεσσαλούς που βρέθηκε  στην επίσημη παρουσίαση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και όλους τους Θεσσαλούς που βρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

«Η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα θα γίνει από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλου κύρους και στις πέντε ηπείρους. Η Ευρώπη θα βλέπει Ελλάδα μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που: είναι μέλη της European Broadcasting Union, ενώ το τηλεοπτικό σήμα θα φτάσει στη Μέση Ανατολή, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στη Νοτιοανατολική Ασία, στην Ινδία, στη Νότια Αφρική, καθώς και στη Βόρεια και Νότια Αμερική».
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας που έγινε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο και η Θεσσαλία συμμετέχει ενεργά στο 4ο ετάπ που θα γίνει στη διαδρομή Καρδίτσας-Λάρισας, ενώ το 5ο ετάπ θα ξεκινήσει από την Καλαμπάκα για να φθάσει στα Γιάννενα.


Και πρόσθεσε: «Δημιουργούμε ένα τουριστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό γεγονός για τους πολίτες σε όλη τη χώρα.
* Τουριστικό, χάρη στην τεράστια προβολή των πόλεων, που εκκινεί, διέρχεται και τερματίζει το peloton.
* Ψυχαγωγικό, διότι όλοι οι πολίτες μπορούν να το παρακολουθήσουν χωρίς αντίτιμο, απολαμβάνοντας τις θεαματικές μονομαχίες των υψηλού επιπέδου ποδηλατών που θα έρθουν και στη χώρα μας.
* Και εκπαιδευτικό, διότι έχουμε ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, τις οποίες θα δείτε στη συνέχεια, με στόχο την ενίσχυση της ποδηλατικής συνείδησης των πολιτών, σε μια εποχή, που επιτάσσει κάθε ενέργειά μας να αφήνει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.
Και φυσικά, δίνουμε μεγάλη έμφαση και στα Άτομα με Αναπηρία. Ξέρετε, μια βόλτα με ποδήλατο για τα Άτομα με Αναπηρία, δεν αποτελεί πια απαγορευμένο καρπό.
Αντιθέτως, έχουμε χρέος, μέσα από αυτήν τη σπουδαία διοργάνωση, να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή νοοτροπίας προς την κατεύθυνση της χρήσης ποδηλάτου αλλά και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε εναλλακτικά μέσα μετακίνησης».
ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ
Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι συνδιοργανωτές είναι η τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και συγκεκριμένα οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Κρήτης και οι Δήμοι: Λαρισαίων, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Μετεώρων, Δελφών, Χανίων, Αγ. Νικολάου Λασιθίου, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Φαιστού.
ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την Αθλητική Εξωστρέφεια της χώρας λέγοντας: «Χρειάστηκαν, λοιπόν, δέκα χρόνια, πολύ ανηφορικά, για να κάνει η Ελλάδα την ορθοπεταλιά της και να καταφέρει να βγει ξανά μπροστά, με αξιώσεις, διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Διεκδικώντας τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι!
Σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, που δεν περιορίζονται στον υψηλού επιπέδου αγωνιστικό τους χαρακτήρα, αλλά αξιοποιούνται πολύπλευρα με πολλαπλά οφέλη.
Άλλωστε, είναι πολύ μεγάλο λάθος να αντιμετωπίζει κανείς τον αθλητισμό σε στενά πλαίσια, αμιγώς σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό του χαρακτήρα.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια, στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, δώσαμε κι άλλες διαστάσεις στον Αθλητισμό, αγκαλιάζοντας όλα τα αθλήματα, ανεξαιρέτως δημοφιλίας».
*Για τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης:
«Το έχω πει άπειρες φορές και το επαναλαμβάνω και απόψε μαζί σας: Δεν είμαι υπουργός Ποδοσφαίρου, δουλεύουμε για όλα τα αθλήματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass