Εντυπωσιάζει ο Γιάννης Περιστεράς

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPERSPORT 300

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2022 12:10

H μεγάλη είδηση της αποδοχής από την DORNA και την FIΜ, της συμμετοχής του 16χρονου Γιάννη Περιστερά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 (WorldSSP300) είναι γεγονός.

Για να κατανοήσουμε την επιτυχία, να πούμε ότι υπάρχουν μόνο 6 κατηγορίες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στους Αγώνες Ταχύτητας, οι Moto 3, Moto 2, MotoGP και οι WorldSSP300, WorldSSP, WorldSΒΚ, που αγωνίζονται στα δύο αντίστοιχα Πρωταθλήματα. Μάλιστα για το 2022 είχε ήδη ανακοινωθεί ότι οι συμμετοχές στην κατηγορία WorldSSP300 θα μειωθούν από τις 42 στις 30, λόγω των σοβαρών ατυχημάτων που έγιναν μέσα στη χρονιά που πέρασε. Έτσι, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιλεγούν ανάμεσα σε πάνω από 100 υποψήφιους, εκ των οποίων 42 από 13 διαφορετικές χώρες είχαν πάρει βαθμούς το 2021, οι 30 που θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά. Για να δοθεί το «πράσινο φως», χρειάστηκε να γίνουν επαφές με τον Lin Jarvis, τον επικεφαλής της Yamaha στον Αγωνιστικό τομέα παγκοσμίως, τον Andrea Dosoli, επικεφαλής της Yamaha στα WorldSBK, τον Carlos Ezpeleta, γενικό διευθυντή Αγωνιστικού της Dorna και μέχρι και τον Carmelo Ezpeleta, τον Ceo της Dorna. Έτσι η Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team, με ιδιοκτήτη και διευθυντή τον Omar Menghi θα είναι τελικά και το 2022 στην κατηγορία WorldSSP300, με τον Έλληνα οδηγό και ομόσταυλο του Γιάννη Περιστερά τον Ιταλό Gabriele Mastroluca, που το 2021 πήρε τη 18η θέση στο Πρωτάθλημα με 48 βαθμούς. Θα έχει ως αρχιμηχανικό για τον Έλληνα οδηγό τον Marco Canutti, ενώ τον ρόλο του κόουτς θα εξακολουθεί να έχει ο γνωστός οδηγός των MotoGP & WSBK Alex De Angelis. Press Officer της ομάδας θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Διατσίδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass