F1

Μόντζα, ο ναός της ταχύτητας...

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2021 14:39

Η Formula 1 ολοκληρώνει το δεύτερο triple-header της με το GP Ιταλίας σήμερα στις 16.00.

Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ μεταφέρεται στον «ναό της ταχύτητας» με τη μάχη ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Η διαφορά μεταξύ των δύο οδηγών είναι μόλις 3 βαθμοί και απομένουν 9 αγώνες για το τέλος της σεζόν.
Στο GP Ιταλίας θα δούμε για δεύτερη φορά τον Αγώνα Sprint το Σάββατο, κάτι που σημαίνει πως οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν την Παρασκευή το απόγευμα.
Το πρώτο ιταλικό Grand Prix Ιταλίας διεξήχθη το 1950, ενώ η ίδια η πίστα ολοκληρώθηκε πριν 99 χρόνια, το 1922. Ήταν μόλις η τρίτη πίστα αγώνων στον κόσμο, μετά τις Brooklands και Indianapolis. Είναι από τις γρηγορότερες πίστες στο καλεντάρι της Formula 1 από τη θέσπιση του πρωταθλήματος. Οι Michael Schumacher και Lewis Hamilton μοιράζονται το ρεκόρ νικών στη Monza, με πέντε νίκες έκαστος. Από τους τρέχοντες οδηγούς, ο Sebastian Vettel μετρά τρεις νίκες και ο Fernando Alonso δύο.
Και ενώ η μάχη έχει ανάψει μεταξύ Χάμιλτον και Φερστάπεν το παζάρι των μεταγραφών συνεχίζεται και κλείνει σιγά σιγά το γκριντ του 2022.
Η Alfa Romeo έκανε την πρώτη κίνηση, σηματοδοτώντας την έναρξη των αλυσιδωτών αντιδράσεων που θα διαμορφώσουν το αγωνιστικό grid του 2021 για τον μαγικό κόσμο της Formula 1. Όπως ήταν ήδη γνωστό, ο Valtteri Bottas αποχωρεί από την πρωταθλήτρια Mercedes μετά από πέντε σεζόν συνεργασίας με τον Lewis Hamilton και το 2022 θα τον βρει στην Alfa Romeo Racing. Δύο ακόμα κομμάτια του παζλ σε ό,τι αφορά στο grid του 2022 για τον μαγικό κόσμο της Formula 1, μπήκαν στη θέση τους. Η Scuderia Alpha Tauri ανακοίνωσε πως και την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα διατηρήσει το ίδιο οδηγικό δίδυμο, με τους Pierre Gasly και Yuki Tsunoda πίσω από το τιμόνι της AT03. Στη Mercedes ήρθε η σειρά των Γερμανών να επιβεβαιώσουν την προαγωγή του George Russell. O ταλαντούχος Βρετανός θα είναι στο πλευρό του Lewis Hamilton από το 2022, έχοντας πολυετή συμφωνία με τους μόνιμους πρωταθλητές της υβριδικής εποχής της Formula 1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass