Το τρελό κόστος της ζημιάς στο μονοθέσιο του Verstappen!

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2021 15:10

Το φυσούν και δεν κρυώνει στη Red Bull Racing, αφού το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας αποδείχθηκε καταστροφικό με κάθε έννοια για τους ταύρους! Η αυστριακή ομάδα παρατάχθηκε στο grid του Silverstone απολαμβάνοντας προβάδισμα 44 πόντων έναντι της Mercedes-AMG Petronas και έφυγε από εκεί έχοντας «αέρα» μόλις 4 βαθμών! Όμως και

με επιπλοκές σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό του έτους.
Βλέπετε η σύγκρουση του Max Verstappen με τον Lewis Hamilton στον πρώτο γύρο του δέκατου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, αποδείχθηκε εξαιρετικά κοστοβόρα. Βγαίνοντας εκτός δρόμου με 280 km/h και καταλήγοντας στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά, η RB16B του Ολλανδού διαλύθηκε στα εκ ων συνετέθη. Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, έκανε λόγο για λογαριασμό της τάξης του 1.8 εκατομμυρίου δολαρίων! Θα μου πείτε: «σιγά, ψίχουλα είναι αυτά για μία ομάδα της Formula 1». Μέχρι πέρυσι, θα είχατε δίκιο – ειδικά η RBR φέρεται να ξόδευε ποσά άνω των 500 εκατομμυρίων. Όμως από φέτος, έχουμε καθεστώς budget cap στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Κάθε ομάδα, καλείται να βγάλει τη σεζόν με 145 εκατομμύρια δολάρια στο πορτοφόλι και γι’ αυτό είδαμε για παράδειγμα στο Grand Prix Γαλλίας, να γκρινιάζουν ακόμα και για τη ζημιά που προκαλούσε ένα κερμπ στο πάτωμα των μονοθεσίων. Όσο κι αν οι ομάδες έχουν τη δική τους «καβάτζα», ένα δηλαδή συγκεκριμένο ποσό το οποίο εξ αρχής κρατούν στην άκρη για τέτοιες περιπτώσεις, εννοείται πως κάθε νέο ατύχημα φέρνει πονοκεφάλους. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για 1.8 εκατ. δολάρια! Πώς να μην είναι έξαλλοι μετά το συμβάν; Η ουσία είναι πως η μάχη σε οδηγούς και κατασκευαστές κορυφώνεται, η κόντρα εκτός πίστας επίσης γιγαντώνει και αναμένεται να έχουμε νέα επεισόδια, αρχής γενομένης από το σημερινό Grand Prix Ουγγαρίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass