Μάχη «μικρών» και «μεγάλων»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ - ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΡΙΖΟΥΛΗ - ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΑΛΛΟΝ Η «ΠΡΩΤΗ» ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2021 20:05

Τις μέχρι τώρα κινήσεις του μεγαλομέτοχου της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, Θόδωρου Ριζούλη, θα τις χαρακτηρίζαμε κινήσεις οκτάδας, αλλά αν τα σενάρια για υποβιβασμό τριών ομάδων από την Α1 εθνική κατηγορία γίνουν πραγματικότητα, θα είναι κινήσεις για ασφαλή παραμονή με μια ποιοτική ομάδα.


Η επιστροφή του Αμερικανού Άντονι Χίκι, πραγματικά είναι μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση, καθώς πέρυσι είχε μια εκπληκτική χρονιά στη Ρουμανία.
Στη Λάρισα σε 13 αγώνες πρόπερσι οδήγησε την ομάδα σε 6 νίκες (είχε και 7 ήττες). Στις 6 νίκες της Λάρισας ο Χίκι είχε 18.3 πόντους και 5.6 ασίστ μέσο όρο ενώ στις 7 ήττες είχε 9.1 πόντους και 3.1 ασίστ μέσο όρο. Για αυτό και έφτασε στην 8η θέση της βαθμολογίας!
Ο Χίκι μπορεί να παίξει με και χωρίς την μπάλα στα χέρια, αλλά το κυριότερο έχει την ικανότητα να σκοράρει με πολλούς τρόπους...
Πέρυσι ήταν λάθος που δεν παρέμεινε, αλλά ήταν δελεαστική η πρόταση των Ρουμάνων...
Δεν αποκλείεται να δούμε μια ακόμα ανάλογη προσθήκη αφού πλέον στον ΕΣΑΚΕ άρχισε η μάχη των «μεγάλων» και των «μικρών», καθώς φέτος είναι 13 οι ομάδες που θα μετέχουν στη Α1 (αν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής ο Απόλλωνας Πατρών που έχει χρέη από την προηγούμενη ΚΑΕ και κυνηγούν με τον νέο νόμο την καινούργια) και υπάρχουν σενάρια για υποβιβασμό τριών ομάδων!
Οι «μεγάλοι» θέλουν να είναι μια Α1 εθνική κατηγορία την επόμενη χρονιά με 12 ομάδες, ώστε να μοιραστούν περισσότερα τηλεοπτικά, με δεδομένη και την προσθήκη πλέον του Ολυμπιακού.
Οι «μικροί» θέλουν να υποβιβαστεί μία ομάδα και να παίξουν την επόμενη χρονιά 14 στη μεγάλη κατηγορία.
Πολλά θα εξαρτηθούν από την προκήρυξη της προσωρινής διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας. Αν ανέβουν δύο ομάδες, τότε ετοιμαζόμαστε για μεγάλη μάχη στον ...ΕΣΑΚΕ.
Αν ανέβει μία ομάδα, τότε το σίγουρο είναι ότι θα υποβιβαστούν μία ή δύο ομάδες...

 

ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Στις 23 Αυγούστου όλα δείχνουν ότι θα γίνει η «πρώτη» για τη νέα αγωνιστική περίοδο της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, ενώ ήδη έχει κλειστεί η συμμετοχή σε τουρνουά που θα γίνει στην Καρδίτσα με συμμετοχή της τοπικής ομάδας του ΠΑΟΚ και του Προμηθέα Πατρών.
Γίνεται μια προσπάθεια να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου ένα φιλικό παιχνίδι στη Λάρισα με τον Ολυμπιακό για να τιμηθεί ο Λαρισαίος παίκτης Βασίλης Σπανούλης που αποχώρησε από την ενεργό δράση.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass