Ενα Euro διαφορετικό από τα άλλα...

ΟΚΤΩ ΝΕΑΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2021 21:10

Το καλοκαίρι του 2021 θα είναι αθλητικό αφού χθες ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και στις 23 Ιουλίου θα είναι η σειρά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Από χθες το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός της Ευρώπης θα απασχολεί κάθε ποδοσφαιρόφιλο.
Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στην αναβολή της διοργάνωσης για έναν χρόνο, αλλά οι 24 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν μπάλα από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου του 2021 στο «επετειακό» Euro που συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής και οι φίλαθλοι θα απολαύσουν 51 αγώνες.
Και αν ρωτήσει κανείς γιατί το EURO 2020 δεν έγινε EURO 2021 η απάντηση είναι απλή. Σε περίπτωση που η UEFA αποφάσιζε να αλλάξει την ονομασία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2020, τότε θα έπρεπε να ξοδέψει πολλά χρήματα, τη στιγμή που θα υπήρχε και μία υποβάθμιση των προϊόντων που έχουν πωληθεί σ’ όλον τον κόσμο το προηγούμενο διάστημα.
Ρωτήσαμε όχι 100 ανθρώπους για να μας δώσουν ποσοστά, όπως γίνεται στην τηλεοπτική εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή, αλλά οκτώ Λαρισαίους νεαρούς σε ηλικία για να μας απαντήσουν σε δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις...

 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
α) Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για τη διοργάνωση;
β) Ποιους θεωρείτε φαβορί;

 

Αποστόλης Κουφονίκος: «Μακάρι να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα έστω και με αποστάσεις για να δημιουργηθεί ωραία ατμόσφαιρα, όπως στους τελικούς των ευρωπαϊκών κυπέλλων που διεξήχθησαν προσφάτως. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι πιστεύω ότι θα δούμε ωραία μπάλα γιατί προκρίθηκαν πολλές δυνατές ομάδες, με ποιοτικούς παίκτες σε σχετικά μικρές ηλικίες που έχουν τη δίψα για ευρωπαϊκή διάκριση.
Θεωρητικά με τα τωρινά δεδομένα φαβορί είναι η Γαλλία επειδή έχει το πιο πλήρες και ποιοτικό ρόστερ, ενώ και η Πορτογαλία θα κυνηγήσει το «back to back» λόγω του ταλέντου, αλλά και της εμπειρίας που απέκτησαν οι ποδοσφαιριστές της από το αμέσως προηγούμενο EURO που κατέκτησαν το 2016».
Άλεξ Γκιλλ: «Πρόκειται για ένα EURO αρκετά διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει, δεν θα υπάρχει η ίδια ένταση και «θόρυβος» του κόσμου και αυτό επειδή διοργανώνεται σε γήπεδα τα οποία δεν θα είναι γεμάτα λόγω της πανδημίας. Παρόλα αυτά θεωρώ πως θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό γιατί είναι πολλές οι δυνατές ομάδες.
Φαβορί θεωρώ ότι είναι η Γαλλία και η Αγγλία λόγω δυναμικότητας, αλλά και επειδή το φετινό ρόστερ των δύο ομάδων αποτελείται από αρκετούς παίκτες που βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα. Επίσης φαβορί πιστεύω είναι και η Ιταλία, η οποία είναι υποτιμημένη, αλλά διαθέτει πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές και μπορεί να κάνει την έκπληξη».
Θανάσης Ζιάκος: «Είναι το πρώτο EURO που πραγματοποιείται εν μέσω κορονοϊού και αναμένεται να φανεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στους παίκτες, κυρίως, των μεγάλων ποδοσφαιρικά ομάδων, οι οποίοι θα είναι εξαντλημένοι λόγω της έλλειψης διακοπών κι εξαιτίας των συνεχών ευρωπαϊκών παιχνιδιών ενδιάμεσα από τους αγώνες πρωταθλημάτων τους, καθιστώντας έτσι ακόμα πιο ανταγωνιστική τη διοργάνωση, καθώς θα υπάρξουν εκπλήξεις από τα λεγόμενα «αουτσάιντερ».
Τα φαβορί πιστεύω ότι είναι η Γαλλία και η Αγγλία λόγω των ποιοτικών ρόστερ που διαθέτουν, καθώς οι παίκτες αυτών των ομάδων φαίνεται πως γνωρίζουν πολλά από ευρωπαϊκούς τελικούς και αυτήν τη στιγμή είναι πλήρεις σε όλες τις γραμμές τους με ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης».
Βασίλης Δημακόπουλος: «Αναμένω μία δυνατή διοργάνωση όπου ο νικητής κάθε αγώνα θα είναι αυτός που θα παίξει πιο παθιασμένα και όλες οι αναμετρήσεις θα κριθούν περισσότερο στη δύναμη παρά στην τακτική. Επιπλέον, πιστεύω ότι δεδομένα θα γίνουν εκπλήξεις λόγω των περίεργων συνθηκών που διεξάγονται τα παιχνίδια.
Θεωρητικά φαβορί είναι η Γαλλία διότι αυτή η φουρνιά έχει ξεχωριστό ταλέντο, αλλά και αρκετή εμπειρία, παρά το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων παικτών της. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν πρέπει να ξεγράψουμε την Πορτογαλία που θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στην κορυφή της Ευρώπης για ακόμα ένα EURO».
Τριαντάφυλλος Μαντής: «Θεωρώ ότι θα δούμε αρκετό θέαμα από τις περισσότερες ομάδες, αλλά κι από όσες υστερούν σε τεχνικά χαρακτηριστικά και δεν διαθέτουν παίκτες που να μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, θα παίξουν το παιχνίδι τους, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά.
Σε μία τέτοια διοργάνωση τα φαβορί συνήθως είναι το τοπ 5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, διότι από εκεί προέρχονται οι περισσότεροι κορυφαίοι παίκτες. Ωστόσο, ίσως αυτήν τη στιγμή να είναι ένα σκαλί πάνω από τους άλλους η Γαλλία κι από κοντά η Αγγλία που δείχνει να έχει δέσει ως ομάδα».
Βασίλης Τσούτσος: «Αρχικά, το EURO χωρίς την Εθνική Ελλάδος δεν θα χει το ίδιο ενδιαφέρον για μένα. Από κει και πέρα αναμένω κλειστά παιχνίδια και φανερή έλλειψη φρεσκάδας από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, λόγω των συνεχών αγώνων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πιστεύω το πάθος των παικτών, ειδικά σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας σε αρκετά ματς.
Όσον αφορά τα φαβορί, θα ξεχωρίσω Γαλλία και Πορτογαλία, λόγω ποιότητας, αλλά και βάθους στο ρόστερ τους. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει παραδοσιακά δυνατές ομάδες, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αγγλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία».
Ηλίας Γεωργάκης: «Πιστεύω ότι θα δούμε μία αρκετά ανταγωνιστική διοργάνωση γιατί είναι πολλές οι δυνατές ομάδες με πλούσιο ταλέντο. Επιπρόσθετα, θα δούμε να πρωταγωνιστούν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές που θα τα δώσουν όλα ώστε να φανούν έχοντας πάντα στον νου μία μεταγραφή σε μεγαλύτερο σύλλογο.
Η επιλογή ενός υποτιθέμενου φαβορί σε τέτοιο επίπεδο είναι πάντα δύσκολη γιατί, όπως ανέφερα παραπάνω, υπάρχουν αρκετές ομάδες που μπορούν να φτάσουν ως τέλος της διαδρομής. Όμως, κατά τη γνώμη μου τα καλύτερα δείγματα γραφής μέχρι στιγμής τα έχουν δώσει η Γαλλία και η Ιταλία και θεωρώ ότι μία εξ αυτών των δύο θα το σηκώσει».
Ηρακλής Βαλιώτης: «Οι προσδοκίες μου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνών είναι υψηλές, γιατί οι φετινές ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις κινήθηκαν επίσης σε πολύ καλό επίπεδο κι έτσι αναμένουμε να είναι και το EURO. Επίσης η μερική επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα είναι ένα θετικό πρόσημο στη διαμόρφωση μίας πιο ποιοτικής εμφάνισης των ομάδων.
Η Ιταλία και η Γερμανία θεωρώ ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς εκτός από το γεγονός ότι παίζουν ωραίο και δημιουργικό ποδόσφαιρο, έχουν την ποιότητα και το «μέταλλο» που χρειάζεται για να κατακτήσουν το τρόπαιο».

 

ΜΑΡΙΟΣ ΤΖΗΚΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass