Τσιτσιπάς εναντίον Τζόκοβιτς

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΝΙΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2021 14:41

Σήμερα στις 16.00 είναι η στιγμή για τη μεγάλη μονομαχία του Roland Garros, που για πρώτη φορά θα έχει ελληνικό ενδιαφέρον.

Ο 23χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν από τους εν ενεργεία θρύλους του αθλήματος, τον Σέρβο πολυνίκη Νόβακ Τζόκοβιτς με στόχο το πολυπόθητο έπαθλο.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε σε συγκλονιστικό ματς του Ράφα Ναδάλ με 3-1 σετ (3-6, 6-3, 7-6, 6-2) στον δεύτερο ημιτελικό, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη πρόκριση του Στέφανου στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά.
Η 3η ήττα του Ράφα Ναδάλ στο Roland Garros συνοδεύεται από μερικές περίεργες συμπτώσεις, που για τους πιο προληπτικούς δείχνουν νίκη Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros!
Ένα ενδιαφέρον γεγονός που προέκυψε από την 3η ήττα του Ράφα Ναδάλ είναι πως ο Ισπανός χάνει μια φορά κάθε 6 χρόνια στο τουρνουά του Παρισιού, έναν γύρο αργότερα από την προηγούμενη φορά!
Δηλαδή η πρώτη του ήττα του ήταν το 2009 από τον Ρόμπιν Σόντρελινκ στον 4ο γύρο. Η δεύτερη ήττα του ήταν 6 χρόνια μετά, το 2015 στα προημιτελικά, ενώ η τρίτη ήττα του ήρθε ξανά 6 χρόνια μετά, το 2021, στα ημιτελικά!
Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό, είναι το γεγονός πως κάθε φορά που χάνει ο Ναδάλ στο Roland Garros, ο παίκτης που τον κερδίζει φτάνει στον τελικό, όμως χάνει το τρόπαιο και μάλιστα το χάνει από παίκτη που έχει one-handed backhand.
Αυτό συνέβη και το 2009, όταν ο Σόντερλινγκ έφτασε στον τελικό και έχασε από τον Ρότζερ Φέντερερ, αλλά και το 2015, όταν ο Τζόκοβιτς έφτασε στον τελικό και έχασε από τον Στάνισλαβ Βαβρίνκα.
Όπως ήδη γνωρίζουμε, ο Τζόκοβιτς είναι στον τελικό και θα παίξει με παίκτη που έχει backhand με το ένα χέρι, τον Στέφανο Τσιτσιπά. Για να δούμε αν θα επαναληφθεί και αυτή τη φορά η περίεργη αυτή σύμπτωση…

 

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΤΙΤΛΟ ΣΕ ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΚΡΕΪΤΣΙΚΟΒΑ
Η 25χρονη Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε τον τίτλο του Roland Garros επικρατώντας στον τελικό της 29χρονης Ρωσίδας Αναστασία Παβλιουτσένκοβα μετά από δύο ώρες αγώνα, με 6-1, 2-6, 6-4. Η Κρεϊτσίκοβα που είχε αποκλείσει τη Μαρία Σάκκαρη στον ημιτελικό, πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της σε γκραν σλαμ, στον 5ο τελικό της καριέρας της. Με την επιτυχία της αυτή ανέβηκε από την 33η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην 15η. Η θρυλική Τσέχα Μαρτίνα Ναβρατίλοβα παρέδωσε το βραβείο στη συμπατριώτισσά της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.
Αυτός είναι ο 2ος τίτλος καριέρας στο μονό για την Κρεϊτσίκοβα, μετά από αυτόν που κατέκτησε πριν δυο εβδομάδες στο Στρασβούργο. Αύριο, Κυριακή (13/6), θα διεκδικήσει να κάνει το... double στο Παρίσι, μιας και θα αγωνιστεί και στον τελικό του διπλού, με παρτενέρ την Κατερίνα Σινιάκοβα.
Η Παβλιουτσένκοβα, Νο 32 στον κόσμο, αν και ισοφάρισε σε 1-1 στο δεύτερο σετ, δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της γκραν σλαμ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass