Σοκ με Ερικσεν στο ματς Δανία-Φινλανδία

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΜΑΧΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2021 20:00

Σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος έπεσε στο έδαφος στη διάρκεια του αγώνα Δανία-Φινλανδία και έχασε τις αισθήσεις του.

Οι άνθρωποι του ιατρικού τιμ μπήκαν στο γήπεδο και του έκαναν τεχνητή αναπνοή για να τον κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ενημέρωση της UEFA, ο Κρίστιαν Έρικσεν διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ η κατάστασή του «έχει σταθεροποιηθεί». Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Δανίας, η οποία με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ο 29χρονος είναι ζωντανός και η κατάστασή του είναι σταθερή.
Το ματς διακόπηκε στο 42ο λεπτό μετά από αιφνίδια πτώση του διεθνούς άσου της Δανίας και για τουλάχιστον 15 λεπτά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για να μην χάσει τη ζωή του, ενώ χρησιμοποιήθηκε και απινιδωτής. Οι παίκτες των δύο ομάδων ξέσπασαν σε κλάματα, όπως και στις εξέδρες υπήρξε παγωμάρα.
Οι διεθνείς της Φινλανδίας μπήκαν στ’ αποδυτήρια, ενώ μετά από περίπου 15 λεπτά και με ανθρώπινη ασπίδα τους συμπαίκτες του στην Εθνική, ο Έρικσεν αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο. Ο αγώνας θα συνεχιζόταν στις 21.30 από το σημείο της διακοπής. Λόγω της ημιαργίας του Σαββάτου, λεπτομέρειες του αγώνα, αλλά και για την πορεία της υγείας του Έρικσεν θα δημοσιευθούν στην «ΕτΔ».

 

Οι Ελβετοί τις ...ευκαιρίες, οι Ουαλοί τον βαθμό

Η πρώτη ισοπαλία στα τελικά του Euro 2020, καθώς Ουαλία και Ελβετία μοιράστηκαν τους βαθμούς (1-1). Στο δεύτερο ματς του 1ου Ομίλου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συνολικά, που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η Ελβετία ήταν σαφώς ανώτερη, πίεσε την αντίπαλό της και προηγήθηκε με το γκολ του Μπρελ Εμπολό (49’), αλλά ο Κίφερ Μουρ κατάφερε να ισοφαρίσει για την Ουαλία στο 74ο λεπτό.
Η Ελβετία ήταν η κυρίαρχος του ματς, παίζοντας κόντρα στην αντίπαλό της, που είχε παραταχθεί για να παίξει με μαζική άμυνα και να προσπαθήσει ν’ απειλήσει με αντεπιθέσεις, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Ντάνιελ Τζέιμς και Γκάρεθ Μπέιλ. Οι Ελβετοί ειδικά στο πρώτο μέρος, είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς, πίεσαν τη βρετανική άμυνα, έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Το έκαναν με την έναρξη της επανάληψης και τον κορυφαίο της αναμέτρησης, τον Μπρελ Εμπολό. Έπειτα από εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά, ο φορ της Γκλάντμπαχ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, χωρίς ιδιαίτερη πίεση κάνοντας το 0-1.
Στη συνέχεια όμως η Ουαλία «αφυπνίστηκε», άφησε τον παθητικό ρόλο, κέρδισε μέτρα και άρχισε να πιέζει την άμυνα της Ελβετίας, ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Το βρήκε στο 74ο λεπτό με κεφαλιά του Κίφερ Μουρ.
Οι Ελβετοί πήραν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και πολιόρκησαν την εστία των Ουαλών, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Μάλιστα στο 85’ ο Μάριο Γκαβράνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τελικά καταχωρείται ως πρώτος παίκτης στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που το γκολ του ακυρώνεται με τη χρήση του VAR, ως οφσάιντ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουρ - Σερ, Μπαμπού.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κλεμάν Τουρπάν (Γαλλία).
ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Μόρελ, Άλεν, Ράμσεϊ (90’ Αμπάντου), Τζέιμς (75’ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.
ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ, Ακάντζι, Εμπαμπού, Ροντρίγκες, Τζάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (66’ Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84’ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του EURO 2020 έχουν ως εξής:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Ρώμη Τουρκία-Ιταλία        0-3
Μπακού Ουαλία-Ελβετία        1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ιταλία    3-0    3
Ουαλία    1-1    1
Ελβετία    1-1    1
Tουρκία    0-3    0

 

Πρεμιέρα σήμερα για τη φιλόδοξη Αγγλία

Η πρεμιέρα της φιλόδοξης Αγγλίας κόντρα στην πάντα υπολογίσιμη Κροατία δεσπόζει στο σημερινό (13/6) πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που περιλαμβάνει, ακόμα, τα παιχνίδια του Γ’ Ομίλου.
Η Βόρεια Μακεδονία έγινε η 35η χώρα που θα δώσει το παρών στα τελικά ενός EURO. Πρώτη αντίπαλος για την ομάδα του Ιγκόρ Ανχελόφσκι η Αυστρία, μία ομάδα που οι δύο προηγούμενες παρουσίες της στα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2008 και 2016) ολοκληρώθηκαν δίχως νίκη. Ωστόσο, οι Αυστριακοί έκαναν το 2/2 στα προκριματικά κόντρα στην παρέα του Γκόραν Πάντεφ.
Στο άλλο παιχνίδι του Γ’ Ομίλου, η -απούσα από το EURO 2016 και Μουντιάλ 2018- Ολλανδία κοντράρεται στο Άμστερνταμ με την Ουκρανία. Οι δύο χώρες για πρώτη φορά τίθενται αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι με τον Φρανκ ντε Μπουρ να χαρακτηρίζει «ποιοτικό σύνολο» τους Ανατολικοευρωπαίους και τον Αντρέι Σεφτσένκο να ξεκαθαρίζει πως «παίζουμε κόντρα σε ένα από τα φαβορί του τουρνουά, αλλά θα μείνουμε σταθεροί στο πλάνο παιχνιδιού μας».
Στο ξεκίνημα του Δ’ Ομίλου, το ζευγάρι του ενός από τους δύο ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 τίθεται και πάλι αντιμέτωπο. Τότε, στη Ρωσία, η Κροατία είχε ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και είχε κερδίσει 2-1 την Αγγλία στην παράταση, για να ηττηθεί εν τέλει στον τελικό από τη Γαλλία. Τα «τρία λιοντάρια» ευελπιστούν πως, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα δώσουν κόντρα στη «Χρβάτσκα» του Ζλάτκο Ντάλιτς το πρώτο από τα έξι παιχνίδια τους στη διοργάνωση στο «Γουέμπλεϊ».
Το σημερινό πρόγραμμα για τον Γ’ και Δ’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:
Γ’ OΜΙΛΟΣ
19:00 Νασιονάλ Αρίνα (Βουκουρέστι), Αυστρία - Βόρεια Μακεδονία
Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία).
Πιθανές Συνθέσεις:
ΑΥΣΤΡΙΑ (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν - Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Ούλμερ - Λάιμερ, Σλάγκερ - Σάμπιτσερ, Μπάουμγκαρντνερ, Αλάμπα - Αρναούτοβιτς.
ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Ιγκόρ Ανχελόφσκι): Ντιμιτρέφσκι - Ριστόφσκι, Μουσλίου, Βελκόφσκι, Αλιόσκι - Αντέμι, Νικόλοφ, Μπάρντι - Ελμάς, Πάντεφ, Τραϊκόφσκι.
22:00 Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα (Άμστερνταμ), Ολλανδία - Ουκρανία.
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).
Πιθανές Συνθέσεις:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ - Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Βάινταλ - Φ. ντε Γιονγκ, Ντε Ρουν, Βαϊνάλντουμ - Ντεπάι, Βέγκχορστ.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεφτσένκο): Μπούστσαν - Καραβάεφ, Ζάμπαρνι, Ματβιγιένκο, Μικολένκο - Ζιντσένκο, Σίντορτσουκ, Μαλινόφσκι - Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ, Ζούμπκοφ.
Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
16:00 Γουέμπλεϊ (Λονδίνο), Αγγλία - Κροατία
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).
Πιθανές Συνθέσεις:
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ - Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τσίλγουελ - Φίλιπς, Ράις - Στέρλινγκ, Μάουντ, Φόντεν - Κέιν.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς - Βρσάλικο, Βίντα, Τσαλέτα-Τσαρ, Μπάρισιτς - Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς - Μόντριτς, Ρέμπιτς, Πέρισιτς - Πέτκοβιτς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass