Αρωμα Ολυμπιάδας στη Λάρισα

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ -ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2021 20:00

Το καλοκαίρι του 2021 θα είναι αθλητικό με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινάνε στο Τόκιο στις 23 Ιουλίου.


Μπορεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να μην υπάρχει άρωμα Ελλάδας όμως στην Ολυμπιάδα θα υπάρχει όχι απλά ελληνικό, αλλά και λαρισινό, αφού μέχρι τώρα δύο αθλητές και μία αθλήτρια εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους.
Αναλυτικά, ο ποδηλάτης Δημήτρης Αντωνιάδης του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας θα μετέχει στην ορεινή ποδηλασία, η Κρανιώτισσα Θεοδώρα Γκουντούρα στην ξιφασκία και ο Χαράλαμπος Παπαδογούλας θα είναι διαιτητής των αγώνων μπιτς βόλεϊ.
Η πόλη της Λάρισας αρχίζει και αποκτά μια μόνιμη παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι φετινοί θα είναι οι τελευταίοι που οι άνδρες θα είναι περισσότεροι από τις γυναίκες. Στη διοργάνωση του Τόκιο το 48% θα είναι γυναίκες, ενώ στο Ρίο ήταν το 45,6%
«Ο αθλητισμός είναι μία από τις πιο ισχυρές πλατφόρμες για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών» έχει, κατά το παρελθόν, τονίσει σε ομιλία του ο πρόεδρος των «Αθανάτων» Τόμας Μπαχ και θα γίνει πράξη στο Παρίσι με τη συμμετοχή ίσως αριθμού γυναικών και ανδρών.
Με αφορμή το θέμα της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την Τρίτη 1η Ιουνίου διαδικτυακή εκδήλωση για την ισότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά παράλληλα και την απάντηση άλλων ερωτημάτων, όπως τι Ολυμπιάδα θα δει ο κόσμος στο Τόκιο και αν μετά την πανδημία υπάρχει περιθώριο για ρεκόρ.
Ομιλητές θα είναι Λαρισαίοι και Λαρισαίες που μετείχαν σε Ολυμπιάδα με κορυφαία τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Αθήνας Φανή Χαλκιά, τον 5ο Ολυμπιονίκη με την εθνική μπάσκετ Δήμο Ντικούδη το 2004, τους συμμετέχοντες σε Ολυμπιάδα Χάιδω Αλεξούλη, Δημήτρη Χασιώτη αλλά και όσους/-ες έχουν σχέση με τη Λάρισα και θα μετέχουν στην Ολυμπιάδα του Τόκιο (Θεοδώρα Γκουντούρα, Χαράλαμπος Παπαδογούλας, Δημήτρης Αντωνιάδης).
Για το θέμα της ισότητας των φύλων θα μιλήσει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των αθλητικών Συντακτών ΝΑ Ευρώπης Ασπασία Βελονάκη.
Την εκδήλωση θα προλογίσει η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λαρισαίων Ρίτα Απρίλη και χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της «Ελευθερίας» Σωτήρης Κέλλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass