Εισέρχεται στην τελική ευθεία ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (12η - 13η ΗΜΕΡΑ) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2021 20:00

Με γοργό ρυθμό πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 3ο όμιλο, καθώς κατά τη διάρκεια της διανυόμενης εβδομάδας διεξήχθησαν η 12η και η 13η αγωνιστική ημέρα, ενώ πλέον η προσπάθεια όλων εισέρχεται στο δεκαήμερο της «τελικής ευθείας» με την τέλεση των δύο τελευταίων αγωνιστικών.


Την περασμένη Κυριακή πάντως, η συνολική αποτελεσματικότητα γηπεδούχων και φιλοξενουμένων ήταν μοιρασμένη (κατέγραψαν από τρεις νίκες), ενώ σημειώθηκε μία ισοπαλία. Επιτεύχθηκαν 18 τέρματα, με το «μερίδιο» των φιλοξενουμένων να υπερτερεί (11-7) αυτού των γηπεδούχων. Αντίθετα, την Τετάρτη κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι με πέντε νίκες έναντι δύο των φιλοξενουμένων, ενώ η συνολική επιθετική παραγωγή (23 γκολ, 17-6 υπέρ των γηπεδούχων) ισοφάρισε το ρεκόρ της καλύτερης επίδοσης του ομίλου που είχε σημειωθεί την 8η αγωνιστική (28 Απριλίου).
* Στο πλαίσιο της 12ης ημέρας, καταλογίστηκαν δύο πέναλτι, με τους Σαράντη Τοπάλη (Μακεδονικού Φούφα) και Στέφαν Πρισακάρου (ΑΟ Σελλάνων) να αναλαμβάνουν την ευθύνη της εκτέλεσής τους. Ο πρώτος πέτυχε το γκολ της τιμής των ουραγών του ομίλου κόντρα στον Δία Δίου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Διονύση Μπαλάφα, ενώ ο δεύτερος «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Απόστολου Καλαϊτζίδη, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου.
Προχθές, στα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής η μπάλα στήθηκε τέσσερις φορές στη «βούλα» των 11 μέτρων με την ευστοχία των εκτελεστών να είναι απόλυτη: Αξιοποίησαν την «εσχάτη των ποινών» ο Γιώργος Κυπαρίσσης της ΑΕ Καρίτσας στην Ελασσόνα, ο Μιλτιάδης Δινοβίτσης της Κοζάνης στο τοπικό ντέρμπι του νομού κόντρα στον Μακεδονικό Φούφα και οι Παναγιώτης Ζάγγος - Αλέξανδρος Κατσιαμήτας στον αγώνα Ατρομήτου Παλαμά - Εθνικού Ν. Κεραμιδίου, «γράφοντας» το 1-0 και το τελικό 3-1, αντιστοίχως.
* Ο Έρβιν Πεπκολάι του ΠΟ Ελασσόνας έγινε στο Αμύνταιο ο πρώτος παίκτης του 3ου ομίλου που αποβλήθηκε φέτος για δεύτερη φορά (με την ποινή 3 αγωνιστικών που του επιβλήθηκε, το πρωτάθλημα τελείωσε πρόωρα γι’ αυτόν), ενώ την κόκκινη κάρτα αντίκρισε και ο Δημήτρης Γκαντιάς του ΠΟ Φήκης, όταν απέτρεψε στο Λιτόχωρο με αντικανονικό τρόπο προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος.
* Αδικαιολόγητη σύγχυση δημιουργήθηκε σχετικά με την ταυτότητα του σκόρερ του δεύτερου γκολ του Αετού Μακρυχωρίου κατά της Κοζάνης. Μπορεί να το πέτυχε ο Μπλένταρ Σέσι, αλλά κάποιοι το απέδωσαν λανθασμένα στον Κυριάκο Ζησούλη, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως προήλθε από εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Λεσάι, με τον οποίο συνυπήρξαν και στον Φαλανιακό.
* Το τρίτο φετινό «χατ-τρικ» καταγράφηκε στην Καρδίτσα προχθές, με τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΛ και νυν της Αναγέννησης Δημήτρη Χασομέρη να προστίθεται στους Νίκο Ναρίνογλου (Ηρακλή Λάρισας) - Γιάννη Βλαχάκη (Οικονόμου Τσαριτσάνης) που είχαν προηγηθεί στην επίτευξη τριών τερμάτων στον ίδιο αγώνα.
* Πέρα από τις δύο πρωτοπόρους Αναγέννηση Καρδίτσας και ΑΕ Καρίτσας που διατηρούνται γενικά αήττητες, δεν έχουν ηττηθεί ως γηπεδούχοι ο Αετός Μακρυχωρίου, ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου και ο Ατρόμητος Παλαμά.
* Δεν έχουν νικήσει εκτός έδρας ο Ερμής Αμυνταίου και ο Μακεδονικός Φούφα, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι τα Μετέωρα δεν έχουν γευθεί τη χαρά της νίκης ως γηπεδούχοι!
* Είκοσι πέντε ποδοσφαιριστές μέχρι στιγμής έχουν απουσιάσει από αγώνες των ομάδων τους λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών. Οι περισσότεροι (4) ανήκουν στον Ηρακλή Λάρισας και την Κοζάνη, ενώ ακολουθούν οι τρεις της ΑΕ Καρίτσας, του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου και του Δία Δίου και οι δύο των Μετεώρων. Δεν τιμωρήθηκε με αυτήν τη διαδικασία κανείς παίκτης του ΠΟ Ελασσόνας, του ΑΟ Σελλάνων και του Μακεδονικού
Φούφα, ενώ οι υπόλοιπες έξι ομάδες του ομίλου στερήθηκαν μέχρι τώρα από μία φορά ποδοσφαιριστή τους για τον συγκεκριμένο λόγο.
* Σχεδόν ενάμιση χρόνο χρειάστηκε να περιμένει ο Ηρακλής Λάρισας για να πάρει τη ρεβάνς της ήττας του στον Παλαμά στο φινάλε του περσινού πρώτου γύρου με 3-1, με ανατροπή (15 Δεκεμβρίου 2019). Λόγω του πρώτου κύματος της πανδημίας, ο αγώνας του δευτέρου γύρου ματαιώθηκε οριστικά και οι Νεαπολίτες είχαν την περασμένη Κυριακή την ευκαιρία να «απαντήσουν» στον Ατρόμητο, κερδίζοντάς τον επίσης με ανατροπή αλλά με σκορ 2-1.
* Εκμεταλλευόμενος την έλλειψη επίσημης υποχρέωσης της ομάδας του, ο προπονητής του Οικονόμου Τσαριτσάνης Νίκος Φώλλας βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στο Μακρυχώρι, με το βλέμμα του στραμμένο στην Κοζάνη, την οποία θα υποδεχθεί μεθαύριο στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας». Οι προχθεσινές εξελίξεις, όμως, έφεραν το νεανικό συγκρότημα των «πρασίνων» σε θέση να μην ελπίζει ουσιαστικά πλέον σε παραμονή στη Γ’ Εθνική.

 

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Οι διαιτητές που ορίστηκαν να διευθύνουν τα παιχνίδια της προσεχούς Κυριακής (30/5, 17:00) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και οι παρατηρητές διαιτησίας έχουν ως εξής:
ΠΟ Φήκης -Ατρόμητος Παλαμά: Τσίντζας, Αναστασίου, Σφυρής (Θεσσαλίας), παρ. Τουτούκης (Τρικάλων).
Ηρακλής Λάρισας- ΠΟ Ελασσόνας: Κολορίζος, Καλύβας, Δοσκόρης (Φθιώτιδας), παρ. Ζήλος (Λάρισας).
ΑΟ Σελλάνων - Δίας Δίου: Καλατζής, Σακκάς, Σαμαράς (Θεσσαλίας), παρ. Αγγελακόπουλος (Καρδίτσας).
ΑΕ Καρίτσας -Αναγέννηση Καρδίτσας: Βεργέτης Χρ. (Αρκαδίας), Βεργέτης Δ. (Αργολίδας), Νίκζας (Λάρισας), παρ. Ευθυμιάδης (Πιερίας).
Οικονόμος Τσαριτσάνης -Κοζάνη: Διακουμάκος, Κουτσικανίδης, Τσικλητάρη (Πιερίας), παρ. Τσακνάκης (Λάρισας).
Ερμής Αμυνταίου-Αετός Μακρυχωρίου: Κατεριάδης, Αρέστης, Σηπάκης (Πέλλας), παρ. Σπύρου (Καστοριάς).
Μακεδονικός Φούφα-Μετέωρα: Πολυχρονίου, Σιδερίδης, Κοκκαλένιος (Καστοριάς), παρ. Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).
*Επίσης στο παιχνίδι του 2ου ομίλου Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας-Γιαννιτσά ορίστηκαν οι Λαρισαίοι διαιτητές κ. Μπουρουζίκας, Πατέτσος, Δεδικούσης με παρατηρητή διαιτησίας τον κ. Παπαδόπουλο (Μακεδονίας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass