ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Τσιρλίντερς στον ΓΣΛ!

* Κοντά σε απόκτηση σέντερ φορ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2015 8:34

Του Σωτ. Κέλλα

Ο Τζόνι Κάμπελ ένας πρωτοετής φοιτητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα δημιούργησε ένα γκρουπ από νεαρές κοπέλες για να εμψυχώνει ρυθμικά τους αθλητές του κολεγίου, το 1898. Από τότε όλα, εκτός από τον ρυθμό, άλλαξαν. Τα ρούχα των κοριτσιών, που μονοπώλησαν στην πορεία τον «θεσμό», γίνονταν ολοένα και λιγότερα. Τα πανεπιστήμια σε ΗΠΑ, Αγγλία προσέλαβαν γυμναστές, ενώ η «μαζορέτα» θεωρήθηκε ύψιστη κοινωνική και αθλητική τιμή.

Η ιστορία τους, βεβαίως, ξεπέρασε τα όρια της «χορογραφίας» ή της φήμης. Πολλές πρώην τσιρλίντερς έγιναν διάσημες. Όπως η Μαντόνα, που συνόδευσε τις φωνητικές της ικανότητες με χορό που έμαθε σαν μαζορέτα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Αλλά και οι ηθοποιοί Μέριλ Στριπ, Τζέιμι-Λι Κέρτις, Χάλι Μπέρι, Κάμερον Ντίαζ, Εβα Λονγκόρια. Τα περίφημα πομ πομ (διακοσμητικές μπάλες από ύφασμα) κούνησαν επίσης η τραγουδίστρια και πρώην σύζυγος του Αμερικανού ποδηλάτη Λανς Αρμστορνγκ, Σέριλ Κρόου, και η Πόλα Αμπντούλ, ποπ ερμηνεύτρια αφού αποχώρησε από τις χορεύτριες των Λέικερς!

Οι μαζορέτες μπήκαν στη ζωή των σπορ για να κάνουν πιο χαριτωμένη την επονομαζόμενη «άγρια ομορφιά» του αθλητισμού.

Και φαίνεται να μπαίνουν και στη ζωή των Λαρισαίων καθώς ο Γυμναστικός κάνει επανεκκίνηση έχοντας προσθέσει και τσιρλίντερς σε συνεργασία με τη σχολή χορού «BURN THE FLOOR». Στην ομάδα αυτή θα μετέχουν κορίτσια που ασχολούνται με χορό (οποιοδήποτε είδος) , με αερόβια γυμναστική, με Zumba με στόχο να συνδυάσουν τις χορευτικές ικανότητες με το θέαμα. Και βέβαια όλα θα είναι συνάρτηση και με την αγωνιστική πορεία της ομάδας.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΕΝΤΕΡ

Τέλος ολοκληρώνεται το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του ΓΣΛ με την προσθήκη ενός σέντερ φορ και πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του συλλόγου βρίσκεται σε επαφή με παίκτη που πέρυσι αγωνιζόταν σε αθηναϊκό σύλλογο και μάλιστα είχε και παρουσία στην Α1 εθνική κατηγορία. Αν γίνει αυτή η μεταγραφή θα ισχυροποιηθεί σημαντικά ο Γυμναστικός για τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΣΚΑΘ

Τουρνουά για τις ομάδες εθνικών κατηγοριών

* Πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου

Τουρνουά για τις Θεσσαλικές ομάδες που μετέχουν σε Β’ και Γ’ εθνική κατηγορία διοργανώνει η ΕΣΚΑΘ με πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου. Στο τουρνουά συμμετέχουν οι ομάδες: ΓΣΛ, ΑΕΛ, Τιτάνες Παλαμά, Μεταμόρφωση, Ερμής Αγιάς και Καρδίτσα. Μάλιστα στις 22 Σεπετεμβρίου έχει προγραμματιστεί το λαρισινό ντέρμπι ΓΣΛ-ΑΕΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass