ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΟΔΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Η ΑΕΛ μπαίνει στον δεύτερο... κύκλο της

* Πρώτη επίσημη προπόνηση χθες με πολλά νέα πρόσωπα, αρκετά χαμόγελα και ένα ερωτηματικό

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2015 8:32
Αρκετό το τρέξιμο με το «καλημέρα» Αρκετό το τρέξιμο με το «καλημέρα»

Του Κ. Γκιάστα

Τα καλά σίριαλ μετράνε τα επεισόδια τους σε κύκλους. Οι καλές ομάδες το ίδιο. Η ΑΕΛ έκλεισε πέρυσι τον πρώτο κύκλο επιτυχιών της και από χθες άνοιξε τον δεύτερο... Οι «βυσσινί» που μετά την πτώση τους στην Α2 ΕΣΚΑΘ (εποχή μετά τη συνένωση με τον ΓΣΛ) ξεκίνησαν από το «μηδέν» κατάφεραν με συνεχόμενες ανόδους και χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στο σκεπτικό τους να φτάσουν ως και τη Β’ Εθνική.

Και τότε και τώρα στη διοικητική ηγεσία (ουσιαστικά και όχι τυπικά) ήταν ο Γιώργος Νάκας, ενώ στην τεχνική ηγεσία ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και είναι από τις σπάνιες πλέον περιπτώσεις συνεργασιών στο χώρο που διατηρούνται τόσο μακροχρόνια.

Χθες στο κλειστό του Αλκαζάρ η ομάδα έκανε την επίσημη «πρώτη» προπόνηση και τα νέα πρόσωπα παικτών ήταν αρκετά. «Πέρυσι ολοκληρώσαμε το πλάνο μας με επιτυχία. Φέτος έρχεται μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά» είπε στους παίκτες του ο προπονητής Αβραάμ Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα με σωστές κινήσεις στο έμψυχο δυναμικό και σε άλλα πράγματα για να φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες. Θέλουμε να δικαιώσουμε κόσμο και διοίκηση που στηρίζει το πλάνο μας».

Σαριμπαλίδης, Κονδυλόπουλος, Πολίτης, Βλαχούλης, Τσούτσος είναι οι πέντε που θα συνεχίζουν από πέρυσι. «Να περιμένετε ό,τι και πέρυσι» μας είπε ο αρχηγός Δημήτρης Κονδυλόπουλος και συνέχισε: «Εμείς θα προσπαθήσαμε να δείξουμε ό,τι καλύτερο. Ήρθαν νέα παιδιά αλλά η λογική της ομάδας παραμένει ίδια».

Τη σκυτάλη πήρε ο Κώστας Σαριμπαλίδης που τόνισε: «Είναι μια χρονιά σαν τις άλλες. Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να έχουμε υγεία. Έχουνε γίνει καλές προσθήκες και έρχεται μια πιο δύσκολη κατηγορία από πέρυσι. Με καλή δουλειά ωστόσο θα φτάσουμε στον στόχο μας».

Παπακώστας, Παπανικολάου, Κουτίνας, Αθανασόπουλος, Μαλτέσιος αποκτήθηκαν φέτος. Ο ένας εξ αυτών ο Χρήστος Παπανικολάου είχε ξαναφορέσει τα βυσσινί και στην Α1 ως παίκτης της ΑΕΛ ΓΣ και δήλωσε: «Είναι ωραίο που επιστρέφω γιατί είχα περάσει και τότε καλά. Είμαι αισιόδοξος για φέτος. Η κατηγορία έχει πολλές ομάδες και οι περισσότερες είναι σε ίδιο επίπεδο. Προέρχονται από πόλεις με καλές έδρες και αναμένεται αυξημένο το ενδιαφέρον».

Για τον Φάνη Παπακώστα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις λαρισινές ομάδες εθνικών κατηγοριών και είπε: «Η ΑΕΛ έχει στόχο να παίξει εντυπωσιακό και ωραίο μπάσκετ. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να μας δει. Το πόσο ψηλά θα πάμε θα φανεί στην πορεία. Ελπίζω να δείξουμε το ταλέντο που έχουμε σαν ομάδα. Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που φοράω τα βυσσινί».

Από πλευράς διοίκησης βρέθηκαν στη χθεσινή προπόνηση οι Νάκας, Τριανταφύλλου, Δημήτρης, Λιντέρης, Μίχος, Σαΐνης και Βαλλιάκος. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, κ. Νίκος Κυριακού: «Είναι μια νέα προσπάθεια σε μια καινούρια κατηγορία. Υπάρχει μια αλλαγή στο ρόστερ που είναι σε μεγάλο ποσοστό. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την καλή έξωθεν μαρτυρία που είχαμε από πέρυσι. Η ομάδα είχε καλή χημεία αλλά όχι μόνο αγωνιστική». Εκεί και ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Ηλίας Φασούλας.

* Αξίζει να τονίσουμε πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η περίπτωση του Θοδωρή Τσιλούλη. Ο παίκτης αν δεν βρει ομάδα στην Α1 Εθνική κατηγορία που έχει στόχο θα συνεχίσει στην ΑΕΛ. Πάντως χθες έκανε κανονικά προπόνηση.

* Στην ομάδα βρίσκονται και οι έφηβοι Τζήμας, Μπεχλιβάνος, Λαλάκης και Παπαϊωάννου. Αυτοί θα παίζουν σε διπλό... ταμπλό.

Το φετινό ρόστερ της ΑΕΛ

Παίκτης                  Ύψος           Θέση

Κώστας Σαριμπαλίδης     1.82   1

Χρήστος Παπανικολάου   1.93   1

Δημήτρης Τζήμας   1.88   1

Μιχάλης Πολίτης     1.88   2

Γιώργος Βλαχούλης         1.93   2-3

Δημήτρης Κονδυλόπουλος         1.95   2-3

Χρήστος Λαλάκης  1.98   2-3

Σάκης Κουτίνας      1.97   3

Νίκος Τσούτσος      2.04   4

Κώστας Αθανασόπουλος 1.98   4

Πάνος Φιλιππόπουλος     2.04   4-5

Νίκος Παπαϊωάννου         1.98   4

Γιάννης Μαλτέσιος  2.02   5

Φάνης Παπακώστας        2.05   5

Προπονητής: Αβραάμ Παπαδόπουλος

Βοηθός: Αποστόλης Τριανταφύλλου

Γυμναστής: Χρήστος Χαλίτσιος

Ιατρικό τιμ: Γιάννης Σαίνης – Αντώνης Τσαγκάλης

Φυσιοθεραπευτής: Κώστας Καλαμπάκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass