Ιστορική νίκη για την ΑΕΛ

*ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ 3-2 *ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2019 17:00

Μια ιστορική νίκη πέτυχε χθες η ΑΕΛ στη Θεσσαλονίκη, όπου κέρδισε τον Άρη με 3-2 και είναι η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που η ΑΕΛ φθάνει στα τρία γκολ (προηγήθηκε το νικηφόρο παιχνίδι με την Ξάνθη, 3-0) και πλέον δείχνει ξεκάθαρα ότι στόχο θα έχει φέτος τα πλέι οφ.

Ο Άρης προηγήθηκε 2-0 στο σκορ με τέρματα των Βέλεθ (10') και Γκάμα (12') ενώ ΑΕΛ έκανε την ανατροπή με τους Μάρκο Νούνιτς (20',33') και Αμρ Γουάρντα (74') και επικράτησε με 3-2 στο "Κλ. Βικελίδης". Οι γηπεδούχοι είχαν τρία(!) δοκάρια στο δεύτερο μέρος, ενώ στις καθυστερήσεις είδαν το πέναλτι που κέρδισαν για χέρι του Μπούστος να μετατρέπεται -σωστά- σε επιθετικό φάουλ του Ρόουζ στον Μόρα.

Είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΛ κερδίζει αντίπαλο, αν και βρέθηκε στο σκορ πίσω με δύο γκολ και πέτυχε την απόλυτη ανατροπή, ενώ η προηγούμενη φορά που πέτυχε τρία γκολ ήταν στις 13 Μαρτίου 2011, όταν είχε πάρει ισοπαλία 3-3 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Η ΑΕΛ είχε να νικήσει στην έδρα του Άρη πάνω από 26 χρόνια, από τις 11 Απριλίου 1993, όταν είχε επικρατήσει 2-1

Η ΑΕΛ μπήκε καλά στο παιχνίδι, αλλά ο Άρης στην πρώτη ευκαιρία του στην αναμέτρηση πέτυχε γκολ στο 10' με τον Φράνκο Βέλεθ ύστερα από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ. Σαν να μην έφθανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα, ο Μπρούνο Γκάμα με όμορφο πλασέ μετά από σουτ του Νικολά Ντιγκινί και όχι καλή επέμβαση του Κρίστινσον πέτυχε το 2-0.

Στη συνέχεια ήρθε η αντίδραση των «βυσσινί» αλλά τα σουτ των Κάτσε και Μπέρτου δεν βρήκαν στόχο. Στο 20' όμως ο Νούνιτς μείωσε σε 2-1 αφού με ωραία προσπάθεια απέφυγε τον Ρόουζ και με πλασέ νίκησε τον Έμαν.

Στο 33' ο Νούνιτς, διπλασιάζει τα γκολ τόσο τα δικά του όσο και της ΑΕΛ καθώς μετά από σέντρα του Γουάρντα κάνει το 2-2.

ΔΟΚΑΡΙΑ Ο ΑΡΗΣ, ΓΚΟΛ Ο ΓΟΥΑΡΝΤΑ

Ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ δυνατά και στο 47' ο Ματίγια με απευθείας φάουλ σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον, ενώ ο Ντιγκινί είχε δεύτερο δοκάρι στο 64' με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτός από τα δοκάρια είχε αρκετές ευκαιρίες με κυριότερες αυτές του Ιντέγε στο 60' (μόνος προ του Κρίστινσον δεν πέτυχε τέρμα) ενώ στο 73' ο Κρίστινσον μπλόκαρε το σουτ του Ντουάρτε.

Και στο 74' ο Γουάρντα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε έκανε το 2-3.

Ο Άρης πίεζε ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, αλλά ο Κρίστινσον ήταν εντυπωσιακός έχοντας και τη βοήθεια του Φατιόν που έγινε δεύτερος τερματοφύλακας με τα πόδια του να λειτουργούν σαν… χέρια, ο οποίος με διπλή επέμβαση πάνω στη γραμμή στα σουτ των Ντιγκινί (η μπάλα βρήκε μετά και στο δοκάρι στο 85') και Ιντέγε, κράτησε όρθια την ΑΕΛ.

Τελικά, στο έβδομο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντιγκινί κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπούστος. Όμως, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μανώλης Σκουλάς, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, πήρε -σωστά- πίσω την απόφασή του, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ρόουζ στον Μόρα.

Καλή η διαιτησία του κ. Σκουλά σε ένα δύσκολο περιβάλλον ενώ οι διαμαρτυρίες της ΑΕΛ είχαν βάση για τη συμπεριφορά απέναντι στον Γουάρντα. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μπα, Σούντγκρεν, Γουάρντα, Μπέρτος, Κρίστινσον, Μπούστος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Άρης (Απόστολος Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπα (70' Ντουάρτε), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (77' Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα (62' Λάρσον), Ιντέγε.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Στάνκοβιτς, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Μπέρτος, Κάτσε, Σεσέροβιτς (77' λ.τ. Μπούστος), Μιλοσάβλιεβιτς (65' Φατιόν), Γουάρντα (90' Γκοΐκοβιτς), Νούνιτς.

ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Εκτός από την ΑΕΛ, νίκες πέτυχαν και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-0), Ατρόμητος και Παναιτωλικός.

Οι σκόρερ στις χθεσινές αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής της Super League:

*Άρης - ΑΕΛ  2-3 (10' Βέλεθ, 12' Γκάμα - 20', 33' Νούνιτς, 74' Γουάρντα)

*Ατρόμητος - Παναιτωλικός  2-0 (2', 87' Μανούσος)

*Ολυμπιακός - Λαμία            2-0 (61' Σουντανί, 70' Ελ Αραμπί)

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

15:00 ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης

17:00 Ξάνθη - ΝΠΣ Βόλος

17:15 Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

19:30 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

 

* * *

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:

Μια νίκη που κάνουν μεγάλες ομάδες

Κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από την παλικαρίσια νίκη που πέτυχαν οι παίκτες του με επική ανατροπή, έχει ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου και σε δηλώσεις του που έκανε στην κάμερα της NOVA, τόνισε τα εξής: «Σήμερα πετύχαμε μία ιστορική νίκη. Μία νίκη που κάνουν μόνο μεγάλες ομάδες. Βρεθήκαμε με 2-0 από το 10′ και το να μπορέσουμε να το ανατρέψουμε αυτό σε μία τέτοια έδρα κάτι δείχνει.

Το να μην σκέφτεσαι οτι θα δεχτείς 3ο αλλά πως θα το γυρίσεις. Πως θα το κάνεις δηλαδή 2-1 και 2-2 και 2-3 δείχνει ότι είμαστε μεγάλη ομάδα.

Ξέραμε ότι θα πίεζε ο Άρης. Βεβαίως και είχαμε μία δόση τύχης. Αλλά για να πάρεις μία τέτοια νίκη θες και τύχη. Αλλά αυτή την έχουν οι τολμηροί».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 4 αγώνες)

1. *Ολυμπιακός         10-1    13

2. ΠΑΟΚ         9-6      10

3. ΑΕΚ            7-4      9

4. Ξάνθη         6-6      9

5. ΝΠΣ Βόλος            4-6      9

6. *ΑΕΛ          7-5      7

7. ΟΦΗ           7-4      7

8. *Άρης         9-7      5

9. *Ατρόμητος            8-8      5

10. Αστέρας Τρίπολης          5-7      3

11. *Λαμία      4-8      3

12. Παναθηναϊκός     3-9      2

13. *Παναιτωλικός     3-10    0

14. Πανιώνιος            4-5      -2

*Έχουν από πέντε αγώνες

**Ο Πανιώνιος άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass