ΑΡΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΑΚΗΣ ΚΟΥΡΑΜΑΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΓΣΛ: Η ιστορία επιστρέφει

*Τι δήλωσαν για το εγχείρημα που άρχισε πριν λίγο διάστημα

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2015 8:05

 

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

ΓΣΛ: Η ιστορία επιστρέφει με την επανίδρυση του ιστορικού σωματείου της πόλης και μαζί με αυτό και οι παίκτες «σημαίες» της ομάδας όπως ο  Άρης Ζώης και ο Δημήτρης Κουραμάς ανεβαίνουν στον ιστό για να αποτελέσουν τα πρότυπα των νέων γενεών. Οι δυο αυτοί παίκτες ως γνωστόν ήταν οι μοναδικοί που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τον Γυμναστικό και τελείωσαν στον Γυμναστικό(ο Άρης Ζώης έγινε και ο πρώτος Λαρισαίος που αγωνίσθηκε στο εξωτερικό τελειώνοντας την καριέρα του στην Ελλάδα). Επίσης είναι ο μόνος Λαρισαίος που αγωνίσθηκε στην εθνική ομάδα των ανδρών ως παίκτης του ΓΣΛ!

Χαμηλών τόνων ο Άρης Ζώης αποφεύγει κάθε δήλωση παρότι αυτή τη στιγμή θεωρείται το κορυφαίο στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας σε επίπεδο εξωτερικού αλλά είναι και στέλεχος τη  ΦΙΜΠΑ μάλιστα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου των διεθνών διοργανώσεων.

Ακόμα και στη Λάρισα έρχεται αθόρυβα… Προχθές λοιπόν βρέθηκε στη Λάρισα (κατοικεί μόνιμα στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων που διεξάγεται στο γειτονικό Βόλο.

Η επανασύσταση του ΓΣΛ δεν ήταν δυνατόν να μην τον  συγκινήσει και αμέσως συναντήθηκε με τους δυο διοικητικούς που ανέλαβαν το ιστορικό αυτό βάρος τον Γιάννη Κατέρη και τον Δημήτρη Βουτσιλά για να υπογράψει την αίτηση εγγραφής στον σύλλογο.

Μάλιστα μιλώντας μαζί του μας είπε: «Όταν οι άνθρωποι που επανασύστασαν τον ΓΣΛ μου εξήγησαν το πλάνο τους το είδα αρκετά φιλόδοξο και είχα επιφυλακτικότητα. Τους είπα να προχωρήσουν και εγώ θα βοηθήσω την προσπάθεια της επανασύστασης της ομάδας που είναι κομμάτι της ζωής μου. Τώρα λίγο διάστημα αργότερα βλέπω να υλοποιείται το 80% του προγράμματος με νέους ανθρώπους και καλές βάσεις. Και όταν εννοούμε βάσεις δεν αναφερόμαστε μόνο στους παίκτες μιας ομάδας αλλά και στην οργάνωση που έχει για να στηριχθεί η ομάδα.

Και το βασικό οι βάσεις αυτές πρέπει να βασίζονται στις αξίες που είχε όλα τα χρόνια ΓΣΛ και να τις διαιωνίσουν στις μελλοντικές γενιές. Ο ΓΣΛ ανήκει στην πόλη και χαίρομαι που ονομάστηκε Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων».

*Έρχεται σε μια εποχή που το μπάσκετ της πόλης βρίσκεται στο ναδίρ. Πριν μια δεκαετία δυο ομάδες στην Α1 εθνική κατηγορία τώρα δυο ομάδες στη Β εθνική…

«Δυστυχώς το λαρισινό μπάσκετ είχε παράλληλη πορεία με την οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα. Για μένα τώρα πρέπει να μπούνε οι βάσεις για δημιουργία δυνατών ομάδων ώστε μόλις έρθει η ανάπτυξη στη χώρα να υπάρχει και ανάπτυξη του λαρισινού μπάσκετ. Χαίρομαι που είναι δυο ομάδες στη Β΄ Εθνική κατηγορία και όχι μια, ο ΓΣΛ και η ΑΕΛ. Αυτό θα δημιουργήσει συναγωνισμό και κερδισμένο θα είναι το λαρισινό μπάσκετ. Κάπως έτσι δεν γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια με την ΕΑΛ και τον ΓΣΛ τη δεκαετία του 1970 και μετά το ΓΣΛ και τη Ολύμπια;»

*Η Λάρισα έχει ένα από το καλύτερα κλειστά γυμναστήρια της Περιφέρειας αλλά αυτή τη στιγμή «αραχνιάζει». Πώς και δεν γίνεται επιλογή από την ΕΟΚ για να φιλοξενεί πανελλήνιες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις;

«Αν κάποιοι άνθρωποι δείξουν ενδιαφέρον νομίζω ότι μπορούν να γίνουν και στη Λάρισα διεθνείς διοργανώσεις. Η Λάρισα έχει αποδείξει ότι μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις. Αρκεί να το θέλει πραγματικά.»

Ο Δημήτρης Κουραμάς που επί είκοσι χρόνια φόρεσε τη φανέλα μόνο του ΓΣΛ(και έχει καταγραφεί στην ιστορία του αθλήματος ότι ήταν ένας από τους λίγους παίκτες που κατάφεραν να περιορίσουν  την επιθετική δραστηριότητα του μύθου Νίκου Γκάλη) για τη εγγραφή του ως μέλος του ΓΣΛ μας είπε: «Όταν μας ρωτούν σε ποια ομάδα παίζαμε μπάσκετ δεν είχαμε να δηλώσουμε την ομάδα αφού δεν υπήρχε, νομίζω λοιπόν ότι για μας τους παλιούς παίκτες του ΓΣΛ μας έδωσε την αθλητική μας ταυτότητα η  επανασύσταση της ομάδας.

 Για μένα λοιπόν το σημαντικό είναι ότι ο ΓΣΛ ξαναρχίζει να υπάρχει κουβαλώντας την ιστορία όχι μόνο τη δικιά του αλλά και αυτής της πόλης καθώς είναι το πιο ιστορικό σωματείο με ίδρυση από το 1928 στο οποίο γαλουχήθηκαν γενιές ανθρώπων που ενώθηκαν μέσα από το σωματείο στη διαδοχή των γενεών.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι ξαναπαίρνει πνοή το άθλημα στην πόλη αφού η Λάρισα και η Πάτρα είναι οι κορυφαίες περιφερειακές πόλεις με βάση τις επιτυχίες και τα  ιστορικά στοιχεία των ομάδων τους. Θα πάρει το μπάσκετ μια ώθηση που τόσο λείπει τα τελευταία χρόνια.

Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά που ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας και η μοναδική συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι ότι τα έξοδα αυτής πρέπει να συμβαδίζουν με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Είδαμε ομάδες να διαλύονται για το λόγο ότι ξόδευαν δυσανάλογα ποσά με την αξία παικτών και με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και με βάση τα λαρισινά ταλέντα θα υπάρξει μια πολύ καλή πορεία.

Δεν το κρύβω ότι συγκινήθηκα  από την προσπάθεια και θα προσπαθήσω να βοηθήσω στο μέτρο που μου αναλογεί ώστε αυτή να πετύχει για το καλό του αθλήματος και της πόλης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass