Χάλκινο στο μπρίτζ…

*ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΡΙΤΖΕΡ ΤΟΥ Ο.Α.Μ.Λ. ΠΑΝ. ΣΚΟΡΔΑ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2019 22:20

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπριτζ - ζευγών Νέων (under 26) με 28 συμμετοχές αθλητών και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπριτζ - ζευγών Παίδων (under 16) με 36 συμμετοχές.

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας συμμετείχε με 16 αθλητές - ένα στο νέων και 15 στο παίδων - έχοντας την πολυπληθέστερη αποστολή (16στους 64 συμμετέχοντες αθλητές ήταν από τη Λάρισα). Οι παίδες που μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, καλά - καλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη σειρά εκμάθησης που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 όπου συνεχίζουν 32 παιδιά σε δύο γκρουπ μαθημάτων. Ένα γκρουπ στο 14ο Γυμνάσιο Λάρισας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Κατερίνας Σιαχανίδου κι ένα γκρουπ στον μύλο του Παππά υπό την καθοδήγηση των δασκάλων του ΟΑΜΛ.

Η διάκριση για τον ΟΑΜΛ ήρθε από τον Παναγιώτη Σκορδά στους νέους, με την κατάληψη της 3ης θέσης παίζοντας με τον Δημήτρη Καπίρη (αθλητής εξ Αθηνών).

Η προσπάθεια να διαδοθεί το μπριτζ στα σχολεία ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια από την Καλαμάτα παρακινώντας σιγά – σιγά, Αθήνα, Σέρρες και Λάρισα. Υπάρχει όμως πολύς δρόμος για να φθάσει το μπρίτζ στο επίπεδο άλλων χωρών, αλλά η αρχή έχει γίνει. Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπρίτζ Λάρισας ευχαριστεί όσους βοήθησαν αυτή την προσπάθεια και πάνω απ' όλα τους γονείς που τους εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους να τους διδάξουν το πνευματικό αυτό άθλημα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν στον Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την παραχώρηση αίθουσας στον Μύλο του Παππά, όπου γίνονται δωρεάν τα μαθήματα στα παιδιά αλλά και οι αγωνιστικές εκδηλώσεις του ΟΑΜΛ.

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΕΩΝ: Στην 1η θέση οι Παίδες Ιάσονας-Ηρακλής Παπασπύρου από Αγρίνιο και Μιχάλης Σούμπλης από Καλαμάτα (ο Ιάσονας ήταν νικητής και της περσινής διοργάνωσης με συμπαίκτη τον Δημήτρη Σιδέρη). Στη 2η θέση ο Παύλος ΜΙχελής (Αθήνα-ΟΑΜΛΕ) με τον Δημήτρη Σιδέρη (Αθήνα-ΑΟΜ) και στην 3η θέση οι Έφηβοι Δημήτρης Καπίρης (Αθήνα-ΙΚΑΡΟΣ) και Παναγιώτης Σκορδάς (Λάρισα). Το ειδικό έπαθλο πρώτου ζεύγους U21 κέρδισαν τα αδέλφια από την Πάτρα Αγγελική και Γιωργάγγελος Νταλιάνης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ: Τα παιδιά από τις Σέρρες θριάμβευσαν καταλαμβάνοντας τις δύο πρώτες θέσεις. Στην 1η θέση οι Σωτήρης Αθανασίου και Στράτος Ζελίδης και στη 2η θέση Αναγνώστης Καλόγηρος και Κωνσταντίνος Κωφοτόλης. Στην 3η θέση η Νικολέτα Τάσιου (Αθήνα-Εστία Νέας Σμύρνης) με καταγωγή από Σέρρες επίσης, με τον Κωστή Σκουρτσίδη από Καλαμάτα. Την καλύτερη θέση από τους Λαρισαίους παίδες κατέλαβε ο Θάνος Δεδικούσης (4ος), παίζοντας με τον Σερραίο Δημήτρη Μονόχειρ. Τα πέντε από τα έξι παιδιά των τριών πρώτων ζευγών είναι γεννημένα το 2006 (1η Γυμνασίου) ενώ το έκτο το 2007 (6η Δημοτικού). Το ειδικό έπαθλο πρώτου ζεύγος με παιδιά γεννημένα μετά την 1-1-2007 κατέκτησαν τα αδέλφια Αλέξανδρος και Γιώργος Χατζόπουλος από Αθήνα (ΟΑΜΛΕ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass