ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ (ΚΛ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ, 16.30)

Πανέτοιμος για το θεσσαλικό ντέρμπι

• Ενθαρρυντικό το κλίμα στις τάξεις των «πρασίνων» • Πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους της ΚΑΕ η στήριξη του κόσμου

Δημοσίευση: 10 Νοε 2017 22:15

Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου για το θεσσαλικό ντέρμπι που θα διεξαχθεί αύριο στις 16.30 στο κλειστό της Νεάπολης με αντίπαλο τα Τρίκαλα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής (Basket Leagoue).

Το κλίμα στις τάξεις των «πρασίνων» είναι ενθαρρυντικό, με τον τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την αγωνιστική ετοιμότητα και την πολύ καλή ψυχολογία των παικτών του. Τα προβλήματα για τον Γυμναστικό έχουν ελαχιστοποιηθεί, καθώς πλην των δύο μόνιμα απόντων, Χολ και Χατζηκυριακίδη, οι υπόλοιποι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Χολ έχει μπει σταδιακά στο πρόγραμμα των προπονήσεων και δεν αποκλείεται αύριο να κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο των «πρασίνων» με την προοπτική, εάν κριθεί αναγκαίο, να χρησιμοποιηθεί για κάποια λεπτά.
Ο στόχος για τον Γυμναστικό δεν είναι άλλος από τη νίκη, σ’ ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία για τους «πράσινους», το οποίος ωστόσο παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες. Κυρίως το ότι οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από νικηφόρα αποτελέσματα. Επίσης θα πρέπει να τονισθεί ότι ο Γυμναστικός και τα Τρίκαλα θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά σε επίπεδο Α1 Εθνικής και είναι δύο από τις πέντε ομάδες που μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουν δύο νίκες στο ενεργητικό τους και ισοβαθμούν στον βαθμολογικό πίνακα.
Στα επιμέρους στατιστικά στοιχεία, ο Μανώλης Παπαμακάριος χρειάζεται τρία ακόμη κλεψίματα για να γίνει ο 3ος παίκτης στην ιστορία της Α1 Εθνικής μετά τους Διαμαντίδη και Σιγάλα που θα φτάσει τα 500 και μία μόνο προσπάθεια για τρίποντο για να φτάσει τις 1.500 στην καριέρα του στην κατηγορία. Παράλληλα ο Κέβιν Γκάλογουεϊ θέλει πέντε ασίστ για να συμπληρώσει τις 100 στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Από την άλλη πλευρά τα Τρίκαλα δεν έχουν πετύχει νίκη εκτός έδρας στη φετινή διοργάνωση. Μετρούν δηλαδή δύο συνεχόμενες ήττες. Το αρνητικό τους ρεκόρ ωστόσο είναι επτά σερί εκτός έδρας ήττες, εάν προστεθούν και οι πέντε τελευταίες της περσινής περιόδου (το τελευταίο τους «διπλό» σημειώθηκε στις 28/1/17 στην Πάτρα επί του Απόλλωνα με 73-68).
Στα επιμέρους στατιστικά στοιχεία των φιλοξενουμένων ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ Κώστας Βασιλειάδης χρειάζεται έναν πόντο για να ξεπεράσει τους 2.590 πόντους και να γίνει ο 39ος σκόρερ στην ιστορία της Α1. Παράλληλα με δύο ριμπάουντ θα φτάσει τα 800 στην κατηγορία. Επίσης ο Μιχάλης Λούντζης θέλει 13 πόντους για να φτάσει τους 100.

 

ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ
Με μια αγκαλιά γεμάτη χαμόγελα υποδέχθηκαν τους παίκτες του Γυμναστικού Λάρισας, οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου και του 13ου Γυμνασίου στην περιοχή Αβέρωφ της Λάρισας.
Οι Γιάννης Βαβάτσικος, Βασίλης Μουράτος και Νταβιγιόν Ντρέιπερ είχαν τη χαρά να μιλήσουν και να περάσουν το δικό τους μήνυμα για τον αθλητισμό στα παιδιά, μοιράζοντάς τους εισιτήρια για το θεσσαλικό ντέρμπι του Σαββάτου (4.30 μ.μ.) στο κλειστό της Νεάπολης κόντρα στα Τρίκαλα.
Οι μαθητές έδειξαν ενθουσιασμένοι και έδωσαν «ραντεβού» με τους αθλητές της ομάδας αύριο στο γήπεδο, καθώς θα βρίσκονται εκεί, στην παιδική κερκίδα, για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.
Σήμερα νέα αντιπροσωπεία παικτών του Γυμναστικού θα μοιράσει εισιτήρια και σε άλλα σχολεία της Λάρισας. Πρόκειται για κινήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της πολιτικής της ομάδας να φέρει κοντά τους μαθητές στο άθλημα του μπάσκετ.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ιδιαίτερα σημαντική από τους ανθρώπους της ΑΚΕ κρίνεται η παρουσία του κόσμου στο αυριανό Θεσσαλικό ντέρμπι. Είναι αξιοσημείωτο ότι το ενδιαφέρον των Λαρισαίων είναι μεγάλο, ενώ ζήτηση για τα εισιτήρια υπάρχει και από φιλάθλους των γειτονικών Τρικάλων. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Γυμναστικού αναμένονται περί τα 200 άτομα.
Σημαντική αναμένεται να είναι η παρουσία του θρύλου του ιστορικού Γυμναστικού και μέλους της FIBA, Άρη Ζώη ο οποίος ενημέρωσε ότι θα έρθει από τη Γενεύη για να παρακολουθήσει το παιχνίδι, ενώ κι άλλοι παλαίμαχοι, όπως οι Σπηλιώτης, Παπαϊωάννου, Κουραμάς αναμένεται να βρεθούν στο κλειστό της Νεάπολης.
Οι άνθρωποι της ΚΑΕ ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις στους μικρούς φιλάθλους της παιδικής κερκίδας (15 ετών και κάτω) καθώς, όπως ανακοίνωσαν, θα κληρωθούν στολές, μπάλες και φόρμες της ομάδας, ενώ αναμένονται κι άλλες εκπλήξεις στο ημίχρονο του αγώνα.
Σε ό,τι αφορά στα εισιτήρια, η προπώληση θα γίνεται σήμερα στα γραφεία της ΚΑΕ, Μανωλάκη 9-11, 1ος όροφος, από 10π.μ. έως 2μ.μ. και από 6μ.μ. έως 9μ.μ., ενώ αύριο Σάββατο από 10μ.μ. έως 2μ.μ. Η γενική είσοδος ορίστηκε στα 10 ευρώ, ενώ στις θέσεις VIP στα 15 ευρώ αντίστοιχα. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών μπορούν να εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass