Η «ΕτΔ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Στηρίζει τον Αντρέ Πάους αλλά…

*Πού υπάρχει διαφωνία με τον ιδιοκτήτη της λαρισινής ομάδας Αλέξη Κούγια *Ετοιμάζονται τρεις μεταγραφές εντός της εβδομάδας *Γιατί βαδίζουν σε λύση συνεργασίας Ντοντό, Λαμπρόπουλος και Κουτσιανικούλης

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2017 22:00

Η ήττα που γνώρισε η ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπορεί ως αποτέλεσμα να ήταν φυσιολογική αλλά το τελικό 4-1 προβλημάτισε και κυρίως η εμφάνιση που στο τέλος του αγώνα ανάγκασε τον ιδιοκτήτη ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια να κάνει την παρακάτω προσωπική δήλωση:

«Μετά την ταπεινωτική ήττα από την αναπληρωματική ομάδα του Ολυμπιακού νιώθω την προσωπική ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους οπαδούς μας, γιατί περισσότερο από όλα μας στεναχώρησε η εικόνα της ομάδος. Θα κάνω τα πάντα για να μην ξαναδούμε αυτήν την εικόνα. Έχουμε καλούς παίκτες, έχουμε μεγάλη ομάδα, έχουμε μεγάλη ιστορία και δεν επιτρέπεται να δίνουμε δικαιώματα. Πριν πάρω αποφάσεις έχω αποφασίσει να μετράω μέχρι το χίλια και να μην αποφασίζω εν θερμώ».

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μετά το τέλος του αγώνα ο Αλέξης Κούγιας είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον τεχνικό της ομάδας Αντρέ Πάους και τον γυμναστή Βασίλη Καλαποθαράκο για τις επιλογές που έγιναν αλλά και για... μεταγραφές.

Ο Αλέξης Κούγιας εμπιστεύτηκε τον Αντρέ Πάους για τη φετινή χρονιά θυσιάζοντας μάλιστα τον πιο άμεσο συνεργάτη του, τον πρώην τεχνικό διευθυντή Ηλία Φυντάνη, όταν ο Πάους ζήτησε την απομάκρυνσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τα ενδότερα της ομάδας ο κ.Κούγιας με τον Φυντάνη είχαν κοινή γραμμή σε ορισμένες απόψεις αλλά επειδή ο Αλέξης Κούγιας δεν θέλει να αλλάξει προπονητή (στηρίζει ανοιχτά τον Πάους) αποφάσισε την «καρατόμηση» του πρώην άμεσου συνεργάτη του.

Η «Ελευθερία της Δευτέρας» έρχεται σήμερα να αποκαλύψει άγνωστες λεπτομέρειες για τις διαφωνίες που υπήρχαν (ή και υπάρχουν)…

*Το πρώτο θέμα ήταν ο Χρήστος Αγρόδημος (πρώτη μεταγραφή της ΑΕΛ που τελικά «ναυάγησε») για τον οποίο ο Αλέξης Κούγιας είχε ζητήσει να παραμείνει και τον θεωρούσε σημαντική επένδυση αλλά ο Πάους δεν τον ήθελε στην ομάδα.

*Ο Ανδρεόπουλος που αποκτήθηκε για τρίτη λύση έφθασε να είναι βασικός στην ομάδα κάτι που δημιούργησε τριβή…

*Στα σέντερ μπακ ο κ. Κούγιας (από την αρχή της προετοιμασίας μαζί με τον Φυντάνη) θεωρούσαν ότι πρέπει να παίζουν Ζίζιτς-Γκόλιας και όχι ο Φάρκας για τον οποίο μάλιστα σκέψη υπήρχε να μείνει ελεύθερος! Θεωρούσαν ότι το δίδυμο Ζίζιτς-Φάρκας είναι αργό και φάνηκε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

* Ο Ντέλετιτς θεωρούσαν ότι πρέπει να παίζει σαν «8αρι» και όχι πλάγιος αφού εκεί θεωρούσαν ότι θα αξιοποιηθεί ποδοσφαιρικά μια και πρόκειται για τον παίκτη με τη μεγαλύτερη υπεραξία.

*Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό θεωρούσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ ότι ο Ναβάρο μπροστά από τον Ρέντζα θα είχε καλύτερη απόδοση ενώ έπρεπε να ξεκινήσει βασικός ο Κριζμάν αντι του Κουτσιανικούλη.

*Εντύπωση προκάλεσε ότι έμεινε εκτός δεκαοκτάδας ο Γιαννιτσάνης.

*Βασικό σημείο διαφωνίας των Κούγια, Φυντάνη με τον Πάους ήταν ο Ντοντό για τον οποίο είχαν εισηγηθεί ότι έπρεπε να φύγει αλλά ο Πάους ήθελε να μείνει. Μάλιστα ο Φυντάνης όταν μύρισε το ουίσκι σε μια προπόνηση έγινε έξω φρενών…

*Για τον Κρητικό και τον Μασούρα η αρχική εισήγηση ήταν να δοθούν δανεικοί αλλά τελικά παρέμειναν στην ομάδα μετά από εισήγηση του Πάους.

*Για τον Κουτσιανικούλη επίσης υπήρχε σημείο τριβής Κούγια και Φυντάνη με τον Πάους να εισηγείται την παραμονή του αντίθετα με τους υπόλοιπους δύο.

*Στη θέση του σέντερ φορ υπήρχε σημείο τριβής στο τελευταίο φιλικό βλέποντας τον Περόνε να ξεκινάει βασικός αντί του Ναζλίδη κάτι που έφερε την αντίδραση Φυντάνη.

Αυτά και ορισμένα ακόμα άλλα αποτελούν τη διαφορά φιλοσοφίας του Αλέξη Κούγια (που ταυτιζόταν σε πολλά με τον Φυντάνη ανεξάρτητα αν τον θυσίασε για χάρη του Ολλανδού τεχνικού) με τον Πάους αλλά σίγουρα αν η ΑΕΛ κερδίσει την ερχόμενη Δευτέρα τον Αστέρα Τρίπολης η κάθε διαφωνία θα πάψει να υπάρχει. Ως γνωστόν μετά από κάθε ήττα και κυρίως άσχημη εμφάνιση υπάρχει γκρίνια για τις επιλογές και έρχονται στην επιφάνεια προβλήματα αλλά τελικά όλα ξεχνιούνται μετά από ένα καλό αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε ότι μια νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης θα φέρει τη γαλήνη…

ΤΕΛΟΣ ΝΤΟΝΤΟ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ

ntonto

kouts

Το γεγονός ότι ο Ντοντό θα αποτελούσε παρελθόν μετά τον καβγά που είχε σε νυχτερινό κέντρο της Λάρισας τα ξημερώματα του Σαββάτου ήταν δεδομένο αλλά κανένας δεν περίμενε ότι θα αποτελέσουν παρελθόν δύο ακόμα παίκτες ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης.

Και για τους τρεις από την ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

«1. Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι μετά από συζήτηση που είχε ο Ντοντό με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σωτήρη Μάρκου, συμφωνήθηκε η από κοινού λύση του συμβολαίου με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ διά του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Σωτήρη Μάρκου βρίσκεται σε συζητήσεις για την από κοινού λύση των συμβολαίων με τους διεθνείς έλληνες ποδοσφαιριστές Βασίλη Κουτσιανικούλη και Ανδρέα Λαμπρόπουλο.

3. Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συμπληρωθούν τα κενά στο προπονητικό team της ομάδας, ώστε να ενισχυθεί το έργο του κ. Paus».

Για τον Ντοντό μάλιστα υπήρξε μια ακόμα ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ που ανέφερε τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα ζητήσει από τον Ντοντό να λύσει το συμβόλαιό του κι αν δεν το δεχτεί θα προσφύγει στη FIFA. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε είκοσι μέρες που ο Ντοντό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα. Την πρώτη φορά δεν πήγε στην πρωινή προπόνηση και όταν οι υπεύθυνοι της ομάδας κ. Μάρκου και κ. Φυντάνης προσπάθησαν να τον αναζητήσουν, είχε κλειστό το τηλέφωνό του μέχρι το απόγευμα.

Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ ΑΕΛ ανησύχησαν και πήγαν στο σπίτι του, αυτός δεν άνοιγε την πόρτα, άρχισαν να χτυπούν δυνατά την πόρτα κι αυτός αναγκάστηκε να τους ανοίξει και έκπληκτοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα διαμέρισμα γεμάτο εμετούς εξαιτίας της μέθης.

Πριν μια εβδομάδα ο τότε βοηθός προπονητού και τεχνικός διευθυντής κ. Φυντάνης ειδοποίησε τον κ. Κούγια ότι ο Ντοντό είχε πάει στην προπόνηση και μύριζε αλκοόλ από τα πέντε μέτρα.

Το χθεσινό επεισόδιο ήταν το αποκορύφωμα της αντιεπαγγελματικής του συμπεριφοράς, αφού, αντί να σκεφτεί ότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδος, είναι σε τέτοια κατάσταση, ώστε να αποκλείεται από την αποστολή, αυτός βρέθηκε ξημερώματα στο πιο πολυσύχναστο νυχτερινό κέντρο της Λάρισας, χωρίς να υπολογίζει τις κακές εντυπώσεις που έδινε η παρουσία του εκεί, τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα και το χειρότερο το οποίο έκανε, ήταν να παρενοχλήσει συνοδευόμενη κοπέλα, της οποίας ο συνοδός συνεπλάκη μαζί του και συγχρόνως συνεπλάκησαν μαζί του και άλλοι θαμώνες, με αποτέλεσμα να δυσφημιστεί ακραία η ΠΑΕ ΑΕΛ, αφού η είδηση μέσω του διαδικτύου έκανε το γύρο του κόσμου.

Ο Ντοντό πέρυσι αγωνίστηκε μόνο σε 8 αγώνες, 4 ως βασικός και 4 ως αλλαγή και μετά τον τραυματισμό του, αντί να παραμείνει στη Λάρισα, έφυγε στη Βραζιλία, ισχυριζόμενος ότι εκεί θα θεραπευτεί πιο σύντομα.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δέχτηκε να τον βοηθήσει, τον πλήρωσε κανονικά και αυτός όχι μόνο δεν θεραπεύτηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά επέστρεψε υπέρβαρος και συγχρόνως με μία συμπεριφορά που δεν ενδείκνυται για επαγγελματία ποδοσφαιριστή».

***

Σχετικά με τον Κουτσιανικούλη ο κ. Κούγιας είχε μαζί με τον κ.Φυντάνη διαφωνία για την αξία του και είχε θέση θέμα αποχώρησής του. Ο παίκτης που έπαιξε βασικός με τον Ολυμπιακό ειδοποιήθηκε από τον Σωτήρη Μάρκου να λύσει το συμβόλαιό του αλλά μάλλον είναι δύσκολο καθώς ο παίκτης δεν έχει πολλά χρονικά περιθώρια να βρει ομάδα. Αν βρει ομάδα ίσως λύσει το συμβόλαιό του.

Σχετικά με τον Λαμπρόπουλο η αιτία της απομάκρυνσής του σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από την ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ότι κρυφάκουγε τη συνομιλία του Αλέξη Κούγια με τον τεχνικό Αντρέ Πάους και τον γυμναστή Βασίλη Καλαποθαράκο μετα τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΕ ΚΑΜΠΑΛΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντοντό θα λύσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ και επιστρέφει στην Καμπάλα, την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν στην οποία αγωνίστηκε για μια πενταετία (2011-2016) σκοράροντας 23 γκολ σε 116 ματς.

 

Λύνει το συμβόλαιο ο Α. Λαμπρόπουλος

lampropoulos

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος θα λύσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ και ήδη αρχίζει να αναζητάει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πάντως ο παίκτης δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο του ζητήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του ενώ δεν έπαιξε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

 

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Θα τα πούμε στο βίντεο…

Χθες πριν την προπόνηση ο τεχνικός της ομάδας Αντρέ Πάους μίλησε στους παίκτες του και τους είπε ότι σεβάστηκαν ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό και έπρεπε να παίξουν πιο δυνατά. Παράλληλα τους είπε ότι την Τετάρτη θα δούνε το βίντεο του παιχνιδιού και θα αναλύσει τα λάθη τους. Σήμερα οι παίκτες είχαν ρεπό.

 

ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Δεν της πάνε τα μπλε

*Και έχουν πολλά λάθη…

ael

Σε κάποιους μπορεί να πηγαίνουν τα μπλε αλλά στην ΑΕΛ δεν της πάνε καθόλου αν κρίνουμε ότι τα συγκεκριμένα χρώματα δεν θυμίζουν τα εμβληματικά της λαρισινής ομάδας (βυσσινί-άσπρο). Παράλληλα η πρώτη αυτή εμφάνιση συνδυάστηκε και με άσχημο ποδόσφαιρο σύμφωνα με τους ιθύνοντες της λαρισινής ομάδας.

Επίσης, οι φανέλες με τις οποίες αγωνίσθηκε η ΑΕΛ είχαν πολλά λάθη όπως το ανορθόγραφο γραμμένο όνομα του Wallace που γράφτηκε Wouallas αλλά και του Bozovic που γράφτηκε Bojovic…

ΤΡΕΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΛ καθώς έφυγαν ο Άλα, ο Αγρόδημος, ο Ντοντό και στο δρόμο για λύση συνεργασίας είναι ο Λαμπρόπουλος με τον Κουτσιανικούλη αλλά θα προστεθούν τρεις νέοι παίκτες πιθανότατα εντός της εβδομάδας. Ήδη η ΑΕΛ κινείται σε απόκτηση ποδοσφαιριστών σε όλες τις θέσεις πλην του σέντερ φορ. 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass