ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΓΑ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΗΠΕΔΟ – ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ

Ανακατασκευάζονται 4 δημοτικά γήπεδα

*Στη Λάρισα αναμένεται τέλη του μηνός ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης για την υπογραφή της σύμβασης

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 12:23

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία της πλήρους ανακατασκευής των τεσσάρων δημοτικών γηπέδων ήτοι Νεάπολης Α’, «Γ. Μητσιμπόνας» Α’, «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» και Θεσσαλικού. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για τον αθλητισμό στην πόλη της Λάρισας και τα ποδοσφαιρικά σωματεία του δήμου που μπαίνει στον δρόμο της υλοποίησης και το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Το θέμα πλέον αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ήρθε στη δημοτική αρχή η έγκριση των κωδικών των έργων (για κάθε γήπεδο ξεχωριστά) από τη ΓΓΑ και πλέον απομένει η αποδοχή της σύμβασης από το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να υπογραφεί επισήμως η προγραμματική σύμβαση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη και στη συνέχεια να εκδοθούν οι προκηρύξεις των έργων (τέσσερις συνολικά για κάθε γήπεδο ξεχωριστά).

Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται να γίνει στη Λάρισα στα τέλη του μηνός, μετά την επιστροφή του δημάρχου κ. Καλογιάννη από την Κίνα, οπότε και θα βρεθεί στην πόλη ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης.

Υπολογίζεται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα και στα μέσα Ιανουαρίου του 2017 θα ξεκινήσουν οι εργασίες στα γήπεδα. Επειδή κάποια από τα τέσσερα προς ανακατασκευή δημοτικά γήπεδα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν στο Τσάμπιονς Λιγκ των Κωφών που θα φιλοξενήσει η Λάρισα στις 30 Απριλίου, οι εργασίες σε αυτά θα ξεκινήσουν νωρίτερα, δηλαδή στις αρχές του Ιανουαρίου 2017, προκειμένου να είναι έτοιμα για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του τουρνουά.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή των αγωνιστικών χώρων των προαναφερθέντων γηπέδων, δηλαδή θα γίνει εκσκαφή σε βάθος 40 μέτρων, θα τοποθετηθεί νέα βάση, θα δοθούν οι απαραίτητες κλίσεις και θα τοποθετηθεί νέος χλοοτάπητας. Σε ό,τι αφορά στους περιβάλλοντες χώρους των προαναφερθέντων γηπέδων (κερκίδες, ταρτάν κ.λπ.) θα αναμορφωθούν με δημοτικά έξοδα. Η δημοτική αρχή θα συμπεριλάβει στον νέο προϋπολογισμό το σχετικό ποσό.

«Είναι μια διαδικασία που βρίσκεται στο τέλος της και αποτελεί μεγάλη επιτυχία επειδή για πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια επένδυση ειδικά στο θέμα των αθλητικών χώρων και συγκεκριμένα στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Αυτό αντανακλά τη δουλειά της Δημοτικής Αρχής με τη ΓΓΑ, προκειμένου να έρθουν αυτά τα χρήματα» σχολίασε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού και πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΚΛ, Γιώργος Κωσταρόπουλος, και πρόσθεσε:

«Σε επικοινωνία που είχαμε με την ΓΓΑ μας ανέφεραν ότι εκτός απροόπτου θα έρθει στη Λάρισα στα τέλη του μηνός ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης για την υπογραφή της επίσημης σύμβασης.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής και ένα σημαντικό έργο το οποίο χρειάζεται η πόλη. Τα γήπεδα αυτά είναι πάνω από 15 χρόνια και παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα. Τα περισσότερα από αυτά είναι σε κακή κατάσταση και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των αθλουμένων. Είναι ένα αναγκαίο έργο για την πόλη» κατέληξε ο κ. Κωσταρόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass