ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ «ΔΙΑΖΥΓΙΟ» ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΛΙΑΚΗ

ΓΣΛ: Ο Στ. Πέρκος προ των πυλών

*Αναμένεται –εκτός απροόπτου- σήμερα στη Λάρισα για να αναλάβει την ομάδα

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 9:27

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Παρελθόν για την ομάδα του Γυμναστικού αποτελεί από χθες το απόγευμα ο τεχνικός Θανάσης Μπουλιάκης. Ο Λαρισαίος τεχνικός κάθισε στον πάγκο των «πρασίνων» έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α2 και χθες ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοίκηση του συλλόγου η διακοπή της συνεργασίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου Λαρισαίων 1928 ανακοινώνει τη διακοπή της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Θανάση Μπουλιάκη και τον βοηθό του κ. Δημήτρη Σταυρόπουλο. Το ΔΣ τους ευχαριστεί θερμά για τη μέχρι τώρα συνεργασία και εύχεται και στους δύο καλή συνέχεια στην καριέρα τους. Ο ΓΣΛ βρίσκεται από αυτή τη στιγμή σε αναζήτηση προπονητικού τιμ».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αιτία του «διαζυγίου» είναι η όχι ικανοποιητική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, καθώς στα έξι παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα μετρά μόνο μία νίκη στο ενεργητικό της. Κύκλοι αναφέρουν ότι υπήρχε δυσαρέσκεια στους κόλπους της διοίκησης από το γεγονός ότι η ομάδα αν και είχε ικανό ρόστερ (δεν πρέπει ωστόσο να παραβλέψουμε τα προβλήματα απουσιών) και μπορούσε να είχε καλύτερη πορεία, δεν κατάφερε να βρει την απαιτούμενη χημεία, ούτε τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα. Ως εκ τούτου η διοίκηση αποφάσισε ότι έπρεπε να αποδοθούν ευθύνες την παρούσα φάση, για να μην γίνει ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διακοπή της συνεργασίας πρέπει να είχε αποφασισθεί πριν το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας. Ωστόσο η κακή εμφάνιση και η ήττα το περασμένο Σάββατο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη διοίκηση του Γυμναστικού. Εάν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό ενδεχομένως ο Θανάσης Μπουλιάκης να έπαιρνε παράταση χρόνου κάτι που τελικά δεν έγινε.

Χθες ο Θανάσης Μπουλιάκης αφού ενημερώθηκε για την απόφαση της διοίκησης, πήγε στην προγραμματισμένη προπόνηση για να αποχαιρετήσει τους παίκτες τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα και τους ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στη συνέχεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Μπουλιάκης ήταν ένας από τους ανθρώπους που το καλοκαίρι προσπάθησαν να αναστυλώσουν τον Γυμναστικό και να τον καταστήσουν ικανό να δώσει το «παρών» στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Ο ΣΤ. ΠΕΡΚΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Σε αγώνα δρόμου επιδόθηκε χθες η διοίκηση του ΓΣΛ και ειδικότερα ο πρόεδρος Κώστας Δασταυρίδης προκειμένου να βρεθεί το ταχύτερο δυνατό ο νέος τεχνικός, αφού τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν καμία καθυστέρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «πράσινοι» ήρθαν σε προφορική συμφωνία με τον Στέφανο Πέρκο, ο οποίος εκτός απροόπτου θα βρίσκεται σήμερα στο κλειστό της Νεάπολης προκειμένου να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο Στέφανος Πέρκος διδάσκει στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και προπονητικά έχει θητεύσει σε Ηρακλή (τις περιόδους 2013-16, τον διαδέχθηκε στις αρχές τις περσινής περιόδου ο Αλεξανδρής, αλλά και παλαιότερα το 2007 ως assistant), Ερμή Λαγκαδά (2010-13, στην Α2), Τρίκαλα (2008-2009, στην Α1 ως assistant), Μακεδονικό (2006-2007, στην Α1 επίσης ως assistant) κ.α.

«ΤΕΛΟΣ» Ο ΤΖΗΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΟ

Το «διαζύγιο» ΓΣΛ-Μπουλιάκη δεν ήταν το μοναδικό χθες στην Α2 Εθνική, καθώς και ο Φάρος Κερατσινίου βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Γιάννη Τζήμα. Ο Λαρισαίος τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του, μετά την ήττα της ομάδας από τον Αρκαδικό, η οποία και έγινε αποδεκτή.

«Η οικογένεια του Φάρου Κερατσινίου ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον προπονητή, Γιάννη Τζήμα. Θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Τζήμα για τη συνεργασία με τον Φάρο μας από την αρχή της φετινής σεζόν. Θέλουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσει να κάνει στη συνέχεια της καριέρας του», ανέφερε η ανακοίνωση του Φάρου.

Από την πλευρά του ο Λαρισαίος τεχνικός δήλωσε: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, στους παίκτες μου, σ’ όλους τους ανθρώπους που ήταν γύρω από την ομάδα και τους φιλάθλους της για τη συνεργασία. Περάσαμε δύο δύσκολους μήνες με μόνιμους τραυματισμούς (Μπατής, Σκορδίλης, Λιακόπουλος), πολλά προβλήματα που δεν μας άφησαν να δουλέψουμε όπως έπρεπε... σε μία ομάδα με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Παρόλα αυτά η ομάδα έδειξε το μπασκετικό της ταλέντο και πιστεύω με την επιστροφή των τραυματιών θα μπορέσει να εκπληρώσει τον στόχο της ανόδου. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο Βαγγέλη Τσάπα για τη συνεργασία μας. Είναι χαρά μου που τον γνώρισα και ελπίζω να παραμείνει για χρόνια στον χώρο του μπάσκετ».

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Δύο παίκτες από τις δύο ομάδες της Λάρισας φιγουράρουν στην κορυφή βασικών κατηγοριών της στατιστικής μετά και την 6η αγωνιστική της Α2 Ανδρών.

Στα κλεψίματα ηγείται ο Κρίστιαν Κούτρας του ΓΣ Λαρισαίων 1928 με 16 (κατέχει επίσης τη δεύτερη θέση στις ασίστ με 36), ενώ στις τάπες κυριαρχεί ο Θορστέινσον της ΑΕΛ με 11.

Αναλυτικά οι πρώτοι ανά κατηγορία:

Πόντοι: 1. Κόκκαλης (Εθνικός) 117, 2. Καράμπουλας (Φάρος) 108, 3. Κυρίτσης (Δούκας) 104, 4. Ρούμπιο (Δούκας) 99, 5. Μαχαίρας (Εθνικός) 91

Ριμπάουντ: 1. Μαχαίρας (Εθνικός) 64, 2. Ρούμπιο (Δούκας) 56, 3. Τζαβαρά (Μαχητές) 54, 4. Ρουτκάουσκας (Ηρακλής) 47, 5.Χαρισμίδης (Αίολος) 43, Τζουγκαράκης (Αρκαδικός) 43

Ασίστ: 1. Νίκου (Ψυχικό) 49,2. Κούτρας (ΓΣ Λαρισαίων 1928) 36, Μιλόσεβιτς (Χολαργός) 36, 4. Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) 34, 5. Βασιλόπουλος (Φάρος) 32

Κλεψίματα: 1. Κούτρας (ΓΣ Λαρισαίων 1928) 16, 2. Μάζουρτσακ (Καβάλα) 14, 3. Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) 13, 4. Οικονομόπουλος (Εθνικός) 12, 5. Νίκου (Ψυχικό) 11

Κοψίματα: 1. Θορστέινσον (ΑΕ Λάρισας) 11, 2. Κουτρούλιας (Χολαργός) 6. Από 5 τάπες έχουν οι Ρουτκάουσκας (Ηρακλής), Στόλης (Μαχητές), Χρυσόπουλος (Ηρακλής), Παύλος (Παγκράτι), Αντωνάκης (Εθνικός).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass