ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Στο πλευρό των παραγωγών Λαϊκών Αγορών ο Βασ. Κόκκαλης

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017 12:35

Για τις διατάξεις του νόμου για τις Λαϊκές Αγορές συζήτησαν στην πρόσφατη συνάντησή τους στο ΥΠΑΑΤ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λ. Αγορών Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου Παραγωγών Λ. Αγορών Λάρισας Δημ. Πούρικα, ενώ παρέστησαν και οι Τσακανίκας Αποστόλης (πρόεδρος της Ομοσπονδίας) και Λιγούδης Βασίλης (Γ. γραμματέας).

Καταρχήν οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών κατέθεσαν στον Λαρισαίο κυβερνητικό παράγοντα τις προτάσεις τους που αφορούν στην ελεύθερη δραστηριοποίηση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της χώρας, ενώ συμπληρωματικά έθεσαν θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα όπως: Α) Τα αυτοφυή φυτά να συμπεριλαμβάνονται στα προϊόντα που διαθέτουν οι παραγωγοί (ζοχοί, τσουκνίδα, ραδίκια κ.τ.λ). Β) Παράγωγα προϊόντα (Αμπελόφυλλα) Γ) Δικαίωμα αδειοδότησης στους συγκαλλιεργητές Δ) Γενναία μείωση των εξοντωτικών προστίμων και εξάλειψη της διάταξης περί ανάκλησης της αδείας, εκτός από τις περιπτώσεις επαναλαμβανομένων παραβάσεων. Ε) Καταβολή ημερησίου δικαιώματος μόνο κατά την προσέλευση του παραγωγού στη Λ. Αγορά (όπως ισχύει στις Λ. Αγορές τού Ν. Λάρισας) ΣΤ) Η ασφαλιστική ενημερότητα να μην είναι προαπαιτούμενο στη θεώρηση της αδείας. Ζ) Συμμετοχή των παραγωγών σε όλες τις μορφές αγορών (αγορές καταναλωτών) Η) Ο παραγωγός να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση για την ανανέωση της παραγωγικής αδείας ένα μήνα πριν τη συγκομιδή και όχι δύο.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης δεσμεύθηκε στους εκπροσώπους των παραγωγών λαϊκών αγορών ότι «θα προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Ανάπτυξης στο χρονικό διάστημα που το νομοσχέδιο θα είναι σε δημόσια διαβούλευση, αλλά κι όταν θα κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους».

Κατόπιν τούτου η Ομοσπονδία Παραγωγών Λ. Αγορών Θεσσαλίας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βασίλη Κόκκαλη για το διαρκές ενδιαφέρον του για τον κλάδο, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο υφυπουργός ήταν γνώστης των αγροτικών θεμάτων και ιδιαίτερα των επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες παραγωγοί λαικών αγορών και ευχήθηκε η καλή αυτή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass