Γραφεία υποστηριζόμενης απασχόλησης

*ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΣΠΕ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ *ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2024 13:01

Η Λάρισα φιλοξενεί από χθες εκπροσώπους Κοινωνικών Συνεταιρισμών, απ’ όλη την Ελλάδα, που έχουν αντικείμενό τους την ψυχική υγεία, και αποτελούν μια ισχυρή δύναμη προσφοράς γα τα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα πραγματοποιείται το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην υγεία, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στην Κλινική Κατσίγρα (πλατεία Ταχυδρομείου), το οποίο οργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΟΚοιΣΠΕ).
Η Λάρισα επιλέχθηκε να γίνει το κέντρο συνάντησης των ΚοιΣΠΕ όλης της χώρας, ως ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης στη Θεσσαλία που δοκιμάστηκε από καταστροφικές πλημμύρες.
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι οι προοπτικές εξέλιξης των ΚΟΙΝΣΕΠ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που τους δίνει ο νέος νόμος για την Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας, για να επιχειρήσουν σε ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο, αλλά και για να ολοκληρώσουν τον αποκαταστασιακό τους στόχο μέσω της θεσμοθετημένης εφαρμογής της Υποστηριζόμενης Απασχόλησης.
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία αυτού, είναι τα 5 νέα Εξειδικευμένα Γραφεία Υποστηριζόμενης Απασχόλησης (ΕΓΥΑ) τα οποία συνθέτουν τα δομικά στοιχεία ενός υπό διαμόρφωση Δικτύου Υποστηριζόμενης Απασχόλησης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΣΠΕ
Το συνέδριο ξεκίνησε χθες με συνάντηση όλων των συμμετεχόντων εκπροσώπων ΚΟΙΣΠΕ, τους οποίους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΠΟΚοιΣΠΕ κ. Σωτήρης Κουπίδης, γιατρός δημόσιας υγείας και κοινωνικής ιατρικής, η αντιπρόεδρος κ. Πόλα Νικολάου κοινωνική λειτουργός και ο οικοδεσπότης πρόεδρος της ΚΟΙΣΠΕ «Μυρμιδόνες» Λάρισας κ. Δημήτρης Λιόλιος.
Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε η ατζέντα του συνεδρίου και των δράσεων του διημέρου που ακολουθεί.
Το συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι και αύριο και στο πλαίσιό του θα αναπτυχθούν οι εξής ενότητες:
- 1: Το πολυσύμπαν της Υποστηριζόμενης Απασχόλησης. Το υπό διαμόρφωση Δίκτυο της ΠΟΚοιΣΠΕ. Τα πρώτα Εξειδικευμένα Γραφεία Υποστηριζόμενης Απασχόλησης (ΕΓΥΑ) των ΚοιΣΠΕ.
- 2: Δίκτυο Υποστηριζόμενης Απασχόλησης ΠΟΚοιΣΠΕ-ΚοιΣΠΕ και Κοινωνικοί Εταίροι: Αναπτύσσοντας συνέργειες και δίκτυα στην κοινότητα και την εργασία.
- 3: Οι ΚοιΣΠΕ με το βλέμμα στο μέλλον: Τάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στο σύγχρονο περιβάλλον
Το συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό και θα διεξαχθεί με υβριδική μορφή, δίνοντας τη δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής και παρακολούθησης μέσω του συνδέσμου:
https://us02web.zoom.us/j/82467059165?pwd=uEEixbuhOtdc6XbsbHrs4eet4UIqKC.1
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
09:30 - 10:30 Καλωσόρισμα Χρύσα Μαρτέκα
Χαιρετισμοί. Κήρυξη εργασιών συνεδρίου από τον υφυπουργό υγείας, αρμόδιο για θέματα ψυχικής υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο.
10:30 - 11:00 Κεντρική ομιλία «Η δύναμη της εξωστρέφειας» από τον Δημήτρη Παπανικολάου.
Ενότητα 1: Το Πολυσύμπαν της Υποστηριζόμενης Απασχόλησης.
Το υπό διαμόρφωση Δίκτυο της ΠΟΚοιΣΠΕ. Τα πρώτα Εξειδικευμένα Γραφεία Υποστηριζόμενης Απασχόλησης (ΕΓΥΑ) των ΚοιΣΠΕ
11:00 - 12:00 Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το πολυσύμπαν της υποστηριζόμενης απασχόλησης». Συντονισμός: Φωτεινή Κουλούρη, Μαρία Δημοπούλου.
12:30 - 13:30 Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το ψηφιδωτό της υποστηριζόμενης απασχόλησης. Από τη θεωρία στην Πράξη». Συντονισμός: Πόλα Νικολάου, Εμμανουήλ Ντεντιδάκης.
13:30 - 15:00 Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Δουλεύοντας με την ψυχή μας στους ΚοιΣΠΕ, παράγοντας υπεραξία στην Κοινωνία». Συντονισμός: Στέφανος Κούλης, Δημήτρης Ταταρίδης
Ενότητα 2: Δίκτυο Υποστηριζόμενης Απασχόλησης ΠΟΚοιΣΠΕ-ΚοιΣΠΕ και Κοινωνικοί Εταίροι: Αναπτύσσοντας συνέργειες και δίκτυα στην κοινότητα και την εργασία».
15:00 - 16:00 Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Εξωστρέφεια - διασύνδεση με το σύστημα υπηρεσιών ψυχικής υγείας».
Συντονισμός: Αλέξης Καβαδάτος, Μαρία Αλετρά.
17:00 - 18:00 Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Εξωστρέφεια - Δικτύωση με εργοδοτικούς φορείς». Συντονισμός: Χριστίνα Οικονομοπούλου, Έλενα Στάμου.
18:00 - 18:30 Απολογισμός.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Σήμερα Σάββατο, στις 10:30 π.μ. στο αμφιθέατρο-Κλινική «Κατσίγρα», θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Παπανικολάου «11:11 - Όλοι Μοναδικοί, Όλοι Ίσοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass