Ετοιμάζονται μέτρα για στήριξη κτηνοτρόφων

*ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ, ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΚΑΛΟΧΩΡΙ, ΠΟΥΡΝΑΡΙ, ΓΥΡΤΩΝΗ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2024 13:11

Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος, επισκέφθηκε κτηνοτροφικές μονάδες στα χωριά Καλοχώρι, Πουρνάρι και Γυρτώνη του νομού Λάρισας, οι οποίες υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές από την εξάπλωση της πανώλης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Καπετάνος συναντήθηκε με τους κτηνοτρόφους και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής που υπέστησαν οι άνθρωποι αυτοί με τον πλήρη αφανισμό των κοπαδιών τους.
Οι πληγέντες εξέφρασαν την αγωνία τους για την επιβίωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεών τους και τόνισαν την ανάγκη για άμεση στήριξη από την πολιτεία.
Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Καπετάνος διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος ως τοπικός βουλευτής, είναι δίπλα τους, δεσμευόμενος να προωθήσει τα αιτήματά τους και να συμβάλει στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών.
«Είμαι δίπλα σας, και μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η κυβέρνηση έχει ήδη ενεργοποιηθεί για να σας στηρίξει και να διασφαλίσει την επανεκκίνηση της κτηνοτροφικής παραγωγής», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ξέρω ότι χρειάζεται μια γενναία οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων μας που επλήγησαν από την ασθένεια της πανώλης.
Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και με το πέρας αυτής θα ανακοινώσει άμεσα μέτρα όπως και ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας με ενημέρωσε σχετικά».
«Η κτηνοτροφία πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα της τοπικής οικονομίας και είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε την επιβίωση και την ανάπτυξή της», κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass