Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2024 9:01

Αιτήσεις για συμμετοχή στο μεταλυκειακό έτος 

*ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Έως και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου μπορούν οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου και πτυχίου ΕΠΑΛ να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά το ανωτέρω διάστημα αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας e-mathiteia.minedu.gov.gr.
Υπενθυμίζεται ότι το Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας απευθύνεται σε κατόχους απολυτηρίου Λυκείου και πτυχίου ΕΠΑΛ και περιλαμβάνει:
- «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο»
- «Εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας»
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 10.448 θέσεις μαθητείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εκ των οποίων οι 3.842 θέσεις προέρχονται από φορείς του Δημόσιου Τομέα, ενώ οι 6.606 θέσεις προέρχονται από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. «Το 63,2% των προσφερόμενων θέσεων μαθητείας παρέχονται από επιχειρήσεις, γεγονός που καταδεικνύει την έμπρακτη στήριξή τους στον θεσμό, παρέχοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητευόμενους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τέλος, από το υπουργείο τονίζεται ότι το Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας «δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να αναβαθμίσουν τα επαγγελματικά προσόντα τους και ενισχύει τη δυνατότητα ένταξής τους στην αγορά εργασίας, συνδυάζοντας την εκπαίδευση στο σχολείο με αμειβόμενη κατάρτιση στον εργασιακό χώρο».

 

Εκδήλωση μνήμης για τον αντιστράτηγο Σωτ. Τσιώνο
*ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
Το Παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον καταγόμενο από τον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, αντιστράτηγο Σωτήριο Τσιώνο, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, αύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:  Στις 10:00 Μνημόσυνο προς τιμήν του ήρωα Αντιστράτηγου Σωτήριου Τσιώνου. Στις 10:30 Ομιλία του Προέδρου του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ, για την δράση του τιμώμενου ήρωα. Στις 10:40 Βράβευση αριστούχου μαθητή Λυκείου Καλλιθέας - Κοκκινοπηλού. Στις 10:50 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνήμα του πεσόντα ήρωα. Στις 11:10 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού. Θα ακολουθήσει παράθεση καφέ στο κατάστημα Τριανταφύλλου (Κοκκινοπηλός).

 

Ψεκασμοί για τον δάκο
*ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ
Τη διενέργεια του 4ου γενικού δολωματικού ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς αποφάσισε το Τμήμα Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Κοινότητες του Δήμου Αγιάς. Ειδικότερα, οι περιοχές όπου θα διεξαχθεί ο δολωματικός ψεκασμός είναι οι εξής:
Σήμερα στις Τοπικές Κοινότητες Μελιβοίας, Βελίκας, Παλιουριάς και Σωτηρίτσας.
Αύριο στις Τοπικές Κοινότητες Καρίτσας, Κόκκινου Νερού, Σκλήθρου, Σκήτης και Αγιάς.
Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί, που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές, να παρευρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό. Καλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγήν τυχόν δηλητηριάσεων. Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωσή τους από την ένταξή τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

 

Μαθήματα κρητικών χορών

Μαθήματα κρητικών χορών ξεκινούν και φέτος στον Σύλλογο Κρητικών Λάρισας ο Ψηλορείτης. Υπάρχουν τμήματα ενηλίκων και παιδιών, αρχαρίων και προχωρημένων. Για εγγραφές και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6949-865.621, 6977-348.240 και στα γραφεία του συλλόγου (Κύπρου 80 3ος όροφος).


Συνέλευση υπαλλήλων ΥπΕΘΑ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥπΕΘΑ) Θεσσαλίας καλεί τα μέλη του στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο συγκεντρώσεων του 303 ΠΕΒ, μεθαύριο Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί.


Αγρυπνία στον Αγ. Αχίλλιο

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 8.00 το βράδυ, θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία για τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοεπηκόου, στον ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Η αγρυπνία θα περιλαμβάνει την ακολουθία του μικρού αγιασμού, τον Εεσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον όρθρο και τη θεία λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου το πρωί δεν θα τελεστεί θεία λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.


Εκδρομή «Φίλων της αγάπης»

Ημερήσια εκδρομή στα Γιάννενα και στο Μέτσοβο, οργανώνουν οι «Φίλες της αγάπης» την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-250.907.

 

Δωρεά στις «Φίλες της Αγάπης»

Η κυρία Αθηνά Ράπτη προσέφερε στις «Φίλες της Αγάπης» 100 ευρώ για τους σκοπούς του συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass