Ανοιξαν οι σχολικές πόρτες στα Φάρσαλα

* ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2024 14:11

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου
Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε χθες η πρώτη μέρα στα σχολεία της Δήμου Φαρσάλων. Μαθητές βρέθηκαν στα σχολεία μετά το καλοκαίρι, χαρούμενοι που ξεκίνησε ξανά η χρονιά δίπλα στους συμμαθητές τους. Στο 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο Φαρσάλων, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.  Ο Σεβασμιότατος αφού τέλεσε τον αγιασμό, μίλησε στους μαθητές από καρδιάς για το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, που θέτει κανόνες προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά και αντέστρεψε το ερώτημα προς τους μαθητές λέγοντας τα εξής: «Γιατί θα πρέπει ο Υπουργός να βάζει κανόνες σε τέτοια χαριτωμένα παιδιά, και να μην μπορούν τα παιδιά από μόνα τους να θέτουν κανόνες και προτεραιότητες στη ζωή τους;» τονίζοντας μεταξύ άλλων στον λόγο του, ότι δεν θα πρέπει να βάζει κάποιος άλλος όρια στη ζωή τους, παρά μόνο τα ίδια τα παιδιά.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου ευχόμενος καλή χρονιά στα παιδιά και συμπλήρωσε πάνω σε αυτό που είπε ο Μητροπολίτης προς τους νεαρούς μαθητές «να τα βάλουν καλά στο μυαλό τους τα λόγια του για τη συνέχεια της ζωής τους».
Όσον αφορά στα αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής για την έναρξη των σχολείων, τόνισε ότι «παρά τη συγκυρία και τα πολλά προβλήματα που μας άφησαν οι φυσικές καταστροφές, κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να τους προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης. Μέσα από τις σχολικές επιτροπές και σε διαρκή επαφή με της διευθύνσεις εκπαίδευσης, τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων, θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε ζήτημα που θα προκύπτει. Γιατί για εμάς, δεν υπάρχει τίποτε σημαντικότερο από το χαμόγελο ενός παιδιού την ώρα που αποκτά τη γνώση».
Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν και οι δύο διευθυντές των σχολικών μονάδων. Ανάλογοι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass