Αγιασμοί σε σχολεία του Τυρνάβου

*ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2024 14:01

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (του ανταποκριτή μας)
Μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, τα σχολεία άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους, υποδεχόμενα χιλιάδες μαθητές έτοιμους για νέες εμπειρίες και γνώσεις. Η πρώτη μέρα του σχολείου ξεκίνησε με τον παραδοσιακό αγιασμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε όλα τα σχολεία του Δήμου Τυρνάβου.

Οι διευθυντές των σχολείων καλωσόρισαν τους μαθητές και τους ευχήθηκαν μια δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά. Τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, καθώς και την ανάγκη για συνεχή μάθηση και προσπάθεια.
Σε όλες τις σχολικές μονάδες εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής του Δήμου Τυρνάβου καλωσόρισαν τους μαθητές, ενώ σε κάποια σχολεία το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής που στον χαιρετισμό του επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση της σχολικής βίας, τονίζοντας πως το μόνο που επιβάλλεται είναι να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των μαθητών.
Σε ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στα δύο Λύκεια του Τυρνάβου σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τον αγιασμό τέλεσε και στα δύο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ παρευρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Μαρία Γαλλιού, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κα Ευγενία Μαμανου.
Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του σημείωσε «γράμματα όλοι μπορούν να μάθουν, το θέμα είναι πώς τα χρησιμοποιεί ο καθένας. Να γεμίσουν οι καρδιές σας καλοσύνη και ανθρωπιά ώστε τα γράμματα που θα μάθετε να μην πάνε στράφι. Να μην πάνε σε πράγματα που θα σας κάνουν να ντρέπεστε, να περπατάτε με το κεφάλι ψηλά». Η κα Γαλλιού δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι ευτυχής που είμαι σήμερα εδώ και μεταφέρω την αγάπη και τον σεβασμό του περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Εγώ αισθάνομαι ευτυχία όχι γιατί ξέρετε ή θα μάθετε γράμματα, αλλά γιατί διαπίστωσα πως αυτή η γενιά θα γίνει καλύτερη από εμάς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass