ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Εκπαιδευτική ομιλία για την αξονική εντερογραφία

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2024 3:08

Ο ρόλος της αξονικής εντερογραφίας στη μελέτη των παθήσεων του λεπτού εντέρου παρουσιάστηκε σε πρόσφατη επιστημονική ομιλία στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με ομιλητή τον ακτινοδιαγνώστη, επιμελητή της Διεύθυνσης Ιατρικών Απεικονίσεων του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Βασίλειο Δημαρέλο, υπό τον συντονισμό του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου αναισθησιολόγου εντατικολόγου Δρ. Κομνού Απόστολου.

Ειδικότερα ο κ. Δημαρέλος, παρουσίασε το πρωτόκολλο της εντερογραφίας, η οποία αποτελεί μία παραλλαγή της κλασσικής αξονικής τομογραφίας κοιλίας, καθώς και τα οφέλη της, που περιλαμβάνουν ευρεία διαθεσιμότητα, αναπαράξιμες εικόνες, απεικόνιση ολόκληρου του τοιχώματος και του μήκους του λεπτού εντέρου και διερεύνηση εξωεντερικής παθολογίας, χωρίς να απαιτείται αναισθησία.
Στη συνέχεια, ο ιατρός έκανε μία ειδική αναφορά στη νεότερη απεικονιστική προσέγγιση της νόσου Crohn. Αξίζει να αναφερθεί πως στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας λειτουργεί Ιατρείο για τη Νόσο Crohn, με τη γαστρεντερολόγο Αικατερίνη Κατέρη, επιμελήτρια της Α’ Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
Συμπερασματικά, ο κ. Δημαρέλος ολοκλήρωσε την παρουσίαση καταλήγοντας πως η αξονική εντερογραφία αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο στη διάγνωση των παθήσεων του λεπτού εντέρου, που λειτουργεί επικουρικά στην ανάδειξη επιπλοκών και εξωεντερικών εκδηλώσεων των νοσημάτων. Ειδικότερα δε για τη νόσο Crohn, η αξονική εντερογραφία, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για την πορεία των μετέπειτα θεραπευτικών χειρισμών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος των επιστημονικών εκδηλώσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024, θα παρουσιαστούν επίκαιρα ιατρικά θέματα που αφορούν σε όλο το φάσμα του τομέα της Ιατρικής, με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες, συνεργάτες του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Κοινός τόπος είναι, μέσα από τις διαλέξεις αυτές, να ενημερωθούν οι συνεργάτες ιατροί και το προσωπικό του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για τις νέες πρωτοποριακές πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το μοναδικό ιδιωτικό Νοσοκομείο της Κεντρικής Ελλάδας. Η διάχυση της πληροφορίας και οι καλές πρακτικές, η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και οι βέλτιστες πρακτικές, η εξειδίκευση και η συνεχής εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού αποτελούν για το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνειδητή επιλογή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass