Εκτός λειτουργίας οι αξονικοί τομογράφοι του ΠΓΝΛ!

*ΤΟ ΓΝΛ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ *ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΓΝΛ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2024 15:01

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν από τις πρώτες ημέρες του μήνα οι δύο αξονικοί τομογράφοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα ο μοναδικός αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου να καλείται να εξυπηρετήσει το σύνολο των αναγκών των δύο νοσοκομείων!

Ο πρώτος αξονικός τομογράφος τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 3 Ιανουαρίου, για να ακολουθήσει την επόμενη ημέρα και ο δεύτερος, προκαλώντας «έμφραγμα» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που έσπευσε να ζητήσει τη συνδρομή του Γενικού Νοσοκομείου για να καλύψει τμήμα των τεράστιων αναγκών σε εξετάσεις -το υπόλοιπο αποφασίστηκε να καλυφθεί από ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα.
Το πρόβλημα των δύο αξονικών τομογράφων επιβεβαίωσε και ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι κανένας ασθενής δεν θα μείνει ακάλυπτος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το πρόβλημα του ενός αξονικού αποκαταστάθηκε χθες, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα αποκατασταθεί το πρόβλημα και του δεύτερου, υπενθυμίζοντας πάντως το γνωστό πρόβλημα της παλαιότητας των δύο αξονικών τομογράφων.
«Όλοι στηρίζονται στον παλιό απαρχαιωμένο αξονικό τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που καλύπτει προς το παρόν τις αυξημένες ανάγκες και ελπίζουμε να τις καλύπτει για λίγο καιρό ακόμα…» δηλώνει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρηγόρης Βλαχάκης, επισημαίνοντας πως το νοσοκομείου σύντομα θα αποκτήσει νέο αξονικό τομογράφο, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εγκατάστασής του.
Πρόκειται για αξονικό τομογράφο 64 (128) τομών προϋπολογισμού 625 χιλιάδων ευρώ, που θα αποκτηθεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της SIEMENS.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass