Σινεμά με κάθε τρόπο…

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕ 177 ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟ 61ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2020 11:03

ιαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με σύνθημα «Σινεμά με κάθε τρόπο» και 177 ταινίες επιστημονικής φαντασίας που «ερμηνεύουν» όσα ζούμε σήμερα, πρωτοπόρες ευρωπαϊκές φωνές,

ανεξάρτητο σινεμά από όλο τον κόσμο, την πρόσφατη ελληνική παραγωγή, αλλά και κλασικές αγαπημένες κωμωδίες.
«Ό,τι κι αν συμβεί, το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα γίνει. Πρόκειται για έναν δυναμικό και ανθεκτικό θεσμό», σημειώνει η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελίζ Ζαλαντό, παρομοιάζοντας την καθημερινότητα που έχει «επιβάλλει» η πανδημία με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
«Ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο μέχρι πριν από μερικούς μήνες δεν ισχύει», επισημαίνει στο -αντί συνέντευξης Τύπου- βίντεο του φετινού Φ.Κ.Θ. ο διευθυντής του, Ορέστης Ανδρεαδάκης, προσθέτοντας ότι «το Σινεμά με κάθε τρόπο είναι φέτος ένας τρόπος αγάπης και κατανόησης, ένας τρόπος να θέσουμε κι εμείς μερικούς κανόνες πάνω από τους κανόνες που μας επιβάλλει ο νέος κορονοϊός, ένας τρόπος αντίδρασης στον αντεστραμμένο κόσμο που μπήκαμε».
Η αυλαία του 61ου Φ.Κ.Θ. θα ανοίξει μεθαύριο Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 με το «Ταξίδι της Φάλαινας» του Φίλιπ Γιούργιεφ και θα πέσει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, με την προβολή της ταινίας «Δεν θα ξαναχιονίσει» των Μαουγκοζάτα Σιμόφσκα και Μίχαου Ένγκλερτ. Θα προβληθούν 18 μεγάλου μήκους και 21 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες: 15 ταινίες σε πρώτη προβολή, 3 ταινίες που έχουν ήδη κάνει πρεμιέρα στην ενότητα «Μια δεύτερη ματιά» και 2 κλασικές αγαπημένες ταινίες, καθολικά προσβάσιμες στις διαδικτυακές προβολές τους. Θα προβληθούν επίσης, οι βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες από το πρόσφατο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπει το 61ο Φ.Κ.Θ. τις 12 ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού είναι η «Οικειότητα: Μια Σύγχρονη Τυραννία», εμπνευσμένη από το βιβλίο του Αμερικανού κοινωνιολόγου Ρίτσαρντ Σέννετ, «Η τυραννία της οικειότητας» (εκδόσεις Νεφέλη). Στο τμήμα συμμετέχουν και τρεις ελληνικές ταινίες. Πρόκειται για τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, το «Kala Azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου και το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.
Το διαγωνιστικό τμήμα «Ψ» περιλαμβάνει 10 ταινίες, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές. Πρόκειται για τις ταινίες «Daniel ‘16» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, «All the Pretty Little Horses» του Μιχάλη Κωνσταντάτου και «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη.
Στο τμήμα αυτό συμμετέχουν νέοι δημιουργοί από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Συνεχίζονται οι ενότητες Ανοιχτοί Ορίζοντες και Ματιές στα Βαλκάνια.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, είναι διαθέσιμα στο www.filmfestival.gr. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass