Ο ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ

«Εμπρός για μια νέα Ελλάδα αρχαία»

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2016 0:07

 

Τον Τζίμη Πανούση τον συνοδεύουν διάφοροι χαρακτηρισμοί και ιδιότητες όπως είναι αυτές του τραγουδιστή, του συνθέτη, του σατιρικού καλλιτέχνη, του ηθοποιού, του μουσικού θεάτρου, του αθυρόστομου, του αιρετικού, του χαρισματικού, του προκλητικού με το αιχμηρό χιούμορ. Του γνωστού για τις δικαστικές διαμάχες. Αναμένεται, λοιπόν, στη Λάρισα με τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» αύριο Σάββατο για μια παράσταση αντικαταθλιπτική, αντικαθεστωτική και αντιευρωπαϊκή.

Που όπως επισημαίνει στα όσα αναφέρει για τις παραστάσεις που ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα «δεύτερη φορά αριστερά και ένας λαός ξέρει πόσες φορές θα αντέξουμε ακόμα. Η ελπίδα ήρθε αλλά την έκανε γρήγορα με ελαφρά ποιηματάκια. Δείξε μου το Φίλη σου να σου πω ποιος είσαι. Οι πολιτικοί συνεχίζουν το πλιάτσικο πάνω στα ερείπια της νέας Ελλάδας και εμείς τραγουδάμε, προζάρουμε, βιντεολογούμε σατιρίζοντας τον πολιτικό ορθολογισμό, τη λιμπιντοφοβία και τη φασιστική ομοιομορφία από το “Disco Tsoutsouni” μέχρι τον Νεοέλληνα.

Σχολιάζοντας σε δηλώσεις του την πολιτική κατάσταση της χώρας υποστηρίζει ως πρώην μαρξιστής ότι «μπορεί ο Μαρξ να έλεγε ότι η επανάσταση θα γίνει κατά τας γραφάς, οι Έλληνες όμως βλέπω ότι επιλέγουν άλλη στάση. Να γίνουμε δούλοι. Ιστορικά αν το δει κανείς έχει γίνει αυτό επανειλημμένα. Από τότε που φτιάξαμε την Ακρόπολη είμαστε πάντα υπόδουλοι σε κάποιον».

Ως παιδί προσφύγων και ο ίδιος δε θα μπορούσε να μη σχολιάσει το προσφυγικό δηλώνοντας «ευχαριστημένος από την εξέλιξή του. Η Ελλάδα έχει δείξει ότι μπορεί να ενσωματώσει τα προσφυγικά κύματα. Πιστεύω ότι θα μπολιαστούμε με τους νέους πρόσφυγες και θα βγει κάτι καλό. Πάντα έτσι ζούσαμε». Από τις παραστάσεις του Τζίμη Πανούση δεν λείπει και η πολιτική σάτιρα, ο πολιτικός σχολιασμός έχει θέση, έχει άποψη και την λέει «ήξερα ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν μια από τα ίδια. Έχουμε δημοκρατία μόνο κατά όνομα. Στην ουσία έχουμε πρωθυπουργική δικτατορία. Πρέπει να αλλάξουν πολλά». Παράλληλα, χωρίς να χάνει το χιούμορ του λέει ότι «εγώ βλέπω ότι έχει πάγκο ο ΣΥΡΙΖΑ. Πίστεψα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τώρα βλέπω ως νέο αστέρι τον Νίκο Φίλη». Με αφορμή τις προτάσεις του κ. Φίλη για κατάργηση της προσευχής στα σχολεία ο Τζίμης Πανούσης αναφέρει ότι «ένας αριστερός που λέει ότι είναι αριστερός θα πρέπει να σέβεται τον λαϊκό πολιτισμό. Ο λαϊκός πολιτισμός γενιές πίσω προβλέπει τη βάφτιση των παιδιών μας, και τους παππούδες μας να εκκλησιάζονται. Είναι γελοιότητες να μιλάμε για κατάργηση της προσευχής, για κατέβασμα των εικόνων από τις σχολικές αίθουσες. Ο λαϊκός πολιτισμός της χώρας πρέπει να τυγχάνει σεβασμού. Πρέπει να σεβόμαστε τις παραδόσεις».

Συγχρόνως χαρακτηρίζει τη σάτιρα «αντιρατσιστική καθώς αντιμετωπίζει όλους ισότιμα. Δεν έχει όρια. Εγώ θα σατιρίσω πρώτα τον εαυτό μου μετά τη μάνα μου, την οικογένειά μου. Δεν έχει όριο από εμένα αλλά έχει αυστηρά όρια που τα βάζει το κοινό. Αν θεωρήσει ότι το κοροϊδεύω τότε θα με απορρίψει». Από την άλλη πλευρά ο ίδιος αποδέχεται την κριτική που του ασκείται υποστηρίζοντας ότι «σαφέστατα δέχομαι την κριτική από τη στιγμή που και εγώ αυτό κάνω. Μου αρέσει το “τρολάρισμα” γιατί είναι μέρος της δουλειάς. Μου αρέσει να παίζω με την εικόνα».

Τέλος, καλεί όλους τους Λαρισαίους να βρεθούν στην αυριανή παράσταση με το σύνθημα «εμπρός για μια νέα Ελλάδα αρχαία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass