ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αφιέρωμα στο ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2016 0:07

 

Εκδήλωση αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες με τεράστιο ποιητικό έργο, στον Κωστή Παλαμά διοργάνωσε χθες η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Πνευματικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών.

Στο ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά αναφέρθηκε ο φιλόλογος – δρ. φιλολογίας Γιάννης Ζαρογιάννης. Ποιήματα απήγγειλαν μέλη του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών: Άννα Αγραφιώτη, Χρύσα Βελησσαρίου, Ελένη Διβάνη, Δημήτρης Κατσαούνης και Δέσποινα Πατσιατζή. Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος – λογοτέχνις Βασιλική Μάνδαλου.

Η πρώτη ολοκληρωμένη ποιητική συλλογή του Παλαμά ήταν «Τα τραγούδια της πατρίδος μου» το 1886. Ακολούθησαν ο «Ύμνος εις την Αθηνάν» (1887), το αριστούργημα του Ολυμπιακού ύμνου («Αρχαίο πνεύμα αθάνατο») για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων (1896) και ο «Τάφος» (1898), ένα δραματικό επιτύμβιο για το χαμό του 5χρονου γιου του Άλκη. Ακολούθησαν οι ποιητικές συλλογές «Ίαμβοι και Ανάπαιστοι» (1897), «Ασάλευτη Ζωή» (1904), «ο Δωδεκάλογος του Γύφτου» (1907), «Η Φλογέρα του Βασιλιά» (1910).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass