ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ

* Αναμόρφωση όλου του θεσμικού πλαισίου μεταφορών και υποδομών προανήγγειλε ο Χρ. Σπίρτζης

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2016 0:43

ΑΘΗΝΑ

Αλλαγές στα πρόστιμα με βάση τη σημαντικότητα της παράβασης, την επίδραση στην οδική ασφάλεια και την οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως δεν προβλέπεται μείωση στα πρόστιμα που έχουν να κάνουν με επικίνδυνες παραβάσεις, όπως επήρεια αλκοόλ.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε πως το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου γύρω από τις μεταφορές και από τις υποδομές.

«Θα έχουμε ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο, γύρω από τις άδειες οδήγησης και την κυκλοφοριακή αγωγή, γύρω από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι παραβάτες, γύρω από τα πρόστιμα, που θα επιβάλλονται από εδώ και πέρα, με τρόπο που αυτά να μπορούν να λειτουργούν και όχι να μην υπάρχουν επί της ουσίας» ανέφερε και πρόσθεσε: «τα δρακόντεια μέτρα αυτό που φέρνουν είναι μη μέτρα».

Επισήμανε πως το θέμα της οδικής ασφάλειας και κυρίως της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας αφού καθημερινά οι νεκροί, οι τραυματίες από τα τροχαία ατυχήματα, πλήττουν την ελληνική οικογένεια.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πέτη Πέρκα, τόνισε πως απαιτείται εντατικοποίηση και ενίσχυση δράσεων για την βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας επισημαίνοντας παράλληλα πως η οδική συμπεριφορά είναι στοιχείο κουλτούρας και πολιτισμού ενός λαού.

Μάλιστα όπως η ίδια είπε παρότι η χώρα μας έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στους σχετικούς δείκτες οδικής ασφάλειας για την περίοδο 2010 - 2014, επιτυγχάνοντας 37% μείωση στον αριθμό νεκρών από τροχαία ατυχήματα, απαιτείται εντατικοποίηση και ενίσχυση δράσεων.

Σε ό,τι αφορά την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, το 2014 από τις 730 συνολικές αφαιρέσεις αδειών οδήγησης οι 590 οφείλονταν στην οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, ενώ το 2015, για τις 900 αφαιρέσεις συνολικά, ο αριθμός ανήλθε στις 780 αντιστοίχως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass