Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

*ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2024 13:01

Με δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, στην πλατεία Νομαρχίας αύριο στις 10 το πρωί και στην Κεντρική πλατεία αύριο στις 10.30 το πρωί, θα τιμήσει η Λάρισα την Εργατική Πρωτομαγιά. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Νομού Λάρισας θα γίνει στην πλατεία Ρ. Φεραίου στις 10 π.μ.

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας. Όπως ανακοίνωσε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση του ΕΚΝΛ, προγραμματίζεται απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία Λάρισας
Ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γιάννης Σκόκας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας». Κυρίαρχα αιτήματα η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, άμεσες αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες, έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία, μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία, απεμπλοκή από τις πολεμικές συγκρούσεις και κλείσιμο αμερικανικών βάσεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα και αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου σημείωσε, επίσης, τα εξής: «Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας και τιμούμε αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα που τιμάμε όσους έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης. 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας, 80 χρόνια από την ηρωική Πρωτομαγιά της Καισαριανής και τους 200 εκτελεσμένους αγωνιστές, 105 χρόνια από την πρώτη Πρωτομαγιά στη Λάρισα και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις αντεργατικές οδηγίες της Ε.Ε. που όλες οι κυβερνήσεις -και η σημερινή- ακολουθούν, για να καταργηθεί το 8ωρο, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση της Ε.Ε., των αστικών κρατών και των επιχειρηματικών ομίλων απέναντι σε όλους όσοι αγωνίζονται για το δίκιο των εργατών, με τη βρόμικη εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού».
*Την Εργατική Πρωτομαγιά τιμά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας αύριο Τετάρτη 1 Μαΐου, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ-κατάθεση στεφάνου στις 10 π.μ. στο μνημείο της πλατείας Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας) και στη συνέχεια στην απεργιακή - συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 10:30 π.μ. στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.
*Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Λάρισας θα συμμετάσχει και στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στην πλατεία Νομαρχίας και στην Κεντρική πλατεία με αιτήματα την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας με γενναία κρατική επιχορήγηση και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επιστροφή των παρακρατήσεων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλα τα μέλη του.
*Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν, επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Λάρισας και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ) που διεκδικεί μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν 7 λεπτά στην Kwh και κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, επιδότηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών, καθώς και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες και έργα υποδομής για την προστασία της παραγωγής, των περιουσιών, των ζωών μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass